Rzeczywiście jeszcze lepszy ten rarytas Oby na wiosnę ruszył. Będziesz go okrywać na zimę?
Zastanawiam się jak dałaś rady z transportem i sadzeniem takiego wielkiego drzewa. A ręka ?
To wypoczywaj. W Wawie pada deszcz z przerwami.
Nad morzem widać, że też nie ciekawie, ale nie trzeba się ciągle opalać jest wiele innych sposobów na spędzanie czasu. Najważniejsze aby bryzę morska wdychać.
Też miałam piękna plażę i wodę w Rogowie.
U mnie też podmokły teren. Prawie wszystkie rabaty mam na podwyższeniu. Jak jest sucho muszę podlewac, a jak mokro nogi roślin nie stoją w wodzie.
Mirka czy masz nasiona tych rudbekii wiem, że się same rozsiewają bo też tak mam i różne kolory wychodzą. A tej schery Brendy Jakbyś miała to chętnie przygarnę.
Jeszcze odnośnie rozplenicy Hamlen to co czytałam ta rozplenice jest niska.
Jakbyś miała na zbyciu przynajmniej jedna kepke. Zrób fotkę jak kwitnie.
Ewciu, ja krwawnik przycinam po kwitnieniu. Całe suche badyle i czasami zakwita ponownie. Masz przepięknie w ogrodzie
Twoje hortensje jak z żurnala
Buziaki
Tu za kulami a przed grabami posadziłam budleje- 3 odmiany w tonacjach ciemnych i jasnych fioletów - 5 szt. Powstanie szpaler, choć na razie nie widać, że coś nowego posadzone.
Dichondra bardzo dobrze radzi sobie w donicach na tarasie w nóżkach oliwek. To już kolejny jej sezon. Zimuje razem z oliwkami w garażu.
Lawenda.