Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Hirutkowy raj:)) 09:27, 17 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Krysiu
Ale mialaś fajnych gości dzisiaj Szkoda, że nie wiedziałam ...
A będziesz jutro wieczorkiem w domu?
Jedziesz do Rogowa? czy do Zymona?

Renia jestem w domu,po 15 Malwine tylko odwioze na pociag,wpadaj Do Rogowa nie jade a nad Zymonem mysle,pewnie tak bo to sobota
Ogród z pergolą 09:22, 17 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Hi hi ... ja spodziewam się 4 lata

nie dotrwają
Ogród z pergolą 09:20, 17 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahah ja już podziękuje. ledwo uszłam z życiem przy ostatniej
niewiem czy za pare lat będzie jeszcze ten tysiak Ania? spodziewam sie góra 2 lata, za duza dziura w budżecie jest

Hi hi ... ja spodziewam się 4 lata
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:08, 17 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

że Pan przesłał mi zdjęcia z konkretnymi drzewami - mam 7 do wyboru - odpisałam ze wskazaniem dwóch i myślę, że w poniedziałek się dogadamy, umówię transport na wtorek i ... trzeba będzie szykować miejsce
a napiszesz ceny transportu? Bom ciekawa.
A jaki rozmiar bierzesz? Polecam sie pospieszyc bo one lada.chwila beda kwitly a szkoda tych kwiatow w transporcie stracic.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:56, 17 kwi 2016

Do góry
Wklejam sobie wszystkie artykuły Danusi dotyczące pielęgnacji trawnika
https://www.ogrodowisko.pl/tag/trawnik
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:55, 16 kwi 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
W życiu nie nadrobię zaległości u Ciebie Tyle stron ... Ściąga by się jakaś przydała
Oczy nacieszyłem tulipanami w bukszpanach Chyba mam taką samą odmianę w donicach

Ja nie ogarniam forum to gdzie tu czas jeszcze ściągi pisać?
Za tulipany dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 16 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a na czym staneło ze świdosliwami?

że Pan przesłał mi zdjęcia z konkretnymi drzewami - mam 7 do wyboru - odpisałam ze wskazaniem dwóch i myślę, że w poniedziałek się dogadamy, umówię transport na wtorek i ... trzeba będzie szykować miejsce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:48, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale za to ja koszę
kupiłam dzisiaj florowit 100dni a ty uzywasz pinivitu, lepsze sanawozy w plynie? bo mi kobitka powiedziała ze te plynne powinny pod bryle korzeniowa dojść czy cos takiego i dala mi taki

A to ja nie koszę
Pinivitu używam do smaragdów i świerków dolistnie A ten florovit 100dni to chyba do trawnika?
Tu ma być ogród :) 23:39, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie ja sie cały czas zastanawiam nad tym siarczanem potasu ... mam go ale nie stosowałam w tym sezonie ... nie wiem dlaczego akurat siarczan skoro bukszpany lubią raczej glebe o odczynie obojętnym?

przyznaję, że nie zgłebiałam tego, uznałam, że przetestowane i dobrze robi
Ale Ty lubisz analizować, jak pokusisz się o sprawdzenie tematu, to napisz jakie wnioski.
Tu ma być ogród :) 23:34, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja dzisiaj wykulkowałam buksiki w donicy i przycięłam moj maleńki żywopłocik ... no niestety pod wieczór trochę pokropiło ... trudno
Twój trawnik nie jest zły ... przynajmniej równomiernie wybarwiony ... na pierwszy rzut oka brakuje mu jedynie soczystości czyli chyba raczej azotu ... ja to juz na wszystkie sposoby analizuję kwestie trawnikowe (obecnie studiuję wątek kłopoty z trawnikiem)... też planuję jutro skosic i sypnę azofoski (na próbce, która zrobiłam lepiej zadziałała niż siarczan amonu) a poza tym stwierdzam, że słabo jednak wygrabiłam trawnik ... są prześwity siana ... w przyszlym sezonie zrobię mu porząąąąądną wertykulację

Ja z prac kosmetycznych to dziś carex Variegata oczyściłam z kwitnących cićków i czupryny im skróciłam.
Stwierdzam, że one najładniej wyglądają jak rosną w cieniu, u mnie mają za dużo słońca i są takie nijakie, przymierzam się do zamiany na Evergoldy, tylko mam je takie brzydkie po zimie, że chyba trochę tym zabiegiem poczekam.
Twoje cały czas nieskazitelnie piękne jak kilka tygoni temu?

