Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój mały raj na ziemi :) 09:20, 27 lip 2012

Do góry
Anuś Futrzak obrażony ..?

Lilie cudne... zabrałaś je ze sobą?.. Musiałaś mieć cudowny zapach podczas podróży!

Edytuję, bo sobie przypomniałam, że masz tuje kolumnowe w ogrodzie!
Anulka! Będę Cię błagać, ba błagam Cię, żebyś po powrocie znalazła chwilę dla początkującej Ogrodniczki i zmierzyła odległości pomiędzy nimi...

Dasz radę?... Prooooooszę!
Mój mały raj na ziemi :) 08:50, 27 lip 2012

Do góry
Cudne lilie, rozyczki i kot
Milego odpoczynku! pozdrawiam
Mój mały raj na ziemi :) 08:40, 27 lip 2012

Do góry
przed wyjazdem na wakacje ścięłam lilie, bo było mi szkoda, że będą kwitły, a ja nie będę widziała..... więc kwitną mi tutaj od tygodnia i pachną obłędnie ! mam kawałek swojego raju ze sobą

Ogród na górze piasku.... 19:39, 26 lip 2012

Do góry
Z odrabianiem zaległości jest tak, że ciężko je odrobić . Ale będę się starać. Na razie pokażę kawałki mojego ogródka w lipcowej szacie.
taczka w nowej odsłonie, sama jestem zaskoczona tym, jak się rozrosła kocanka - z jednej , malutkiej sadzonki
Annabelki , jak zawsze niezawodne, kwitną już od dawna
widoczek ogólny - ufff, właśnie skończyłam koszenie
Mało na razie kolorów, czekam na lilie i mieczyki.
pozdrawiam wszystkich Jola
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:25, 26 lip 2012

Do góry
ha, ha ale by musiał mieć zasięg z tym sikaniem!!
tak, tam jest duży taras ze stołem i krzesłami, taka pergola, a po prawej stronie pergoli alejka z liliami, winobluszczami, paprociami i funkiami, powojnikami i ...ławka medytacji, niby w ogrodzie a w izolacji
tu na rabacie burza kwiatów i zrobię nawiązanie na prawą stronę, czyli wywalę lilie, jakoś za wysoko rosną i przeszkadzają w przejsćiu, czyli ogólny zamysł, całość otoczyć podobną w tonacji kolorystyką
gzyby nie to, ze w pracy już bym latała po centrach, ale,,dwa dziś po pracy zaliczę
Przyjmę wszystko czym obdarować możecie:) 03:17, 26 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

no ja zgarniam i zamawiam zawczasu Koszalin, Szczecinek, Biały Bór i wszystkie miejscowości w tym trójkącie a i te nieopodal tegoż trójkąta również

Witam,
mam parę roślin, które chętnie oddam. Problem, są dosyć stare - co najmniej 10-12 lat. Są zbyt duże, żebym sama mogła je wykopać, a poza tym nie znam się na tym. Mogę je po prostu wyrzucić i pewnie to zrobię! Chyba, że znajdzie się ktoś kto je ode mnie weżmie ( oczywiście nieodpłatnie)
pozdrawiam

Witaj! Ja jestem tez z Gdańska! I jestem zainteresowana tymi roślinami, wykupie sama itp Tylko nie wiem co tam masz bo jak drzewa to raczej nie... pozdrawiam serdecznie, rowniez przemila Tess która mnie zawiadomiła o tym poście . Odezwij sie proszę czy jeszcze aktualne itd . Monika

Nie, to nie są drzewa, właśnie dzisiaj "wyrzuciłam" 10 krzaków róży Bonica.
Monika, jeżeli śledzisz moje wpisy na forum, to mogłaś się zorientować,że jestem w trakcie pzrebudowy ogrodu. Muszę wyrzucić albo oddać parę roślin, są to lilie, róże, kilkadziesiąt iglaków różnych np.cyprysy. problem polega na tym, że nie znam dokładnych nazw, a nie chcę zamieszczac na forum bez potrzeby zdjęć. Musiałybyśmy się jakoś umówić co do szczegółów.
Napiszę jeszcze może to co najważniejsze - moje rośliny są zdrowe, ale w różnym wieku. Są takie, które rosną u mnie 10-12 lat, ale są niewielkie, ale są i takie, które rosną u mnie 3-4 lata i są znacznie większe.
Pozdrawiam.
Ogrodnik mimo woli 22:12, 25 lip 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Lilije zabójcze i ile mają jeszcze paków- u mnie już większość przekwitła-sadziłaś je w koszyczkach?

