Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:22, 01 kwi 2018

Do góry
U nas od wczoraj leje. Dzisiaj leje bardzo silny wiatr i ok 5 na plusie. Jutro ma być jeszcze gorzej. Byłam zobaczyć dzisiaj działkę wszystko pozalewane.
Zresztą wszędzie woda stoi.
Alejka z wiosennym kwiatami bardzo. Ładna. Za tydzień możemy chodzić z krótkimi rękawami tym należy się pocieszać więc byle do wiosny słonecznej.
Skończyłam przygotowania jutro mam gości.

Pozdrawiam świątecznie wesołego Alleluja.
Ogród z łezką II 19:23, 01 kwi 2018

Do góry
Kasiu macham i wesołego Alleluja życzę.

U ciebie wiosna kwiecistego u mnie dopiero mróz odpuścił nic nie kwitnie. Leje od wczoraj bez przerwy wody wszędzie pełno.
Pozdrawiam.
Ptasi gaj 19:10, 01 kwi 2018

Do góry
Wszystkim na tym forum wesołego Alleluja.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:01, 01 kwi 2018

Do góry
Dziękuję Iza Tobie też wesołego ALLELUJA.

Sezon 2017 u Hanusi 18:57, 01 kwi 2018

Do góry
Haniu wesołego Alleluja na resztę świat.

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:54, 01 kwi 2018

Do góry
Miluś wesołego Alleluja. Spokoju, humoru, okrągłych jajeczek i stołu obfitego. Aby jutro bylo pogodnie, mokrego lania i dużo przebierania.
Zyczy Ela

Tak na ludowo

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 00:01, 01 kwi 2018

Do góry
A ja tam sobie bardzo chwale jałowce u mnie rosną jak na drożdżach ścianami i każdego roku duże przyrosty maja. Są bardzo dekoracyjne. Jak masz taką skarpe posadzić kaskadadowo jednej wysokości i kolorami efekt bardzo ładny.
Barwinek jest ładny, ale jak kwitnie. Rośnie bardzo szybko mój przycinam maszynka każdego roku.
Zresztą pokaż skarpe co tam rośnie.
Szmatę rzeczywiście wyrzuć lub zrób duże otwory przy jałowcach.
Mała działka - wielkie nadzieje 09:08, 29 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu nie wrzucaj juk zbierz je w jedno miejsce mogą rosnąć przy tujach ok 60 cm od nich aby miały tylko słońce. Jak je będziesz sądził dodaj obornika albo jakiejś dobrej ziemi i będą rosły kilka lat bez nawozu.
Pamiętaj jedna rozeta wypuszcza kwiat po przekwitnieciu z tej rozety nigdy już kwiat nie wyrośnie trzeba ją po prostu wyciąć w to miejsce wyrośną z korzenia nowe rozetka.
W takiej Kępie może być kilka rozet.

Na tej focie te małe juki były posadzone w sierpniu 2016 r. Z korzenia tak wyglądały wiosna 2017 r a teraz pewnie będą już kwitly

jeżeli chodzi o juki to się zgadzam w 100% ja też swoje powsadzałam na większej przestrzeni i w wiekszym rozstawie - zobaczymy jaki będzie efekt jak podrosną i się zagęszczą
Ogród kwiatowy 23:04, 27 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)

Dzięki Elu za wygrzebanie nazwy. Wiem, gdzie jest ta szkółka. Sprzedają tylko w pojemnikach. Podjadę tam w czasie kwitnienia róż i ją zobaczę. Masz jakieś zdjęcie krzaka? W necie są tylko zdjęcia kwiatka. Czy o ona dorasta do 1m?

Jak tylko znajdę w moim balaganie zdjęciowym to dam znac. Tak dorasta do metra i kwitnie cały czas trzeba ściąć przekwitłe i wyrastają nowe kwitnie do mrozów.
Ogród kwiatowy 09:12, 26 mar 2018

Do góry
Violu u mnie na wątku etykieta róży pomarańczowej nazywa się Paramount "Grenadine" to bardzo ładna róża u mnie rośnie w pełnym słońcu. Nie zwróciłam uwagi na zmienność koloru. Moim zdaniem jak w słońcu dochodzi 35-40 stopni to każda istota zmieni kolor skóry. Ma ją jeden szkółkarz w Internecie K.... i tak wygląda moja.

