Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Na Łowieckiej 00:15, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, fajne fotki zobaczyłam, ślicznie wyglądacie i nos ci powinien urosnąć od kłamstwa. Podobno jesteś ta brzydsza z dwóch sióstr, a to nieprawda
Buziaki dla Was, wianek śliczny, a teraz idę spać
Dobranoc

Iwonka, nochal to ja mam i tak już spory Dzięki!
Dobrej nocki!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:53, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Naparstnice są piękne, ale liście pożerają wszystko
Tworza piękne zimozielone rozety liściowe, całkowicie mi zasłoniły żurawki, co obok nich rosły, mają wielkość ok. 60 cm każda sadzonka
Niektóre kwitną jeszcze w pierwszym roku, inne w drugim, potem też, ale słabiej. Rozsiewają się, wiec cykl jest nieprzerwany. Tolerują przesadzanie. Można je wysadzić na rozsadniku i dwuletnie wysadzać na miejsce stałe, a po roku znowu wymieniać na następne dwuletnie. Kiedyś zaprosiłam je do ogrodu i dawały czadu. Potem robiliśmy chodnik i wszystkie wyciepałam. W zeszłym roku wysiałam z nasionek, ładnie wschodzą. Maleńkie sadzonki wysadziłam, a potem były z nich potwory. Ale piękne. I po przycięciu kwiatów ponownie kwitną
Proszę zdjęcia nie cytować - jeden sezon:

Czyli polecasz?
Tu ma być ogród :) 20:53, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne zakupy. Kulki też za mną chodzą. Ale poczekam do wiosny.

Też nie planowałam teraz kupować, ale po 9 zł były - tylko coś zainfekowane, mam nadzieję, że wyjdą na prostą, a jeśli nie to też nie będzie wielka strata.
Teraz po sezonie można znaleźć coś w atrakcyjnych cenach.
Makowo na Kociewiu 20:38, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pamiętam Kasiu, jak się nie mogłaś zdecydować na przesadzenie niwaki. Chyba teraz to dobry czas. Wracaj do zdrówka teraz. Niwaki ładnie się wyeksponuje z trawami

Iwonko dziękuję za wsparcie. Cyprysowe Niwaki na razie wygląda dobrze. Cały czas myślę, co zrobić z miłorzębem może go podkrzesywać ale pewnie będe musiała go przesadzić

Tu ma być ogród :) 20:29, 22 paź 2015

Do góry
Piękne zakupy. Kulki też za mną chodzą. Ale poczekam do wiosny.
Kiedyś będzie tu ogród 19:41, 22 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I Ty kobieto na mnie nie krzyczysz, że do Ciebie nie zajrzałam!!!
Poczytałam całości obejrzałam wszystko Plany masz super, działka wielkości mojej czyli mierzymy się z tym samym areałem Brzozy nawet mamy tej samej wielkości
Mój eM też chciał staw robić, ale plan upadł bo jedyne miejsce gdzie mógłby go zrobić mieści się w pasie zieleni i zgody nie dostanie w życiu, a więc zdecydowaliśmy się na malutkie oczko w przydomowym - na razie w tym miejscu jest czasowo oczko z balii i na adaptacje istniejącego rowu na mini rzeczkę z wodospadzikami, ale muszę się do Gminy przelecieć bo niby zgodę od nich miałam , a coś tam się teraz z przepisami pozmieniało i nie wiem na ile jest aktualne to co było uzgodnione

A pro po ogrodzenia przed sarnami i zającami my ogrodziliśmy całość siatką leśną na łatach pomalowanych folią w płynie i wkopanych w ziemię....przed sarnami chroni w 100% Zając przedostaje się tylko jeden , o którym więcej i dlaczego jest w moim wątku, a bażanty nic sobie z takiego ogrodzenia nie robią poza tym , że się czują bezpieczniej i gniazdują na naszej działce w łące kwietnej i na działce nocują
Zaznaczam do obserwacji

Witaj Sylwio. Areał podobny, tylko efekty inne. No, brzozy podobnej wielkości.
Co do urzędów, papierków itp to lepiej już się nie wypowiadam, bo słów szkoda. Jak człek ma się połapać, jak sami urzędnicy się gubią.
Co do ogrodzenia to chyba nie ma szans nawet na siatkę leśną. Przy kilkuset metrach nawet najtańszy materiał to koszt. A w kieszeni pusto.
Ale bardzo mnie pocieszyłaś co do bażantów.

Iwk4 napisał(a)
Przybliżyłam sobie Aniu na telefonie i drzewka widzę. Szybciutko ci urosną. A sąsiadowi pożycz lornetkę. Miłego dnia.

