Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 09:12, 31 mar 2015

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,a do Jawornika nie podjechałaś?

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,u Hajdrowskich było sporo klientów ,jak ja byłam to chyba z 10 ,i każdy z załadowanym wózkiem wyjeżdżał ,najczęściej kupowane,magnolie,azalie japońskie ,thuje i owocowe drzewka.pozdrawiam
ps.wczoraj w Auchan kupiłam rodka.

Zaraz biegnę do Ciebie, właśnie czytam odpowiedzi i zauważyłam Twojego posta o Jaworniku i wiesz co? Muslę że mamy fajną okazje by się spotkać w szkółce - zwłaszcza jak się przyjemniej zrobi Potem zapraszam do siebie
kasiek 09:17, 31 mar 2015

Jana napisał(a)
zaglądnęłam do Twojego Ogrodu, bardzo mi się podoba, podobnie jak Ty sama remontowałam wraz z mężem dom, dopiero teraz nadszedł czas na ogród, patrząc na Twój ogród zaczynam żałować, że nie poświęciłam czasu tak jak Ty na równoległe urządzanie ogrodu , będę zaglądać i się inspirować...

Witam witam pracusia Remont domu to nie lada wyzwanie, choc wdaje mi się że przesadziłam - teraz często ramiona mi odmawiaja posłuszeństwa, a gdzie tam jeszcze do wieku w którym boleć mają prawo
Dla mnie ogród był alternatywą kosztową względem domu. Bo w ogrodzie bez wydawania kgóry pieniędzy mogłam kształtować rabaty, wozić korzenie, kamienie, pełno dzikich roślin. Potem dostawałam od znajomych i sąsiadów, powolutku tez kupowałam. I tak ziarnko do ziarnka mineło 15 lat a ogró wyglada jakby sadziła go moja mama
Trzymam kciuki za Was, na efekty w ogrodzie nie trzeba długo czekać
kasiek 09:27, 31 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Kasia to Ty chyba leżak w tej piaskownicy rozkładasz
Pokażesz całą?
I jej okolicę?
Wpadł mi do głowy taki głupi pomysł by sobie plażę zrobić w ogrodzie hi hi

Od wiosny tu rozkładam huśtawkę I jak jest cieplutko to macham w piachu bosymi stopami - rewelacja! Dzieci mają piaskownicę i miejsce do trenowania skoków.
Niemniej jednak w lecie to miejsce na basen.
Teraz wygląda smutnawo,po pergoli pnie się winorośl, obok to drzewko to hibiskus, na dole to goldeny
Na przedwiośniu

W lecie z basenem
kasiek 09:30, 31 mar 2015

Margarete napisał(a)
Przyleciałam obejrzec wawrzynka
ale widze że to wieksze szaleństwo zakupowe było
Prymulki widziałam i zauważyłam że forsycja u ciebie juz sie zaczyna żółcic - a u nas ani drgnie..
Moze wiosna o nas zapomniała.............bo jak spojrzeć za okno to szaruga i deszcz i wiatr jak w listopadzie...
Pozdrawiam Kasiu !

p.s. znam twój ogród , czesto tu zaglądam bo lubie - jest taki dojrzały i ciekawy choć rzadko daje znak że byłam
Wesołych Swiąt !

Trochę minęłyśmy się czasowo i nie widziałam Twojej propozycji, ale w sumie to cieszę się że tam byłam bo zawsze to nowy power do roboty
U mnie forsycje w rozkwicie, ale gwiezdista dopiero popękała w pąkach.
Pogoda faktycznie fatalna, jestem teraz w domu bo mi znowu dziecina brzydko kaszle... I to przed świętami.
Pozdrawiam i zapraszam a co do czasu to w pełni rozumiem, ja też o niego wciąż walczę
kasiek 09:36, 31 mar 2015

No to mamy pierwsze zwierzakowe oznaki wiosny. Co prawda widok tej galaretki nie budzi we mnie entuzjazmu estetycznego ale jest kolejnym sukcesem ogrodu jako naturalnego

W sumie żab mam zatrzesienie, wieczorem fajnie kumkają. Skąd ich tyle przypełzło? Chyba od sąsiada z oczkiem który ma bardzo dużo ryb i zaby mu uciekają A u mnie złożyły skrzek na końcowej płyciźnie, gdzie ryby juz nie wpływają
kasiek 09:41, 31 mar 2015

Jakoś wolę takie widoczki - zakwitają nowe kwiatuchy, jeszcze pojedynczo i nieśmiało
kasiek 09:47, 31 mar 2015

Poza tym tłumnie powzchodziły wilczomlecze sosnka

I fiołki się budzą

Horty ogrodowe już pusliły listki - fota dla Agani
(foty wilczomlecza znalezionego Ci nie wklejam bo okazał się pospolitym chwastem - taki ze mnie ogrodnik

kachat 10:40, 31 mar 2015

Podoba mi się bardzo ten wysoki zielony gąszcz za basenikiem i trochę w lewo od niego:

Co tam rośnie..? Jakaś tuja chyba wielgachna, sosna..? Szukam wysokich i szerokich zimozielonych głównie

Fiołki masz cudne, i już za kwitnienie się biorą... U siebie też dałam zdjęcie moich fiołków, ciutkę inaczej wyglądają

A co to za roślinka na tym zdjęciu..? Liście trochę jak tulipan, ale żeby niebieski..??

Agania 14:56, 31 mar 2015

kasiek napisał(a)

Horty ogrodowe już pusliły listki - fota dla Agani
(foty wilczomlecza znalezionego Ci nie wklejam bo okazał się pospolitym chwastem - taki ze mnie ogrodnik

Fajnie, że wilczomlecze polubiłaś, ja mam ich zatrzęsienie w ogrodzie nie wyobrażam sobie wiosny bez nich....widzisz moje ogrodowe horti jeszcze śpią, twoje mają u Ciebie cieplarniane warunki i cień, to dla nich wymarzone warunki, budzą się szybciej po zimie
U mnie też skrzek w oczkach, ja się cieszę...bo żaby to naruralny wróg szkodników, takich jak ślimaki, warto o tym pamiętać, a żabiątka i tak się rozejdą, że ich nie będzie widać
kasiek 15:13, 31 mar 2015

kachat napisał(a)
Podoba mi się bardzo ten wysoki zielony gąszcz za basenikiem i trochę w lewo od niego:

Co tam rośnie..? Jakaś tuja chyba wielgachna, sosna..? Szukam wysokich i szerokich zimozielonych głównie

Fiołki masz cudne, i już za kwitnienie się biorą... U siebie też dałam zdjęcie moich fiołków, ciutkę inaczej wyglądają

A co to za roślinka na tym zdjęciu..? Liście trochę jak tulipan, ale żeby niebieski..??

pytanie nr 1 - to olbrzymie to tuja / żywotnik olbrzymi, on taki wielgachny roście, obok sosna czarna, przed nimi kwitnący hibiskus. Potem cyprysik groszkowy, wierzba sachalińska wiśnia Royal burgbundy, magnolia gwiździsta i parasolowata i metasekwoja która konczy - jak cofniesz sie w fotka to tam jest stara altana o tej porze - widać iglaki
Pyt. 2 to cebulica