Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zakup kosiarki - dylemat 21:24, 26 kwi 2018

Do góry
idź do marketu Lm lub innego i pytaj sprzedawcy, nie mamy takich informacji co i za ile jest wszędzie w sprzedaży. Gdy ktoś coś kupił w zeszłym roku, w tym czegoś takiego już nie ma.
Koszenie trawnika 21:23, 26 kwi 2018

Do góry
Jeśli trawnik jest przerośnięty to kosisz na dwa razy, najpierw wysoko, potem obniżasz. Nigdy na rżysko czyli nigdy za nisko, bo powstanie rżysko.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:19, 26 kwi 2018

Do góry
Hamster - trawnik wygląda tak, jak powinien wyglądać, nie wszystkie gatunki traw wschodzą w jednym czasie, czekaj, podlewaj, nie dosiewaj.

Czytaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku
Nawożenie, zasilanie trawnika 21:16, 26 kwi 2018

Do góry
Nie ma sensu, nawozisz jak trawnik wyraźnie brzydnie, bo jak posypiesz to trawnik dopiero zbrzydnie od przenawożenia
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:15, 26 kwi 2018

Do góry
Kosić, przycinać wystające brody.
Woda z akwarium jako nawóz. 21:13, 26 kwi 2018

Do góry
A czy czasem pomidorków koktajlowych nie czuć rybami? Ja bym się brzydziła je jeść.
I jeszcze chcesz nawozić? Sztucznie, a potem zjadach chemię? To już wolę odchody rybie niż azofoskę.
Oświetlenie ogrodu 21:11, 26 kwi 2018

Do góry
Wrzuć zdjęcie w wyszukiwarkę google i wynajdzie. My aż takich informacji nie mamy, żeby wiedzieć kto to sprzedaje, a google wie wszystko i znajdzie
Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:03, 26 kwi 2018

Do góry
Gabunia napisał(a)
Witam proszę o pomoc. Na moim rododendronie zauważyłam dziwne białe kulki na młodych pędach. Co to może być i czym to zwalczyć?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:19, 26 kwi 2018

Do góry
Wg.mnie spokojnie czekaj. W mieszankach nasion masz nasiona ktore wschodza szybciej i pozniej. Mowi sie za taki trawnik nalezy regularnie nawadniac przez dbry miesiac. Podobno czesto ludziom wschodzi trawnik i przestaja nawadniac i wtedy marnuja sie te inne rodzaje traw ktore wschodzą wolniej.

Ja u siebie z 2 tyg temu robuilem to samo co ty-narazie czekam. Dosiac zawsze zdazysz...tak mi sie wydaje.

Ale najlepiej jak sie Gardenarium wypowie.
Kostrzewa "niedźwiedzie futro" po zimie 10:53, 26 kwi 2018

Do góry
Ktos cos poradzi jak sie z tą trawą obchodzic? Gardenarium?
Świerk serbski - Picea omorika 20:34, 25 kwi 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po prostu jeśli zamierzasz utrzymywać wysokość ściany zieleni na wysokości 2 metry to nie sadź świerków serbskich, ani nawet Smaragdów, bo nie da się utrzymać przez 30 lat takiej wysokości.
Ale jeszcze powiem, że tnie się nie jak osiągną 2 metry tylko cały czas po posadzeniu.

A czy utrzymywanie ich na wysokości 2,5-3 metry oraz szerokości max 1,5 m ma sens?
Jeśli tak to odległość 1,2 m będzie ok?
Potrzebuje wzdłuż tego ogrodzenia żywopłot... w przyszłości cały żywopłot ligustrowy po prawej stronie będzie usunięty...

Bonsai i niwaki 22:04, 24 kwi 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Burgon&Ball - Witek uwielbia takie właśnie nożyce i nimi od 3 lat tnie.

Niestety nigdzie nie można znaleźć
A coś bardziej standardowego dostępnego?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:31, 24 kwi 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj podziękowania dla Kasi z ogrodu złudzeń i niespodzianek oraz dla Mai Popielarskiej, które to dziewczyny oddały mi stare niepotrzebne, betonowe płyty, aby oto mógł powstać wokół domku taras z prawdziwego odzysku, bowiem wszystkie materiały, zbierane latami, tutaj zebrane w jedną nawierzchnię, dały pożądany efekt.

Jaki? Myślę, że znakomity, bo nam się podoba ogromnie.
Witek wykonał pod moim "okiem" wszystkie autorskie detale zdobnicze.

Danusiu to co widzę to najpiękniejsze podziękowania! Nawet nie wiem jakich użyć słów, a rzadko mnie zatyka...
To taki Rajski Ogród... Przedsionek Nieba
Posadzka wspaniała, nawet nie wyobrażałam sobie takiego artystycznego dzieła...

Ty tez dodałaś mi skrzydeł, Ogrodowisko pozwoliło mi dojrzeć... ten rok jest bardzo udany... Dziękuję
Ogród z lustrem 19:05, 24 kwi 2018

Do góry
Pani Danuto, czy jest szansa zobaczyć ten ogród teraz? Jestem bardzo ciekawa, jak się zmienił. Cudowne miejsce, kunsztowne wykonanie Gardenarium, jeden z piękniejszych przydomowych ogrodów, jakie widziałam. Ma w sobie coś takiego, że po przeczytaniu wątku chciałoby się wciąż wracać do niektórych zdjęć....
Cis - Taxus 18:39, 24 kwi 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Generalnie marne są - cienkie i rzadkie, nie ma co ciąć, niech rosną.
Co ile cm posadziliście, pokaż cały żywopłot.

Danusiu, już wklejam:

Kupione w necie z gołym korzeniem, przyjechały pojedyncze patyki, sadzone 2 lata temu co 50 cm. Na pewno sporo przyrosły, od dołu niektóre są bardzo ładnie rozgałęzione, ale generalnie dość liche.

Wtedy jeszcze nie znałam ogrodowiska, teraz pewnie kupiłabym większe sadzonki od razu zamiast czekać wieczność, ale wyrzucić mi trochę szkoda.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies