Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 07:46, 28 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Z 7 oczek na twoich artemisach widzę to takie małe kropeczki, mini pryszcze pomiędzy kolcami, z ktorych po cięciu wylezą nowe listki. Na razie masz uśpione ale po cięciu sie przebudzą. Niedługo nauczysz sie je identyfikować. Rabatówki tnie sie nisko, bez sentymentu, gęściejszy i ładniejszy będzie krzak

Piekna była dzisiaj pogoda. W pracy byłaś?

skoro tak piszesz to utnę ją jeszcze o połowę, mam nadzieję że nie za póżno?
Kuba 07:47, 28 mar 2016

babka napisał(a)
Fiu fiu fiu kochana, pieknie i czyściusieńko masz w ogrodzie. Pracuś

nie pracuś, tylko cwana bestia- pokazałam tylko to co się nadawało reszta sprzątania dopiero przede mną
nawigatorka 08:41, 28 mar 2016

Kuba napisał(a)
dziś robiłam tylko niezbędne rzeczy, takie z którymi nie można już było czekać na po świętach- ścięłam róże, podsypałam siarczanu potasu bukszpanom, przewaliłam kompost, nastawiłam gnojówkę z wrotycza.

odnośnie róż- nie wiem na jaką wysokość ściąć Artemisy- podobno powyżej 2-3 oczka ale ja nie widzę żadnych oczek- większość pędów jest prosta jak drut, więc ścięłam na wys. 20 cm- poprawcie mnie proszę bo chyba zrobiłam to żle

Ja w pierwszych latach nie cielam mocno artemis.mozesz wg mnie tak zostawic jesli ma 20 cm.albo ciut przyciac.bedzie piekna zobaczysz
Zana 09:19, 28 mar 2016

Przyszłam się przywitać. Znam Twój ogród z tzw. cichego podglądanie i bardzo mi się podoba. O ile pozwolisz będę częstszym gościem nieco bardziej oficjalnie☺. A gnojóweczkę z wrotycza nastawiłaś z jakiegoś suszu? Trzymasz na dworze czy gdzieś w cieplejszym pomieszczeniu? Pozdrawiam i życzę superowego lanego poniedziałku (może bez ekstremalnych wodnych akcji☺).
Kuba 09:29, 28 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Ja w pierwszych latach nie cielam mocno artemis.mozesz wg mnie tak zostawic jesli ma 20 cm.albo ciut przyciac.bedzie piekna zobaczysz

teraz to już sama nie wiem... zetnę niżej albo i nie
Kuba 09:33, 28 mar 2016

Zana napisał(a)
Przyszłam się przywitać. Znam Twój ogród z tzw. cichego podglądanie i bardzo mi się podoba. O ile pozwolisz będę częstszym gościem nieco bardziej oficjalnie☺. A gnojóweczkę z wrotycza nastawiłaś z jakiegoś suszu? Trzymasz na dworze czy gdzieś w cieplejszym pomieszczeniu? Pozdrawiam i życzę superowego lanego poniedziałku (może bez ekstremalnych wodnych akcji☺).

witaj Aniu, zapraszam, chociaż ten wątek płynie leniwie, ale przynajmniej żadna sztuka czytać na bieżąco
wrotycz kupiłam suszony na portalu aukcyjnym , trzymam na dworze, jeszcze nie śmierdzi, robię go pierwszy raz więc sama nie wiem jakie będą efekty
lanie już zaliczyłam w wydaniu dla mnie ekstremalnym- zostałam spryskana perfumami- nawet nie wiem czy damskimi czy męskimi i teraz mi wszystko śmierdzi
lindsay80 09:47, 28 mar 2016

Przyglądam się dyskusji o cięciu Artemis, swoje chyba przytne niżej - już się nie mogę doczekać jak w tym roku zakwitną.
MirellaB 19:04, 28 mar 2016

Jak kupie Artemis w tym roku to już będę wiedziała jak ciąć w przyszłym sezonie
Madzenka 20:39, 28 mar 2016

Kuba napisał(a)

skoro tak piszesz to utnę ją jeszcze o połowę, mam nadzieję że nie za póżno?

Nie za pózno, forsycje jeszcze nie kwitna. Ciachaj bez obaw
polinka 22:00, 28 mar 2016

Odpoczęłaś choć trochę w święta czy pracowałaś?