Dzięki Elu za wygrzebanie nazwy. Wiem, gdzie jest ta szkółka. Sprzedają tylko w pojemnikach. Podjadę tam w czasie kwitnienia róż i ją zobaczę. Masz jakieś zdjęcie krzaka? W necie są tylko zdjęcia kwiatka. Czy o ona dorasta do 1m?
Ogród kwiatowy 22:27, 25 mar 2018

Do góry
Violu u mnie na wątku etykieta róży pomarańczowej nazywa się Paramount "Grenadine" to bardzo ładna róża u mnie rośnie w pełnym słońcu. Nie zwróciłam uwagi na zmienność koloru. Moim zdaniem jak w słońcu dochodzi 35-40 stopni to każda istota zmieni kolor skóry. Ma ją jeden szkółkarz w Internecie K.... i tak wygląda moja.
Ptasi gaj 21:59, 25 mar 2018

Do góry
Ta dla Violi.
Moim zdaniem jest to bardzo wyrazista róża u mnie ona nie zmienia koloru.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:00, 25 mar 2018

Do góry
piotraudi napisał(a)
Ponawiam pytanie w jakiej dawce stosować previcur? Pryska nim tuje czy tylko ziemię oraz ile mniej więcej go przeznaczyć na Każdą tuje to samo pytanie tyczy się rovral aquaflo

Jak kupujesz te środku masz tam wszystko dokładnie napisane i nie ponawiaj pytań. Wyjdź na stronę i przeczytaj ulotkę to cała filozofia.

Wpisy z Panią Danusia prawie w jednym czasie.
Ptasi gaj 12:49, 25 mar 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Elu, a jak dzisiaj temperatura u ciebie ?

No wiesz rzut beretem masz do mnie i się pytasz. Rano o 6 było -4. Zaraz pokaże ile u mnie w cieniu jest teraz 13 na plusie. W słońcu zaraz zrobię fotę.

Data o 6 dni do przodu dzisiaj 25 03. 33 na plusie to na słońcu można się opalać.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:11, 25 mar 2018

Do góry
Zwierzęta w domu to odpowiedzialność za nie. To jak dzieci nie mówią tylko trzeba je obserwować czy radosne czy smutne.
Oj już się nie nadaje nie chce tych smutnych przeżyć.

Ostatni śnieg i mróz zrobiły dużo zawieruchy ogrodowej. Trzeba się jeszcze wstrzymać z pracami ziemnymj. Chociaż jutro mam zamiar opryskac iglaki promanalem i obciąć krzaki. Ma być pogoda słoneczna.

Tak, zwierzęta to rodzina, przywiązujemy się bardzo
U mnie lalo, wczoraj nie miałam czasu, dziś pięknie, to podziałamy
Ptasi gaj 00:44, 25 mar 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
U mnie też bażanty grasują ale do tulipanów się nie docierały.Jutro będę na działce to przegląd zrobię.
Dziś moja wnusia skończyła roczek była imprezka tak że na działce nie byliśmy.

U mnie bażantów bardzo duzo jak nas nie ma to chodzą gdzie chcą tutaj są bezpieczne. Mam grzadki rozgrzebane kora wszędzie leży bo pod kora pewnie ie są robaki.

Mirka dzisiaj opryskac am promanalem cisy i modrzewia. Rozsialam wapno na skalniaku bo skrzyp mi się panoszy, ale czy to coś da.

Moja w wnusia ma 3 latka a wnuk 6 rok. Helena modnisia i bardzo ładnie maluję. Stasio umysł ścisły matematyka liczy w miliony dodaje i mnożyć jak komputer chodzi na zajęcia w tym kierunku, boją się że te cyfry mu w mózgu kipisz zrobią aby go ustawić bardziej w zabawę matematyką.
Wierszami i piosenkami sypie jak z rękawa raz usłyszy i spiewa. Czyta nuty. Wprost nie do u wierzenia co to dziecko potrafi.
Syn załamany bo ciągle musi mu czytać książki techniczne i tłumaczyć. Zresztą wszystkich zamecza ta jego ciekawością.
Psycholog za głowę się łapie.
Mała działka - wielkie nadzieje 21:49, 24 mar 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Mam prośbę, szczególnie do dziewczyn (i chłopaków) z warszawy i okolic: może macie namiar na tani zakup kostki granitowej? Muszę wymienić stare chodniki i ścieżki na działce Jakby ktoś, coś... to proszę o info na priv. Dzięki

Cena kostki kształtuje się w zależności od ilości zakupu. Trudno powiedzieć musisz też szukać na trasie jak jedziesz na działkę. Bo jak sprowadzisz np. Z Piaseczna jest bardzo duży skład to za przewóz na drugą stronę Warszawy zapłacisz parę setek więcej i często przewóz kosztuje więcej niż cena kostki.

Kostka granitowa jest ładna, ale fugi zarastaja.

Aniu wszystkie materiały musisz sobie szukać po drodze nie masz wyjścia.
Najpierw internecie zorientuje się jaka jest cena kostki a później porównuj czy warto z drugiej strony sprowadzać kostkę.
Taka jest moja rada.
Ptasi gaj 21:35, 24 mar 2018

Do góry
Nie mam fot ptaków których mam mnóstwo w stołówce dzisiaj, ale jestem dla nich intruzem jak przyjadę i jestem blisko tylko z daleka obserwacje prowadzę.
Podpatrzone wczoraj ok 10 m nad ziemia., drzewa na drzewo skakała coś tam podżerala u góry.

Ptasi gaj 21:27, 24 mar 2018

Do góry
U mnie jest tak w orzereblu był lód

W słońcu takie tulipany musiałam dzisiaj przykryć igliwiem bazanty mi znowu obskubuja.

W zeszłym roku sądziłam róże o tej porze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies