jeśli są Państwo zainteresowani zrębkami do ogrodu, to posiadam ich bardzo dużo na sprzedaż. Są to zrębki naturalne, niczym nie farbowane, z dębów, klonów i brzóz.
Są już zapakowane w duże worki- 80l. Koszt jednego worka to 10zł. Na 1mp wchodzi około 12 worków- wtedy cena za cały metr to 100zł.
Istnieje również możliwość zabrania zrębek luzem na przyczepie.
Oferuję również dowóz zamówionej większej ilości za dodatkową opłatą.
Lokalizacja- Warszawa/Kobyłka i okolice.
zdjecia z zeszłego roku teraz to już super drzewko mogę ci aktualną fotkę dziś zrobić u mnie warunki średnie na rogu na przeciągu słonko od rana do 11
ma 3 lata a posadzony 3 cieniutkie gałazki
I kolejny gość w ogrodzie, którego sfotografować cza umić, ja do takich nie należę jak widać . Czego ja nie robiłam żeby sfocić a jednocześnie nie spłoszyć, na dwa telefony łapany w obiektyw (aparatu fot. na stanie brak). Efektem starań raczej mało wyraźne zdjęcia, ale coś tam widać
Wczoraj i dzisiaj robiłam zakupy. Zaczęło się mam więcej czasu i w sklepy i szkółki chodzę.
Knautia, wrzosy bo muszę podmienić i siatka cebul, czosnki, hiacynty i krokusy już więcej nie kupuje jeżeli chodzi o cebulę. Chyba, że trafię coś takiego np w Lidlu.
Kupiłam sobie rękawice skórzane po przecenie 20 zł przydadzą się do przycinania róż. Jeszcze muszę zdobyć nożyce jak ma Hyży przycina róże i przycięta obcinka zostaje na nożycach. Muszę go zapytać.
Tutaj zawilce i rozplenice. Dokupie jeszcze zawilców mam dylemat białe wyższe czy różowe niższe
Z tego dzisiejszego zakupu jestem zadowolona po 8 zł kupiłam piękne jeżówki. Może jutro podjadę i dokupie.
Pnącze w donicach przywiezione z Kuby jak kwitnie na końcach ma różowe kwiatki.
A więc tak ..dziewczyny mi tu podpowiedziały jak posadzić miskanty i hortki ..na początku chciałam je posadzić w lini ..rozciągnąć je na całą rabatę ,ale jednak nie byłby to dobry pomysł
..więc posadziłam je według wskazówek tu uzyskanych ..ale oczywiście musiałam ciut inaczej bo wiadomo że na papierze to wszystko wygląda inaczej niż w rzeczywistości i to My same wiemy najlepiej jaki efekt chcemy uzyskać ..co przysłonić a co nie
na tej nowej rabacie brakuje jeszcze sporo bylin i tam gdzie jest grujecznik miały być trzy hortki , jest jedna i miejsca na więcej raczej nie ma
są trzy miskanty ..które na razie wyglądają dziwacznie , otaczają Grujecznika który jeszcze nie jest zbyt wielki
Ta tujka wylatuje , lobelie też ..chce dosadzić przy miskantach rozplenice ,niżej po całości kocimiętki i bodziszki aaa i czyściec w większej ilości no i to tyle ..
Bardzo mi miło!
Mnie trochę gubi to, że chciałabym mieć prawie wszystkie kwiaty, bo drzewa i krzewy już wybiórczo. A mam nieduży ogród i wszystkiego nie pomieszczę. A jednak byliny robią większe wrażenie w dużych kępach, po kilka sztuk.Tak więc sadzę wszystko co mi się spodoba, a potem jak się sprawdzi i ładnie się u mnie rozrasta, dzielę i zastępuję to co u mnie nie daje rady. Albo dokupuje wtedy kolejne sztuki tej samej rośliny.Bo najczęściej na początku wychodziłam ze szkółki, czy sklepu ogrodniczego z pojedynczymi sztukami, bo chciałam mieć jak najwięcej różności. Nie mogę też zdecydować się na jeden styl w ogrodzie, dlatego gimnastykuję się nad połączeniem tych wszystkich moich"zachciewajek"
Ale może właśnie przez to mój ogród jest trochę "inny", a najważniejsze by podobał się mnie i bliskim,... a jak podoba się jeszcze wielu innym osobom to wtedy jestem bardzo dumna z siebie Bo z moich pomocników, czyli męża i syna to cały czas jestem dumna, że tyle architektonicznych dodatków wykonali do ogrodu spełniając moje marzenia!!!
KIedyś byłam w Borach na grzybowych wczasach. Faktycznie to grzybny region. Zazdroszczę. Ale ponoć jeszcze w lasach niewiele pozysku. Życzę pełnych koszy.\
Dzień dobry wszystkim
Poszukuję jakiegoś wąskiego czerwonego drzewa (np. kolumnowego) lub krzewu, który by nas przysłonił, ale nie utrudniał przejścia w przyszłości. Proszę o pomoc. Myślałam o buku Obelisk (no, ale doczytałam, że osiąga 15m), może perukowcu (tylko czy nie będzie za szeroki)? Proszę o pomysły, pewnie będą lepsze. Tam gdzie są deski będzie kiedyś składzik na drzewo i narzędzia (będzie zaczynał się w tym samym miejscu).
Za klonami globosum rosną berberysy (słabo widać).
W ostateczności będą brabanty, jeśli nic innego nie znajdę.
Tak, kolejny punkcik do odkreślenia Tam jest przestrzeń do przycinania żywopłotu i od początku planowałam coś takiego. Naprawdę super, że trafiłam te płytki
Czekam z niecierpliwością na kwitnienie astrów, które uwielbiam, a trochę ich mam
O to chodziło szanownej pani? to dereń kousa zaczyna czarować