My dziś trawnikowi nic nie zapodaliśmy, bo tydzień temu był siarczan potasu, nie chcę przedobrzyć.

A i w korze smardze znalazłam
Kosolkowa Pasja 23:22, 16 kwi 2016

Do góry
kosolka napisał(a)

Ruszyły się rozplenice A miskanty nadal nic.

A u mnie odwrotnie
Tu ma być ogród :) 23:16, 16 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Asiu, ja jeszcze nie stosowałam siarczanu potasu, ale mam zamiar.

Polinka podała takie proporcje:

2 łyżeczki krystalicznego siarczanu potasu rozpuścić w 5 l wody i podlewać bukszpany doglebowo.

No właśnie ja sie cały czas zastanawiam nad tym siarczanem potasu ... mam go ale nie stosowałam w tym sezonie ... nie wiem dlaczego akurat siarczan skoro bukszpany lubią raczej glebe o odczynie obojętnym?
Tu ma być ogród :) 23:12, 16 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie cięłam Reniu, ten tydzień u nas był mocno deszczowy, czekam na pogodę, choć cięcie tylko kosmetyczne, bo na kulkach gdzieniegdzie tylko coś wystaje poza obrys.

Oj trawnikowi jeszcze sporo brakuje do ideału, na jutro eM planuje koszenie, zobaczymy czy pogoda pozwoli.

Dziś wyglądało to tak

Ja dzisiaj wykulkowałam buksiki w donicy i przycięłam moj maleńki żywopłocik ... no niestety pod wieczór trochę pokropiło ... trudno
Twój trawnik nie jest zły ... przynajmniej równomiernie wybarwiony ... na pierwszy rzut oka brakuje mu jedynie soczystości czyli chyba raczej azotu ... ja to juz na wszystkie sposoby analizuję kwestie trawnikowe (obecnie studiuję wątek kłopoty z trawnikiem)... też planuję jutro skosic i sypnę azofoski (na próbce, która zrobiłam lepiej zadziałała niż siarczan amonu) a poza tym stwierdzam, że słabo jednak wygrabiłam trawnik ... są prześwity siana ... w przyszlym sezonie zrobię mu porząąąąądną wertykulację
Życie w wiejskim ogrodzie 23:02, 16 kwi 2016

Do góry
Cudna magnolia
A te pomarańczowe tulipki to jaka odmiana?
Przemo czy Twój Ferner Osten już ruszył? Mój leniwiec ani drgnie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:58, 16 kwi 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Jeszcze nie. Mam zamiar pojechać pod koniec kwietnia

To daj znać pliss ... jak coś zostanie
Moja "przyziemna" :) pasja 22:39, 16 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Wygląda tak, na tym zdjęciu wydaje się duża :

Po posadzeniu

Też posadziłam dziś seslerię ale heuflerianę w donicy oczywiście nie w takich ilościach
Moja "przyziemna" :) pasja 22:37, 16 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A tu moje ulubione kępeczki Widzicie czosnki?

i kloniki

Fajna ta kłosownica i kloniki ruszyły czy to jest purple sensation?
Moja "przyziemna" :) pasja 22:30, 16 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Sesleria posadzona. Nic nie widać

Lawenda ruszyła

Dawno mnie u Ciebie nie było ... lawendę masz śliczną ... jaka to odmiana? ... moja zwykła nie zachwyca...
Typografia ogrodu 22:29, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Już w ubiegłym sezonie nosiłam się z zamiarem kupienia tego (Ana polecała) ale w moim O nie mieli ... teraz jak widze opakowanie to wiem czego konkretnie szukać i spróbuję w necie A w jakiej odległości od pnia to się aplikuje?
\napisane jest by nie robić tego przy pniu ale w miejscu zewnetrznych korzeni - na granicy bryły korzeniowej. dlatego najlepiej robić to przy sadzeniu.ale później tez można. do tego dołaczony jest drewniany kołek do zrobienia otworu w ziemi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 16 kwi 2016

Do góry
Wklejam sobie od nawi jako zakup konieczny
https://www.google.pl/search?q=mikoryza+dla+drzew+li%C5%9Bciastych&rlz=1C1LENN_enPL550PL551&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwia_fef_pPMAhXSKCwKHUvnBGIQ_AUIBygB&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=mikoryza+dla+drzew+li%C5%9Bciastych+zielony+dom&imgrc=bVl7Zyp0DNMxmM%3A
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies