a napiszesz ceny transportu? Bom ciekawa.
A jaki rozmiar bierzesz? Polecam sie pospieszyc bo one lada.chwila beda kwitly a szkoda tych kwiatow w transporcie stracic.
że Pan przesłał mi zdjęcia z konkretnymi drzewami - mam 7 do wyboru - odpisałam ze wskazaniem dwóch i myślę, że w poniedziałek się dogadamy, umówię transport na wtorek i ... trzeba będzie szykować miejsce
przyznaję, że nie zgłebiałam tego, uznałam, że przetestowane i dobrze robi
Ale Ty lubisz analizować, jak pokusisz się o sprawdzenie tematu, to napisz jakie wnioski.
Ja z prac kosmetycznych to dziś carex Variegata oczyściłam z kwitnących cićków i czupryny im skróciłam.
Stwierdzam, że one najładniej wyglądają jak rosną w cieniu, u mnie mają za dużo słońca i są takie nijakie, przymierzam się do zamiany na Evergoldy, tylko mam je takie brzydkie po zimie, że chyba trochę tym zabiegiem poczekam.
Twoje cały czas nieskazitelnie piękne jak kilka tygoni temu?
My dziś trawnikowi nic nie zapodaliśmy, bo tydzień temu był siarczan potasu, nie chcę przedobrzyć.
No właśnie ja sie cały czas zastanawiam nad tym siarczanem potasu ... mam go ale nie stosowałam w tym sezonie ... nie wiem dlaczego akurat siarczan skoro bukszpany lubią raczej glebe o odczynie obojętnym?
Ja dzisiaj wykulkowałam buksiki w donicy i przycięłam moj maleńki żywopłocik ... no niestety pod wieczór trochę pokropiło ... trudno
Twój trawnik nie jest zły ... przynajmniej równomiernie wybarwiony ... na pierwszy rzut oka brakuje mu jedynie soczystości czyli chyba raczej azotu ... ja to juz na wszystkie sposoby analizuję kwestie trawnikowe (obecnie studiuję wątek kłopoty z trawnikiem)... też planuję jutro skosic i sypnę azofoski (na próbce, która zrobiłam lepiej zadziałała niż siarczan amonu) a poza tym stwierdzam, że słabo jednak wygrabiłam trawnik ... są prześwity siana ... w przyszlym sezonie zrobię mu porząąąąądną wertykulację
\napisane jest by nie robić tego przy pniu ale w miejscu zewnetrznych korzeni - na granicy bryły korzeniowej. dlatego najlepiej robić to przy sadzeniu.ale później tez można. do tego dołaczony jest drewniany kołek do zrobienia otworu w ziemi