Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z fortepianem 21:48, 29 sie 2020

Do góry
A teraz coś na smaczek
Pomidorki ze szklarenki

Niektóre przeginają na całego i wychodzą oknami ( przydałaby sie większa szklarenka )

Śmiejemy sie z mężem z wielkości pomidorków „idź i przynieś ze szklarni pół kilo pomidorów”
Ależ proszę

A tutaj te same gatunki posadzone u przyjaciół na polu

Jestem zachwycona własnymi pomidorkami i szklarenką- to był wspaniały pomysł Polecam!
Niby ogródek pszczółki Majki 21:40, 29 sie 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
A tu limki, które na szczęście dają radę, co mnie bardzo cieszy

I znowu chwasty i kora, która czeka na rozprowadzenie od miesiąca...
No wstyd pokazywać, wiem. Ale cóż

Ładne te hortensje, moje nie kwitnęły ani przed wyjazdem, ani po. Nawóz sypałam i nic. Może coś przegapiłam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:35, 29 sie 2020

Do góry
effka napisał(a)
Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej

Piękne te twoje kadry, i to po urlopie, zazdroszczę.
Majówka na Majówce 21:30, 29 sie 2020

Do góry
mikina34 napisał(a)
Pomidory i papryka już znalazły miejsce w szeregu i zaczęły sie zachowywać przywozicie, znaczy sie zaczęły sie pięknie wybarwiać

Śliczne, ja w tym roku też spróbowałam po raz pierwszy posadzić papryczki, ale u mnie malutkie. Twoje cudowności
Mój ogrodowy pamiętnik 21:25, 29 sie 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ciski po cięciu fajnie puszczają ale ile ja się naczekam zanim jakieś kulki czy poduchy z tego wyjdą. Cierpliwość to nie jest moja mocna strona .

Szybko wyjdą już w przyszłym sezonie nabiorą ciałka

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:25, 29 sie 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:24, 29 sie 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko, nieustająco podziwiam Twoje prace, dekoracje i kompozycje kwietne
Śliczne wszystko, że nie wiem co zacytować
Pozdrawiam
Dziękuję za tak miłe słowa U mnie ogród usycha, wygląda bardzo jesiennie. Dziś wycięłam już część jeżówek. Na początku tygodnia zrobiłam sobie na pocieszenie taki stroik.

Czy te dynie i kulki komuś coś przypominają?
Ciekawe kto skojarzy z czego je zrobiłam.

Ogród z fortepianem 21:23, 29 sie 2020

Do góry
Krokusowy odżywa powoli po koszmarnej suszy - przez prawie 1,5 miesiąca omijały nas wszelkie deszczyki. Padało wszędzie nastoletni niecałe 2 km dalej a nasomijało ale na szczęście juz ogrod odżywa.

Przerobiłam i powiększyłam rabaty.
Zauroczyła mnie niebieska lobelia - kwitnie fenomenalnie i wyglada niesamowicie. Mam nadzieję, że przetrwa zimę. Obok świeżo posadzona jeżówka lemon drop.

Jakiś czas temu dotarły do mnie jezowki
Najwiecej zamówiłam pink bonbon ale nie jestem do końca zadowolona- są dość blade póki całkowicie nie zakwitną - myślałam, że mają intensywniejszy kolor choć na zdjęciach ponizej wyglądają super.

Kupiłam tylko 2 Blackberry truffle i żałuje ze nie więcej - Mają przepiękny intensywny kolor i ta czarna łodyga tez nadaje im szlachetności

Ogólnie większość dużych robot na ten sezon zakończyłam - obiecałam sobie ze jyz żadnych nowych rabat w tym roku nie zrobię jedynie jak przyjdą cebule jesienne to bedzie sporo wykopywania

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:16, 29 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ej Dorotka tyle pomysłów,że mój umysł tego nie ogarnia kiedy ty masz czas na te robótki.
Dynia pomysł bardzo fajny ale pewnie zabawa z tymi rajstopami aby je zdjąć. A nię można rajstop do oleju włożyć przed załadowaniem tej masy betonowej.

Pozdrawiam
Pomysłów mam dużo, kłębią się w mojej głowie ciągle. Czasu mam dużo, dzieci odchowane, siedzę w domu to coś tam sobie dłubię.
Więcej dyń nie potrzebuję , raczej nie będę robiła kolejnych. Jeśli ktoś spróbuje z moczeniem rajstop w oleju to proszę o informację.