Bez koszyków .... i mają gdzie się rozrastać...
Ciągle nie mogę się przyzwyczaić do nowego avatarka

Edyt... lilie wyższe ode mnie...... te to kolosy... lilie też są wczesne, późne, a te należą do późnych i mam jeszcze kilka co dopiero n=mają pąki, a i tak są w tym roku przyspieszone..szkoda, bo do spotkania mogą być kaput
Ogrodnik mimo woli 20:52, 25 lip 2012

Do góry
Co wstawisz zdjecie to piękne rosliny. Dzisiejsze lilie zachwycające.
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:18, 25 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

prześliczne lilie, ja je uwielbiam, w tym roku posadziłam lekko ze trzydzieści
a fioletowy kwiatek nad co to ? budleja?

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Moim zdaniem przetacznik . Z nazwą przetacznikowiec jeszcze sie nie spotkałam. Ja też miałam te lilie ale po tej zimie została mi tylko jedna ale i tak zapach ma niesamowity, niestety kwitnie mniej obficie niż w tamtym roku.
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:28, 25 lip 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:35, 25 lip 2012

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 00:18, 25 lip 2012

Do góry
Ślicznie jest u ciebie a lilie bardzo romantyczne
Blaski i cienie nowego życia 00:15, 25 lip 2012

Do góry
I jeszcze te cudowne wodne grzybienie, nenufary czy jak kto woli lilie wodne:

Mój kawałek raju 22:29, 24 lip 2012

Do góry
Witam, wpadłam szybciutko podziękować za przemile spędzoną godzinkę. Kto miał szczęście poznac Anię, na pewno potwierdzi, że to bardzo ciepła, miła i wesoła osoba. Mieliśmy mało czasu, dodatkowo Karolek pokazał, że bywa koszmarny i na godzinę wizyty, 55 minut marudził. Ogród jest niesamowity, bardzo kolorowy, u siebie musze znaleźć miejsce na lilie, bo są piękne. Proszę o wiecej zdjeć hortensji, zwłaszcza tych z przodu domu, bo są przecudne. Zdjęć jeszcze nie sprawdzałam, ale mam z 3, bo aparat padł.
Dziękuję za spotkanie i czekam aż będziesz jechała do starego ogrodu

Teraz się kapnęłam, ze podałam że to rozchodnik, a to skalnica, chyba cienista umbrosa (swoją mam od rodziców, a oni od kogoś i nazwa gdzieś umknęła).
W cieniu - zacieniona 21:44, 24 lip 2012

Do góry
Bogusiu,piękne te Twoje lilie,jakie by nie były
W cieniu - zacieniona 21:41, 24 lip 2012

Do góry
Lilie w tym roku mnie zaskoczyły,sporo jest nie takich jakie oczekiwałam...były oznaczone ale jednak nie są takie jak na załączonych obrazkach...ludzie wszystko kupią...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:50, 23 lip 2012

Do góry
Jakie cudne Limelighty!! A jakie lilie!!!
pozdrawiam!
Ogrodnik mimo woli 10:16, 23 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,masz niesamowita kolekcję lilii,aż chce sie koniecznie dokupić.Pytanie z innej beczki,znasz może skuteczny sposób na kreta,bo nie mogę sobie z nim poradzic.

O krecie na pw... A lilie żadna kolekcja kilka gatunków.... lepiej byłoby mniej a w większych grupach..ale sie rozrosną niedługo i będzie dużo...... te pierwsze kępy z 3 cebulek porosły tak że juz rozsadzałam
Mój 4 arowy azyl... 00:10, 23 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

I kolejne lilie się rozwijają...

Taką zakupiłam ,a wyszła różowa!

Ano, pomyłki się zdarzają. Ja zamówilam białą ostróżkę a przysłali różową!))
Kolorowy ogród na piasku 22:13, 22 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Vivo czy te rozwary takie wysokie czy lilie takie niskie? pozdrawiam

HAHAHAHA!Ania zmałpiła moje pytanie CIUM
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies