Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Milka 10:27, 26 kwi 2018

Dobre i rozsądne podejście, też tak myślę, dlatego zmiany stale, aby w końcu tylko pielęgnować i odpoczywać
Popullacji róż nie zwiększam, a jak coś stracę, no to może wtedy, ale kupować nie będę, rozmnożę sama
Fajny ten katalog
ElzbietaFranka 17:17, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Dobre i rozsądne podejście, też tak myślę, dlatego zmiany stale, aby w końcu tylko pielęgnować i odpoczywać
Popullacji róż nie zwiększam, a jak coś stracę, no to może wtedy, ale kupować nie będę, rozmnożę sama
Fajny ten katalog

Moj eM tez mowi rozmnazaj z patykow po co kupujesz gotowce. Uzbroj sie w cierpliwość. Odpowiadam mu nie ma problemu abys sam rozmnażał mogę cie zaopatrzyc w te patyki.

Posadze to co mam i szlus.

U nas teraz troche pada.

Dzisiaj stipę po kępkowałam, mam 50 ponizszych doniczek nie wiem czy nie za male kepki.
Milus spojrz swoim okiem. Pierwszy raz to robie wiec doswiadczenia brak.

Orlikowe kepki

Przesadzilam do wiekszej doniczki "montanę" nie wiem jeszcze gdzie go posadze.

Milus u ciebie chyba widziałam "hebe" w ogrodzie powiedz mi czy zimuje dobrze czy mam trzymac w donicy, mam 3 szt.

Milka 17:22, 26 kwi 2018

Kępki odpowiedniej wielkości, bujną, że hej
Mam tę hebe, w gruncie zimuje już 4 lata, nawet te anomalie pogodowe, co miałam nie załatwiły jej, czyli mróz -15 i do tego bez śniegu.
Montana im szybciej w gruncie, tym szybciej nowe pędy puści, ale jak nie wiesz gdzie jeszcze, to poczeka. No z propozycji dla eMa uśmiałąm się, ale faceci to świetni ogrodnicy
U nas zwariowana pogoda, dziś w nocy 1plus.
ElzbietaFranka 18:05, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Kępki odpowiedniej wielkości, bujną, że hej
Mam tę hebe, w gruncie zimuje już 4 lata, nawet te anomalie pogodowe, co miałam nie załatwiły jej, czyli mróz -15 i do tego bez śniegu.
Montana im szybciej w gruncie, tym szybciej nowe pędy puści, ale jak nie wiesz gdzie jeszcze, to poczeka. No z propozycji dla eMa uśmiałąm się, ale faceci to świetni ogrodnicy
U nas zwariowana pogoda, dziś w nocy 1plus.

Kasiu nieraz mnie tak wkurza. On sierpem trawy nie kosi tylko traktorkiem jezdzi, guzik mnie to obchodzi.

A ty wiesz, ze ta moja montana jak ją kupilam miala zaledwie 20 cm byla zlamana ostatnia. W ciagu tygodnia wypuscila boczne pedy podwoiła wysokosc z nadwyzka.

Posadze ja gdzies w polowie maja na stale miejsce, boje sie, ze moga byc jeszcze przymrozki "Zośka. Posadze ja w zacisznym i slonecznym miejscu rosnie tam cyprysik groszkowy taki duzy, lawson i roze, roza pnąca new dawn.
Moze sie piac po cyprysiku i lawsonie.
anabuko1 18:19, 26 kwi 2018

.Fajne te trawki.
A montana zostanie w doniczce ??
Orliki w doniczkach już duze.A czemu nie wysadzisz do ogrodu ?
Orliki w ogrodzie już duze.I one tak za bardzo nie boją się zimna.
ElzbietaFranka 18:55, 26 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
.Fajne te trawki.
A montana zostanie w doniczce ??
Orliki w doniczkach już duze.A czemu nie wysadzisz do ogrodu ?
Orliki w ogrodzie już duze.I one tak za bardzo nie boją się zimna.

Aniu wszystko wysadze, ale jeszcze troche czekam bo rabata sie szykuje znaczy sie juz jest tylko trzeba ja uładzici czekam jeszcze na ziemie a to dopiero w przyszla sobote.
Bedziemy robic melioracje i tak dokladnie nie wiem gdzie ta rura bedzie przebiegac i sie wstrzymuje. Mam mjejsce ale nie bedzie gdzie wrzucac ziemi z wykopu.
U mnie tez orliki starszej daty sa duze, ale te sa posiane w lutym otrzymalam od Sylwii.

Nie montAne wysadze, czekam po zimnej Zosce.
ElzbietaFranka 14:44, 27 kwi 2018

Bardzo ładny kolor tulipanów i długo kwitna.

ElzbietaFranka 20:14, 27 kwi 2018

Basiu pytałaś o perukowce moje maja dużo kwiecia, jeżeli nic się niedobrego nie stanie to będą peruki

ElzbietaFranka 20:20, 27 kwi 2018

Kwitna berberysy

Ciesze sie zakwitly 3 krzaki winogron. To ciemne bardzo smaczne jak borowk amerrykanska tylko wjeksze.

ElzbietaFranka 12:12, 28 kwi 2018

Idę czyścić oczko