Iwonko czasami sąsiad im mniej widzi tym lepiej. Pozdrawiam.

Iwk4 napisał(a)

Aniu, twój miskant wygląda jak mój Gracilimus. Na 90% to on.
Ironia losu. Ty chciałaś kwitnącego - masz gracka. Inni chcieli gracki- mają graizelle, hi, hi

Iwonko toś mnie pocieszyła. A kto miał wpadkę w drugą stronę? Ty?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:50, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzięki za mikstury składniki.
Pryskać zapobiegawczo ? Jak często ?

Dobre pytanie

Masz jakieś inne?
Do raju daleko - u Ewy 17:09, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, u Joli dziewczyny pisały, że jeszcze za wcześnie. I ja nie wiem. Bo po przymrozkach trawy się pomarszczyły i zwinęły trochę. To może już pora?
Ja rok temu powiązałam do dekoracji. Choć były małe.

Na razie jeszcze nie chcę wiązać, tylko rozeznać się w temacie Żeby jak nadejdzie czas, być przygotowana
Mam: rozplenicę"Hameln", miskanta "Variegatus", miskanta "Kleine Siberspinne", turzycę Ice Dance. Wiązać wszystkie?
Podwórkowa rehabilitacja 16:51, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, jakbym o sobie czytała.
Karta częściej w kompie, niż w aparacie jest.

witaj w gronie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:39, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ok. Dzięki

Proszę
Ogródek Ewy 16:38, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, przykre wiadomości, przykre doświadczenia.
Życzę ci, byś się ze wszystkim uporała psychicznie.
Nawet boję się zapytać, czy z kłopotami się uporaliście, czy wszystko się pomyślnie skończyło. Zamknięcie rozdziału w takim wypadku ...
Trzymaj się kochana.
A ogród wiosną się odrodzi.
To najmniejszy kłopot.

Dziękuję Iwonko. Potrzebujemy jeszcze czasu nim będziemy mogli odetchnąć i powiedzieć uff udało się. Ale głęboko wierzę w to że ten dzień nadejdzie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:32, 22 paź 2015

Do góry
Ok. Dzięki
Podwórkowa rehabilitacja 14:07, 22 paź 2015

Do góry
jona napisał(a)
Śliczne ujęcia .
Na zdjęcia trzeba być zawsze przygotowanym . Nie zawsze się da je zrobić z telefonu, niestety. Dziś miałam taką sytuację: wyglądam przez okno i nadlatują szpaki. One szybko odlatują, więc otwieram okno i lecę po aparat. Zdążyłam, ustawiam kadr i chcę zrobić zdjęcie... A w aparacie brak karty, która siedzi w komputerze. No i szpaki odlatują sobie.

Hi, hi, jakbym o sobie czytała.
Karta częściej w kompie, niż w aparacie jest.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:05, 22 paź 2015

Do góry
Polinko, które czosnki zamówiłaś? Jakieś namiary dasz?
100 - to chyba cena promocyjna
Ogródek Ewy 13:59, 22 paź 2015

Do góry
Ewuniu, przykre wiadomości, przykre doświadczenia.
Życzę ci, byś się ze wszystkim uporała psychicznie.
Nawet boję się zapytać, czy z kłopotami się uporaliście, czy wszystko się pomyślnie skończyło. Zamknięcie rozdziału w takim wypadku ...
Trzymaj się kochana.
A ogród wiosną się odrodzi.
To najmniejszy kłopot.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:57, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podobnie, jak w inspiracji Danusi. Bukszpan i lawenda
Podoba mi się
1 foto
2 foto
3 foto - projekt Danusi

O widzisz. Nie akurat tej realizacji Danusi jakoś nie widziałam bardzo dziękuję
Iwonko podpowiesz co to za ogród?!
Podwórkowa rehabilitacja 12:31, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, nie mów, że te cuda telefonem zrobiłaś. To masz wypasiony aparat w telefonie. A zdjęcia świetne. Owady, kropelki. ...

Tak Iwonko, telefonem a mam starego "ajfona" dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się moje spojrzenie na świat
Podwórkowa rehabilitacja 12:21, 22 paź 2015

Do góry
Reniu, nie mów, że te cuda telefonem zrobiłaś. To masz wypasiony aparat w telefonie. A zdjęcia świetne. Owady, kropelki. ...
W zielonej aptece 12:19, 22 paź 2015

Do góry
Witaj Filemona. Wpadłam przejść się po ogrodzie. Piękny i dojrzały. Aniołek słodki. Pozdrawiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:16, 22 paź 2015

Do góry
Aniu, zawsze u ciebie podziwiam twoje hosty. Kolorów i odmian masz niesamowitą ilość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies