Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Między polem, a lasem. 21:28, 27 sie 2020

Do góry
Coś takiego.... mniej więcej

Ogród z wilkiem zamkn. 21:05, 27 sie 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

To ja dziękuję za miłe rozpoczęcie dnia potem miałam młyn do nocy. ..dosłownie, poszłam spać o 23.30 co do mnie niepodobne.

Ale przez chwilę gdy byłam w domu bitlesy posadziłam

A Ty po spaniu dokończyłaś przesadzanki. Ciekawie powiedziane- tetrisowa

Podobał mi się ten buk na rabacie. I te kloniki przy ławce w czworokącie. Masz super pomysły

Ula wczoraj tylko godzinkę przesadzałam -coś mi nie szło ....-dziś dokończyłam ....
zaczęłam też porządki na inversowej( nie skończyłam ....jak nie mam sił ,to po prostu odpuszczam ) -zrobiłam sobie szkółkę z moich jeżówek-mam nadzieję ,że przeżyją -bo podzieliłam je mocno ...

Ogród z wilkiem zamkn. 21:00, 27 sie 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładnie.
Trawy pięknie się klosza.
Zaciekawiła mnie dekoracja na stole.
Takie większe domki chcę sobie zrobić na tarasie. Tylko większe.

Aniu
to są betonowe domki robione prze Polinkę
dziękuję za pochwały
Ogród z wilkiem zamkn. 20:58, 27 sie 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dziękuję

Polecam się

Ogród z wilkiem zamkn. 20:56, 27 sie 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Podsyp obojętnie jakim nawozem - ważne, żeby do trawnika. Mam to przetestowane po przesadzaniu traw o każdej porze roku. I oczywiście podlewanie

Piękny ten Twój ogród. Tak się zmienia. Pamiętam początki

Mila
podsypałam ,podlałam porządnie ,ale i tak padają
eM po wykopaniu zostawił je do następnego dnia ....liczyłam się z tym ,że padną -pewnie za kilka dni je zetnę ,ale będę podlewać ,żeby się korzeniły
nawozem zasypałam też

szału nie ma narazie straszą .....

w zeszłym sezonie też tak zrobiłam i od wiosny rosły

dziękuję za pochwały
cały czas coś działam i ulepszam ....czy na lepsze ....hmm nie wiem ,ale mam nadzieję ,że tak
Buziaki

rabata bez miskantów i po tetrisach ....
brąz ,limonka ,biały i pomarańcz
są tu hortensje Limeligh z patyczków moich ,więc nie widać ,i hortensje little smoky .oprócz tego jeżówki green jewel ,pomarańczowe juz nazwy zapomniałam....
biiałe liatrie ,floksy ,monardy i jeszcze jakieś inne -ale teraz już pościnane .....
tak po mojemu -na gęsto

Ogród z wilkiem zamkn. 20:46, 27 sie 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, czytałam, że dzieliłaś teraz miskanty. I jak się mają? A jak myślisz czy seslerię jesienną to mogę teraz podzielić? Sama nie wiem, bo u nas to raz słońce pali a tak jak dzisiaj i wczoraj to deszczowo i chłodno.

Basiu
miskanty mają się kiepsko ale po pierwsze -po wykopaniu leżały w upale do następonego dnia -do popołudnia ....więc już to je osłabiło ....
a po drugie ,to nie pora na takie działania -ja robię sama na własną odpowiedzialność takie rzeczy

teraz je zetnę -dostały już nawozu do trawnika ,będę te korzenie podlewać i myślę ,że na wiosnę ruszą

jeśli chodzi o seslerię -ja dzielę jeszcze wszystko
teraz dzieliłam brązowe i hakonki i na razie żyją

wszystkie trawy na tej stetrisowanej rabacie są teraz dzielone

Buziaki
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:26, 27 sie 2020

Do góry
Kostka ciut opadła... Podnosimy a tam wymyta jama. Masakra. Po to właśnie na stoku robi się płytę fundamentową a nie zwykłe fundamenty...

W ogródku emerytki 20:24, 27 sie 2020

Do góry
Moniu, dzięki
Dziś jestem jeszcze bardziej zadowolona, mam na twarzy banana od ucha do ucha

AniuzUroczyska, siatka antyżmijowa będzie, ale od tyłu.
Nie chcę ryzykować następnego okropnego spotkania.

Wczoraj późno w nocy zakwitł następny kaktus, różowy, o dziwo kwitł cały dzień
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:15, 27 sie 2020

Do góry
Gwiazdami na tej rabacie są molinie Fontane.... moja miłość od pierwszego wejrzenia

Jeszcze jak zaświecą jesienią będzie bosko !

Wejście do domu po zmianach... letnie kwiaty poszły na kompost,bo po deszczu nie zachwycały.... zostały trawki

Koniec
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:15, 27 sie 2020

Do góry
od sasiadki, mojej ogrodniczej przyjaciolki dostalam taki prezent. Jeszcze nie jestem pewna gdzie go wcisne, narazie w astrach siedzi.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:09, 27 sie 2020

Do góry
Lucja w Nieborowie bylam z 36 lat temu ale mamy zamiar sie znow wybrac. Arkadia nam sie podobala, taka spokojna.

Kaczki to modelowki wyscigowki dzis sie kapaly w oczku i wyskakiwaly na chwile poszukac slimakow.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:08, 27 sie 2020

Do góry
Jeszcze moja ulubiona rabata,która podoba mi się całkowicie i na której nie planuję żadnych zmian ... w szoku jestem, ha ha

Koniec września 2019 - po posadzeniu cisów krzaczorków

Maj 2020
Cisy grubieją, hakone rośnie i czosneczki kwitną

Dziś

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 19:57, 27 sie 2020

Do góry
Moim trzem hortensjom zamierają pędy. Jednej piłkowanej i dwóm ogrodowym. Co to może być?
W zeszłym roku zaczęło się podobnie z jedna piłkowaną i ogrodową. Też pod koniec sierpnia.

Zaczynam po raz kolejny... 19:49, 27 sie 2020

Do góry
Oj powiem Wam, że cieszę się z tego kompostu tak, jak dziecko z nowej zabawki

Od rana padało i wiało. Siedzenie w chacie i nawet udało się trochę ogarnąć, obiad z dwóch dań zrobić.
Przed wieczorem wypogodziło się więc akcja szpadel i taczka i oto efekty.
Tam, gdzie ma być rabata kompostu poszła cieńsza warstwa, żeby za bardzo nie podnieść poziomu i nie podnosić zaraz posadzonych roślin. Mogę go tak zostawić, przegrabić jedynie?
W miejscu, gdzie ma być trawnik- na bogato, bo warstwa około 15-18
cm.
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 19:42, 27 sie 2020

Do góry
ewde napisał(a)
I ja dołączę się do Waszych postów. Również mam problem z hortensjami. Nie znam ich nazwy, gdyż dostałam w spadku od koleżanki. W tym roku mam duży problem ze wszystkimi roślinkami. Jak nie mszyce to inne paskudztwo w większych niż zazwyczaj rozmiarach. Oto jak wyglądają listki moich hortensji

Co to może być? Nie widzę robali. Proszę pomóżcie

Moje hortensje mają to samo. Ja myślę, że to przypalenie od słońca. Ale może się mylę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies