Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 14:34, 28 mar 2016

Do góry
Wiosna

Typografia ogrodu 14:28, 28 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A wczoraj kwitnaca forsycje widzialam wiec ciecie roz i lawendy juz na legalu

już chyba nie ma na co czekać, na moich różach pełno nowych przyrostów, lawenda też widać, że ruszyła.
Ogród w cieniu drzew 14:23, 28 mar 2016

Do góry
ziele napisał(a)
Są piękne. Tylko dlaczego niebieskie mi zamierają a różowe rozrastają? A rosną od siebie w odległości 2-3 metrów i obie pod leszczynami?

A ja właśnie kupiłam dwie sadzonki niebieskich.
Przylaszczki lubią zasadową glebę, tyle tylko na razie o nich wiem.
Typografia ogrodu 14:19, 28 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
są i Joanny!
Powiem Ci, że u mnie też tak pięknie, że chętnie bym coś podłubała, no ale nie wypada, trzeba wytrzymać do jutra
mam tez je w innym miejscu ale bardziej cienistym wiec musze jeszcze poczekac.
My jyz plan na jutro mamy dzis wino i lezak
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:10, 28 mar 2016

Do góry
ale pięknie, krokusy, iryski - napatrzeć się nie mogę.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:09, 28 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nie potrafię uchwycić ich urody a gapie sie na nie jak goopia.
Nieskromnie powiem że wycieczki przed domem niemal orzez plot przełaza aby je podziwiać

Jakbym mogła spacerować chodnikiem obok Twojego ogródka coś czuję, że też bym głową nurkowała za Twoim płotem

Też mam przebiśniegowe marzenie, ale na razie coś nie bardzo chcą u mnie rosnąć.
Ostatnio na giełdzie kupiłam kwitnące w doniczkach, mam nadzieję, że jak pójdą do gruntu to się rozrosną i w końcu powstanie przebiśniegowe poletko... nie chcę nawet myśleć, gdzie je sprzedawca pozyskał, bo coś mi się zdaje, że to nie było legalne źródło.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:03, 28 mar 2016

Do góry
jestem zaszczycona, że znalazłam się w podsumowaniu Z pierwszego podsumowania się uśmiałam, a teraz drugi raz
Mówił Ci ktoś, że masz talent do pisania?
Jak w korporacji nie wyjdzie to jest alternatywa co robić, hihi
Typografia ogrodu 13:57, 28 mar 2016

Do góry
są i Joanny!
Powiem Ci, że u mnie też tak pięknie, że chętnie bym coś podłubała, no ale nie wypada, trzeba wytrzymać do jutra
Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 28 mar 2016

Do góry
Piękny wiosenny ogród, jaki porządeczek, ile kolorów!
Coś jeszcze, coś więcej... 13:53, 28 mar 2016

Do góry
Dla tych co nie nadazaja za forum kolejny skrót wyklepalem Tym razem dla Konstancji

U Karabeli łąka w trawniku wyrosła. Dodatkowo część osób zamarzyła o doniczkach jakie u niej są na stole - tylko wystąpiły komplikacje, bo nie pamięta gdzie je nabyła... Jak można nie pamietać gdzie się 10 lat temu doniczki kupiło? Skandaliczny skandal

U Ani T w ogrodzie z pergolą zostały przejechane żurawki i hortka - dobrze, że rzeczona pergola nadal stoi, bo trzeba by było nazwę wątku zmienić

Motylek tak gęsto nasadziła krokusów i irysów, że jeden na drugim rośnie - mus odgapić

Siakowa pokazała przed chwilą wiosnę - nie chcesz czasem szyby na klatkę schodową? Bo będzie demontować

Gierczusia uczy się hiszpańskiego - ja tylko umiem parę słów z tegoż języka - co z tego, że z Mordidity Rickiego Martina Zawsze coś

Renia133 tak wysoko poprzeczkę ustawiła z dekoracjami, że ani podskakiwać nie ma po co Ale uwierzyć w siebie nie chce, dasz wiarę?

Lindsay80 po zrobieniu dekoracji wzięła się za pieczenie - przytyć można od samego patrzenia na te mazurki...

Hania Andrus jak zwykle w formie, znów powstał kolejny wspaniały wiersz - tym razem na chwałę krokusom

Flower1 założyła wizytówkę - potfffornie ładnie ma

Mirella planuje przedogródek - trwa intensywna debata jakie rośliny wybrać - hortensje czy bukszpany. Osobiście uważam, że te i te są niezłe - tylko trudno znaleźć złoty środek - nie mylić z pociągiem!

Przemek genialnie obsadził donice - w dodatku jakiś filmik taneczny chce kręcić

Bogdzia kolejny raz napisała instrukcję sadzenia rododendronów - Madżenka chce swoje przesadzać, mnie też to chodzi po głowie... Pomyślę nad tym jutro

Zagajanka znęca się nade mną - kusi purpurowymi różami... Próbuję być twardy jak przeterminowany żelek, ale ciężko...

U Tusiawki rozlało się morze krokusów - mega zazdro mam z tego powodu

Matka vel Bogda nie pamięta skąd się wzięły u niej przebiśniegi... Jak mnie się Mama albo Babcia czasem pyta po ile te nowe trawy albo inne badyle to też momentalnie sklerozy dostaję

Dorotka zamiast do konfesjonału iść to wyspowiadała na forum - o jeśli chodzi o lekkość pisania to ja mały robak jestem przy niej

U Bawarki kwitną magnolie - toż to szok! Ale taki mogę przeżywać

Chyba się nie powtórzyłem? Jeśli tak to proszę wrócić się do fragmentu o sklerozie - tylko nie pamiętam w którym miejscu to było... Besos świąteczne wysyłam
Coś jeszcze, coś więcej... 13:49, 28 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wszystko piękne, ale ten róż stokrotek bla mnie the best.

Jakieś takie strzepiaste się mi w tym roku trafiły Fajne są
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:29, 28 mar 2016

Do góry
Izuś

U Karabeli łąka w trawniku wyrosła. Dodatkowo część osób zamarzyła o doniczkach jakie u niej są na stole - tylko wystąpiły komplikacje, bo nie pamięta gdzie je nabyła... Jak można nie pamietać gdzie się 10 lat temu doniczki kupiło? Skandaliczny skandal

U Ani T w ogrodzie z pergolą zostały przejechane żurawki i hortka - dobrze, że rzeczona pergola nadal stoi, bo trzeba by było nazwę wątku zmienić

Motylek tak gęsto nasadziła krokusów i irysów, że jeden na drugim rośnie - mus odgapić

Siakowa pokazała przed chwilą wiosnę - nie chcesz czasem szyby na klatkę schodową? Bo będzie demontować

Gierczusia uczy się hiszpańskiego - ja tylko umiem parę słów z tegoż języka - co z tego, że z Mordidity Rickiego Martina Zawsze coś

Renia133 tak wysoko poprzeczkę ustawiła z dekoracjami, że ani podskakiwać nie ma po co Ale uwierzyć w siebie nie chce, dasz wiarę?

Lindsay80 po zrobieniu dekoracji wzięła się za pieczenie - przytyć można od samego patrzenia na te mazurki...

Hania Andrus jak zwykle w formie, znów powstał kolejny wspaniały wiersz - tym razem na chwałę krokusom

Flower1 założyła wizytówkę - potfffornie ładnie ma

Mirella planuje przedogródek - trwa intensywna debata jakie rośliny wybrać - hortensje czy bukszpany. Osobiście uważam, że te i te są niezłe - tylko trudno znaleźć złoty środek - nie mylić z pociągiem!

Przemek genialnie obsadził donice - w dodatku jakiś filmik taneczny chce kręcić

Bogdzia kolejny raz napisała instrukcję sadzenia rododendronów - Madżenka chce swoje przesadzać, mnie też to chodzi po głowie... Pomyślę nad tym jutro

Zagajanka znęca się nade mną - kusi purpurowymi różami... Próbuję być twardy jak przeterminowany żelek, ale ciężko...

U Tusiawki rozlało się morze krokusów - mega zazdro mam z tego powodu

Matka vel Bogda nie pamięta skąd się wzięły u niej przebiśniegi... Jak mnie się Mama albo Babcia czasem pyta po ile te nowe trawy albo inne badyle to też momentalnie sklerozy dostaję

Dorotka zamiast do konfesjonału iść to wyspowiadała na forum - o jeśli chodzi o lekkość pisania to ja mały robak jestem przy niej

U Bawarki kwitną magnolie - toż to szok! Ale taki mogę przeżywać

Chyba się nie powtórzyłem? Jeśli tak to proszę wrócić się do fragmentu o sklerozie - tylko nie pamiętam w którym miejscu to było... Besos świąteczne wysyłam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:25, 28 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Śliczna wiosna!
Czy to stipa już tak odbiła?

Ja na razie suchutka

nie to jakas kostrzewa

Ja mam juz dwie szklanki wody za sobą
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:20, 28 mar 2016

Do góry
Śliczna wiosna!
Czy to stipa już tak odbiła?

Ja na razie suchutka
Ogród w cieniu drzew 13:17, 28 mar 2016

Do góry
Wszystko piękne, ale przylaszczki przykuły moją uwagę najbardziej.
Tu ma być ogród :) 12:34, 28 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ciesze sie moze ta tradycja sie rozszerzy.choc wczoraj rodzina nie mogła uwierzyc ze tak nieznane jest to poza wielkopolska.co do mazurkow to poznalam jebu tesciow.ale robie wlasne przepisy.no i coz znikają znacznie szybciej z talerza

Piękne tradycje warto wprowadzać u siebie.
W Orzeszu są poszukiwania zajączka w ogródku, zwyczaj, którego w moich rodzinnych stronach nie ma, a jest bardzo miły, szczególnie dla dzieci.

P.S. Mazurki pojechały do teściów i wszystkim bardzo smakowały, siostra męża nawet stwierdziła, że mogłaby zjeść całą blaszkę
Coś jeszcze, coś więcej... 12:26, 28 mar 2016

Do góry
Wszystko piękne, ale ten róż stokrotek bla mnie the best.
Czasem słońce czasem deszcz 09:47, 28 mar 2016

Do góry
Przyglądam się dyskusji o cięciu Artemis, swoje chyba przytne niżej - już się nie mogę doczekać jak w tym roku zakwitną.
Coś jeszcze, coś więcej... 09:44, 28 mar 2016

Do góry
Niezły zajc
Na Łowieckiej 09:25, 28 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moja na BN dostała wianek i nic nie powiedziała, więc na te święta stwierdziłam, że jaja dla niej nie robię.
ja robilam bardziej dla radosci babci bo to estetka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies