Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:24, 16 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Świetnie wygląda z grabami, niech no się tylko zazielenią...
Dzięki za relację z mikoryzą, gdzie takie coś kupić?
dzielkuje dla mnie jakby zawsze tam były. i choć chudzsze od wisni, które juz pień miały całkiem gruby to i tak bardziej do mnie pasują.

o mikoryze zapytaj w jakimś centrum ogrodniczym. tam gdzie chemia dla roslin
ja miałam taką
https://www.google.pl/search?q=mikoryza+dla+drzew+li%C5%9Bciastych&rlz=1C1LENN_enPL550PL551&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwia_fef_pPMAhXSKCwKHUvnBGIQ_AUIBygB&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=mikoryza+dla+drzew+li%C5%9Bciastych+zielony+dom&imgrc=bVl7Zyp0DNMxmM%3A
ren133 22:25, 16 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Nie w centrum ogrodniczym za 28 zl.Ilona polecila.jesli Ilona i nauka twierdzi ze dziala,a koszt niewielki to warto sprobowac tym berdziej w trudnych dla roslin miejscach.

Już w ubiegłym sezonie nosiłam się z zamiarem kupienia tego (Ana polecała) ale w moim O nie mieli ... teraz jak widze opakowanie to wiem czego konkretnie szukać i spróbuję w necie A w jakiej odległości od pnia to się aplikuje?
nawigatorka 22:25, 16 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
O takich grabach marzę . Przepięknie będzie,w sumie już jest, z nimi . Czekam na liście. Boskie!
jeszcze chude i łyse ale cieszę się, że na takich wysokich nogach i to juz prowadzonych, których nie musiałąm sama podcinać. dzięlkuje.buziaki
nawigatorka 22:26, 16 kwi 2016

makkasia napisał(a)
świetnie to wygląda, katalogowo !!!
macham

dziękuję tym bardziej ze z uwagi na kondycję traw to nie jest najefektowniejszy moment
nawigatorka 22:28, 16 kwi 2016

Malgosiak napisał(a)
Jako początkująca raczkująca ogrodniczka chciałam się przywitać. Podglądam od jakiegoś czasu Twój ogród który pozytywnie nakręca do działania

Czy możesz zdradzić jakie drzewa rosną na rabacie z tulipanami przed żywopłotem z grabów?

motywowanie i to do róznych dzia;łań motywuje mnie podwójnie
nie bedę odkrywcza - to graby ale fastigiaty
nawigatorka 22:29, 16 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Już w ubiegłym sezonie nosiłam się z zamiarem kupienia tego (Ana polecała) ale w moim O nie mieli ... teraz jak widze opakowanie to wiem czego konkretnie szukać i spróbuję w necie A w jakiej odległości od pnia to się aplikuje?
\napisane jest by nie robić tego przy pniu ale w miejscu zewnetrznych korzeni - na granicy bryły korzeniowej. dlatego najlepiej robić to przy sadzeniu.ale później tez można. do tego dołaczony jest drewniany kołek do zrobienia otworu w ziemi
blyxa 00:26, 17 kwi 2016

Nadrobiłam zdjęcia, graby słuszne - front wygląda bardzo elegancko.
Nawet nie wiedziałam, ze jest mikoryza do drzew liściastych.

A mnie dorwała alergia Leki mulą strasznie a bez leków proszę o dobicie.
Cóż za niesprawiedliwość straszliwa - roboty w ogrodzie opóźnione, ze hej.
kasja83 07:57, 17 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
haha dobre.milo.ja tez sama niedawnobsie doksztalcalam w tym aspekcie
Czyli to Twoja pierwsza mikoryza Asiu? Zamierzasz jeszcze pod coś stosować? Chciałam dopytać jeszcze o graby -będziesz je jakoś prowadzić? Jak wysoko mają nóżkę?
amelia_b 08:28, 17 kwi 2016

O mikrozie pierwsze słyszę,trzeba się doksztalcić w tym temacie,graby cudne,swidosliwy po podcieciu super wyglądają,czekam na trawki z bagien do towarzystwa
ren133 09:28, 17 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
\napisane jest by nie robić tego przy pniu ale w miejscu zewnetrznych korzeni - na granicy bryły korzeniowej. dlatego najlepiej robić to przy sadzeniu.ale później tez można. do tego dołaczony jest drewniany kołek do zrobienia otworu w ziemi

ok już znalazłam na all dzięki
Idę szukać świdosliw po cięciu