Dziś zrobiłam wianuszek i opaskę na rączkę do pierwszej komunii, oraz dwa jesienne wianuszki dla siostrzyczek.

a to już starsza dekoracja.
Moje ogrodowe marzenia... 21:07, 29 sie 2020

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 20:59, 29 sie 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kilka zdjęć z ogrodu

Ale pięknie!! Upajam się widokami! Co to. Za drzewa kuliste?
Blaski i cienie nowego życia 20:58, 29 sie 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany ale nowe założenie - piękny jęzorek powstaje, coś na wzór tej pod jabłonką?

Hortensje i trawy rzeczywiście jak pod jabłonką. Bo to cały czas ta sama strona mojego ogrodu, bardzo nasłoneczniona i trudno dobrać inne rośliny. Za to są inne odmiany hortensji, większa różnorodność traw.
Ale celem tej rabaty jest zasłonięcie dużego domu więc tyły przeznaczone dla drzew ( na dzień dzisiejszy sadzonki niskie, na zdjęciu ledwo widać). Więc zanim urosną będą już cieszyły hortensje i trawy.

Dziś tylko przeszłam przez ogród i kilka rzeczy podlałam. Ale roślinki nawet nieźle wyglądają mimo sadzenia przed samymi upałami. Co mnie bardzo cieszyło.
Slomę przykryłam bo teraz nie będzie pogody na nią, jakiś deszcz zapowiadają w poniedz.
Poza tym stoję z rzeczami ogrodowymi bo inne sprawy się wtoczyły. Praca też ograniczy sprawy ogrodowe. Ale jeżeli będzie ładna jesień to się jeszcze coś wykroi.

Z fotek dzisiejszych tylko róża okrywowa marketowa, nawet fajna i lekko pachnie. I Edenka przygotowująca się na drugie kwitnienie.

Pamiętajcie o ogrodach 20:56, 29 sie 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 20:55, 29 sie 2020

Do góry
Ja w przyszłym roku zaraz po przycięciu będę nawoził przetaczniki i szałwie.
Aniu ja też "humanista" dlatego jak się przyjrzeć to do perfekcji wiele mi brakuje ale przynajmniej trochę pieniędzy zaoszczędzone jest.
Ta kwitnąca na czerwono trawa to miskant chiński "rotfeder".

Grażynko ogladaj, oglądaj , ja u Ciebie za to cały czas oglądam wszystko

trochę nocnej scenerii

Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 20:51, 29 sie 2020

Do góry

Ciemierniki zakwitły ponownie! W sierpniu!

Powstała wreszcie rabata na froncie przy furtce. Moje ukochane liatry, bukszpany i hortensje Vanilla Fraise Trzy tuje na pniu prowadzą do furtki ❣️ Został też stary bez, krory na wiosnę został bardzo mocno przycięty z ogromnego drzewa.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:46, 29 sie 2020

Do góry
Cześć dziewczynki, wróciłam po dłuższym urlopie i trochę przeraziłam się tym co zastałam. Pech chciał, że wyjechaliśmy kiedy tu były najwyższe upały (wcześniej na okrągło padało).
Najbardziej przeraził mnie widok mojego rododendrona, myślałam, że zwinęły mu się listki od upałów, ale lanie wody nie pomaga. Niech mi ktoś pomoże, to był mój najładniejszy rododendron Zapłaczę się jak umrze. Czy jest do odratowania? Starałam się dbać o niego, dostał nawet wiosną szczepionkę mikoryzową, preparat na nicienie

Moje paprocie też mocno ucierpiały Nie wiem czy dożyją wiosny. Wychodzi na to, że słońce jednak u mnie za mocno pali, nawet pod brzozami.

Warzywniak wyrósł, pomidory, mam dużo koktajlówek

Malin mnóstwo

Moje pierwsze papryczki

Zioła

Pinky Winky się zaróżowił, róże nadal kwitną, podrosły

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:42, 29 sie 2020

Do góry
Toteż pakowałam w słoiki bez szemrania u nas nie padało ani kropli i ukropie z nieba, podlewać musieliśmy co najbardziej mdlało.
Dziś dostałam od Emusia bukiet Van Giga
Dziewczyny pokazują bukiety to teraz pokażę i ja
Sąsiad całe pola słoneczników gryzował na poplon

Mój ogrodowy pamiętnik 20:04, 29 sie 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Sunseekers Rainbow na początku kwitnienia - to jest dopiero kolor .

Ten kolor naprawdę superowy.
Jak zaczyna przekwitać to taki zwykły róż się robi. Ale za to nadrabia wielkością kwiatów.
Uwielbiam tę jeżówkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies