ta rabata ma około 10m x 2m. Ja monochromatyczna jestem i kolorystycznie oprócz odcieni zieleni i bieli nie ma u mnie innych barw. No może dodatki w donicach jako wyjątek i słynny rdestMusi być zimozielono
w pełnym słońcu znowu musi mieć wilgotniej żeby dała radę, bo ona lubi mniej słoneczna wystawę
Dużo masz tam miejsca?- Może nawiązać kształtem do kul i dać tawułę brzozolistną tor- wiosną na biało zakwitnie a jesienia łapie purpurowe kolory liści. Jest bardzo kształtna. Ale potrzebuje z 80 cm
Dąbrówka miałaby być zaraz przed hojnami na samym przodzie. Z daleka widac takie chmurki małe traw. Wszystko wyleci i cos tam muszę wymyślić. Jak już pisałam to patelnia i bardzo sucho, więc jak piszesz, że w suchych warunkach ok, to może mozna pomysleć?
Agniecha, jakby były, to najlepiej inne/podobne, ze 3-4 max jeszcze więcej nie wcisnę, mimo szczerych chęci Jak Magnolia chce, to ten ciemny niech bierze, chyba taki sam mam jak nie to biorę
gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.
ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie
Nie ma tego złego- wyspałas sie przynajmniej, czy zrywałaś się w nocy co godzinę sprawdzić czy macie jeszcze dach? U nas też wiało, wiele razy w nocy wydawało mi się że łamie nam drzewa, ale nie,to tylko wietrzny niepokój.
Dzisiaj Anto własnie pisze test na koniec podstawówy..duzy facet się zrobił.
Cudne ciemierniki.Zwłaszcza ten ciemny, bo takiego nie mam, to i bardziej się podoba.Tak to już jest.To czego nie mamy to kusi znowu
Magnolia piękna.Moja jeszcze w głębokich pakach, ale ona jest późniejsza.
Mimo chłodu,wiosna jak widać pięknie się rozwija i kolorowieje u Ciebie.Pięknie.
A magnolia. WAW!!
Moja jeszcze uśpiona,ale moja nie należy do wczesnych.Zawsze kwitnie na początku maja dopiero.ale i tak ja lubię..bo jak nie lubić mojej imienniczki
pytanie nr 1 - to olbrzymie to tuja / żywotnik olbrzymi, on taki wielgachny roście, obok sosna czarna, przed nimi kwitnący hibiskus. Potem cyprysik groszkowy, wierzba sachalińska wiśnia Royal burgbundy, magnolia gwiździsta i parasolowata i metasekwoja która konczy - jak cofniesz sie w fotka to tam jest stara altana o tej porze - widać iglaki
Pyt. 2 to cebulica