Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogródek u livii 08:41, 29 kwi 2018

Do góry
Witam Livia. 30 arow piekny ogrod i to ze spadkiem mozna dzialac cuda duze pole do popisu. Wiadomo, chalupa stoi trzeba jakos do niej dojsc wiec chodnoki potrzebne. Zamysl z chodnikidm dobry efektowny. Zwirek moim zdaniem z otoczKow, nie wiem jaki tam odstep miedzy plytami bo od tego zależy frakcja kamienia. Odstep aby kamyczki sie zmiescily miedzy plytami.
Jak dasz bialy swirek tzw biala marianna to rzeczywiscie sie brydzi, granitowy tez.
To tyle o kamyczkach.
Dziołcha nie popadaj w zmartwienka, wszyscy tutaj byli w takiej samej sytuacji jak ty. Błoto, syf do okola a jednak dali rade.

Musisz ogrod podziic na czesci i w tych czesciach realizowac swoje zachcianki. Rada nie kupuj wszystkiego co ci sie podoba przemysl. Sadz w kepach. Ślask jest duzy napisz na priv gdzie na Ślasku, znam ten rejon.

Rabaty maja byc żwirowe czy kore wysypujesz? Zwir wysypujesz, na samym koncu po posadzeniu roslin nie na samą ziemie lecz na karton malarski lub znajdz stara firanke i rozloz i na to rozsyp zwir. Tak sie robi, zeby zwir nie zmieszal sie z ziemia.
Jezeli sadzisz lisciaste na zwirze musis, sie liczyc z liscmi opadajacymi i trzeba sie zaopatrzyc w odkurzacz.

Na koniec khpuj takie rosliny, aby o kazdej porze roku byly ladne. Szczegolnje lisciaste. Masz dokola modrzewie wiadomo, ze piekne wiosna, latem jesienia zólkna ogly opadaja. Sosna wiecznie zielona.

Na razie tyle. Mam ponad 40 arow. Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 00:16, 29 kwi 2018

Do góry
Przegladam watek i widze kamiorki czyste co ty Radziu kampales je.
Bzrdzo ładnie masz glowa go gory.
To bajorko tez mi sie podoba.
Z ogródka na wsi 00:06, 29 kwi 2018

Do góry
Radziu przegladam watek od twojej niebytnosci cos nie tak ztym barwinkiem. Wysadz go z tamtąd widocznie nie pasuja mu kamienie. Na plaskim terenie. U mnie pieknie rosnie kwitnie jest posadzony pod azaliami.
Jak przekwitnie to go kosze kosiarka i znowu odbija.
Radziu barwinek jak chwast rozmnaza sie ze zwyklego peda.
Sezon 2017 u Hanusi 23:52, 28 kwi 2018

Do góry
Haniu u nas piekna sloneczna pogoda wręcz upalnie. Do fizycznych prac nie dobra bo sie czlowiek poci i ledwo dyszy.

Nie wiem jak gdzie indziej u nas wszystko kwitnie. Kwitna sady jablonie obrzucone kwieciem bylismy dzisiaj przejazdem blisko Grojca cos pieknego.
Tak jak pisalas aby tylko 2 tygodnie przetrwac. Wszystko rozbujane jakby zimna Zoska zrobila swoje to katastrofa.

Pozdrawiam Haniu
Ptasi gaj 23:40, 28 kwi 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale traki najazd mniszkowych nasion na ogród, uchowaj, Boże! Nie zazdroszczę.

A róże Chyba sadzą patyki jesienią. Muszę zobaczyć co ki się ukorzeniło w szklarni. Jakieś dwie różyce, I jedna już solidna, roczna do wysadzenia do gruntu. I dobrze, bo mi Eden rose, chyba kipnie. Będzie zamiennik jak znalazł. Może nie tak urodziwy, ale zdrowszy.

Haniu nie lada wyczyn teraz chodzimy z nozem i usuwamy. Mam przyrząd do wyciagania chwastów ale nóż najlepszy.

Haniu tez sie zastanawiam jak te partackie szkolki to robia, kiedy sadza te korzenie chyba przed wyslaniem. Korzeń jesli to mozna tak powiedziec patyk zwiniety.
Ale posadzilam w dobrej ziemi, trudno trzeba przebolec.
Z ogródka na wsi 23:15, 28 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu jestem bardzo wkurzona. Jak to wszystko zobaczylam zalamalam sie.

U mnie było tak...sadzonki szałwii od początku mi się nie podobały...kompletnie ich nie było widać, w doniczkach strasznie sucho, w zasadzie to nawet nie było porządnej ziemi tylko coś ziemiopodobnego...ale pomyślałem podleję, potrzymam trochę na ganku a potem jak podrosną (właśnie do kwietnia) to przesadzę do ziemi...odbiły na kilka centymetrów (mimo to były śmiechu warte) po czym wszystkie zaczęły padać...pomyślałem "Przesadzę do ziemi. Szałwia-roślina żelazna, na pewno odbije od korzenia"...i co...i nic...miesiąc minął, a po szałwii zostały chyba tylko wspomnienia...
Ptasi gaj 23:13, 28 kwi 2018

Do góry
Floksy kwitna, ale jeszcze nie w pełni. Za kilka dni będzie wrzosowo.

Tak mam za plotem

Piękna rzeczka floksowa.U mnie już ładnie kwitną.
Ptasi gaj 23:12, 28 kwi 2018

Do góry
Wszystkie dmuchawce z tej łaki jezeli bedzie wiał wiatr z poludnia lub zachodu musi przefrunac przez moja dzialke, niektóre zatrzymuja sie na tujach.
Z ogródka na wsi 23:08, 28 kwi 2018

Do góry
Radziu jestem bardzo wkurzona. Jak to wszystko zobaczylam zalamalam sie.

Mam blisko szkolke do ktorej przywieziono piekne roze w doniczkach dzisiaj je sądziłam w ladnych doniczkach ukorzenione wyrośniete z pakami kwiatowymi.

Radziu zajrze jeszcze.

Ptasi gaj 22:59, 28 kwi 2018

Do góry
Floksy kwitna, ale jeszcze nie w pełni. Za kilka dni będzie wrzosowo.

Tak mam za plotem

Ptasi gaj 22:53, 28 kwi 2018

Do góry

Jeszcze raz dziadostwo dostalam w przesylce, w doniczce w srodku nie ukorzenione. Jezeli nie ukorzenione to kiedy oni sadza w doniczkach?

Ja też się zawiodłem...nie ma to jak kupować na miejscu...

Ptasi gaj 22:47, 28 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj sadziłam, też roze kilka krzakow. Wybrac ziemie, kompost wymieszac z ziemią przywiezc i wywiezc stara zachodu duzo. Na szczęście mam nadzieje na stałe juz miejsca i robota jednorazowa.

Jeszcze raz dziadostwo dostalam w przesylce, w doniczce w srodku nie ukorzenione. Jezeli nie ukorzenione to kiedy oni sadza w doniczkach?

Juz mam dywany z floksow.
Ptasi gaj 22:39, 28 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ojej nigdy nie wachalam berberysa ale chyba dobrze

Berberys to nie perfumy. Zapach nie za bardzo, ale co tam to nie kupa.
Ptasi gaj 22:37, 28 kwi 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu, oczko wysprzątane czy też nie pięknie się prezentuje
Zazdroszczę ci takiego zbiornika Rybki, rybkami, ale widzę jakieś kuma...zaczęły już porządnie koncertować?

Pozdrawiam

Radziu witam odezwałes się. Z oczka trzeba usunac mół robie to odkhrzaczem do takich celów troche zrobilam wiecej niz polowe. W poniedziałek reszta.
Lilie wodne pieknie rosna.
Pogoda jaka jest kazdy widzi. Rośnie wszystko nie mozna nadazyc z pracami.

Ptasi gaj 22:31, 28 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu perukowce, berberysy, bzy imponujące No i oczywiście zakątek oczka z kamieniami apropos kamieni, to pamiętasz jak mi kazałaś wyrzucić ten płotek drewaniany ze skalniaka, że brzydki i psuje całość - Melduję, że wyrzuciłam i obłożyłam kamieniami i teraz jest o wiele lepiej Jutro wkleję zdjęcia

Kiedys kupiłam 7 rolek plotka tego wyzszego zapomnialam o nim. W zeszlym roku znalazłam i są i nie wiem co z tym zrobic. Gdzies dam ale musze go zamaskowac. Kiedys byly wszedzie byly otki drewniane.
Tak sobie myśle moze plotek obloze kamieniami.

Plotek nie jest taki zly, musi byc dobrze zainstalowane aby sie nie wyginal.
Mozna go pomalowac na różne kolory. Skalniak absolutnie bez plotka.
Ptasi gaj 13:51, 28 kwi 2018

Do góry
Duże bo i gawiedzi dużo w nim. Ryb nie jestem w stanie zliczyć 6 zabek zielonych.

Berberysy smierdzą, ale piękne w lecie i jesienią zima obsypane czerwonymi owocami.
Ptasi gaj 12:12, 28 kwi 2018

Do góry
Idę czyścić oczko

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:46, 28 kwi 2018

Do góry

Jakty im takie papu dajesz to nie dziwota, ze tak rosna.
Czy ty ten obornik przy rozach przykrywasz ziemia.
Basiu wszystko u ciebie takie piekne i zdrowe.
Pogoda sprzyja, pytalAs mnie jak moje perukowce, pieknie rosnai kwiecia tez maja duzo. Umnie tylko w jednym miejscu floksy pozółkły, po okwitnieciu musze je odmlodzic.
POZDRAWIAM

Elu róże to zazwyczaj przykrywam obornikiem na zimę..teraz tak podsypałam bo tam ziemia jałowa..przysypię lekko żeby na słońcu nie wysychał

perukowce moje przemarzły ...tylko przy samej ziemi puszczają listki..szkoda:
pozdrawiam serdecznie
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:02, 27 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Super ...niech rosna zdrowo...Nie żaluj przytnij nisko

moje już takie

Jakty im takie papu dajesz to nie dziwota, ze tak rosna.
Czy ty ten obornik przy rozach przykrywasz ziemia.
Basiu wszystko u ciebie takie piekne i zdrowe.
Pogoda sprzyja, pytalAs mnie jak moje perukowce, pieknie rosnai kwiecia tez maja duzo. Umnie tylko w jednym miejscu floksy pozółkły, po okwitnieciu musze je odmlodzic.
POZDRAWIAM
Ptasi gaj 20:20, 27 kwi 2018

Do góry
Kwitna berberysy

Ciesze sie zakwitly 3 krzaki winogron. To ciemne bardzo smaczne jak borowk amerrykanska tylko wjeksze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies