Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:47, 23 sie 2020

Do góry
hortensje dają radę

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:41, 23 sie 2020

Do góry
co u mnie? susza (wieczorem trochę popadalo )

róże próbują zakwitnac powtórnie

trawnik cierpi

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 09:38, 23 sie 2020

Do góry
Upalne lato 2020. Sierpień.

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 09:38, 23 sie 2020

Do góry

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8508-warsztaty-psnwk-budowa-stawu-kapielowego-typ-iii

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:23, 23 sie 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy to zdjęcie pokazywałam? W upały miło było poleżeć i popływać.

I to mi się podoba
Bo zwykle na zdjęciach puste leżaczki
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:04, 23 sie 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale pieknie
pokaz co kupilas

a wnusia jaka duza juz

Izo kupiłm
2 budleje

2 rozchodniki takie

1 taki

floksa { jest na zdjeciu z ogrodu} i jeszcze taki rozchodnik
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 09:04, 23 sie 2020

Do góry
Daturą jestem zachwycona Pierwszy raz mam te roślinki, ale już wiem, że zagoszczą u mnie na stałe. Duży kwiat utrzymujący się sporo czasu, ładny kolor, delikatny zapach - ach jak będzie pięknie kiedy wszystkie zakwitną

Życzę miłej niedzieli
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:01, 23 sie 2020

Do góry
Anusia napisał(a)

Dwie perowskie i robia taki spektakl. W przed ogrodku mam z zeszlego roku wychodowana z patyka i wyglada juz tak

Piękne.
Mi z nimi jakoś się nie udawało.
Muszę chyba jeszcze raz je kupić .
Róże Anusiu też masz piękne
Dobrej niedzieli
Ogród kwiatowy 08:58, 23 sie 2020

Do góry
Udało mi się kupić trochę ogrodowych ozdób.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 08:49, 23 sie 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
i zdarzył się cud...
wypatrzyłam białą gaurę, której chyba z rok nie mogłam dostać w okolicznych szkółkach. Wzięłam odrazu cztery jupi!!!

Witam Jolu

Już chyba kiedyś byłam u Ciebie przynajmniej kojarzę z początkowych fotek.
Bardzo ładnie masz wszędzie co mi się podoba te drobne aksamitki przepiękne kępy. Kiedyś też je miałam i zapomniałam po jakimś czasie o nich. Widząc u ciebie te piękne kolczyki muszę wrócić do nich.
Podoba mi się i to bardzo taras czy te skrzydła z deseczkami poziomymi są przesuwane?. W przyszłym roku już się nie dam EM wykiwac zrobię taras na swoją modłę.

Gaura moja ulubienica piekna, majestatyczna panna. Mam bardzo duży krzak już się rozsiewa. Nie wiem jak radzić czy posadzić 2 razem czy każda osobno.
Posadz na jakimś podwyższeniu aby woda szybko odpływała spod korzeni. Zima nie może stać woda w korzeniach. Teraz to nie zimy.
Jak będą mówili nadchodzących mrozach to wtedy dopiero odkryj. Miej przygotowane liście (ja przykrywam dębowymi sztywne aby dochodziło powietrze) i stroisz aby przykryć. W ten sposób ocaleje przez zimę
Moja ma już 4 lata i się rozsiewa młodymi siewkami się dzielę.

Miłej niedzieli

Zaczynam po raz kolejny... 08:27, 23 sie 2020

Do góry
andzia458 napisał(a)
Moja dzisiejsza twórczość

Bardzo ładna Twoja twórczość.

Ciekawe czy ta roślinka na pierwszym zdjęciu zakwitnie - u mnie nie kwitła
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:24, 23 sie 2020

Do góry
Czy to zdjęcie pokazywałam? W upały miło było poleżeć i popływać.
Pokazywałam..skleroza

Ogród kwiatowy 08:17, 23 sie 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)

Viola, czy Twoja Amistad jeszcze kwitnie?

Kupiłam dziś w Obi za grosze chyba szalwię, bo nikt nie wiedział co to za roślina. Wygląda mi na Amistad albo Black and blue? Jest dość wysoka. Ciekawe czy jeszcze zakwitnie i czy uda się ją przezimować?

Pokaż doniczkę. Byłam w Obi i widziałam te szałwie. Były 2 ale nie było na nich ceny. Na pewno to nie jest Amistad, bo oni jej nie mieli w ofercie. To pewnie jest Black and Bloom lub Wendy's Wish. Ja kupiłam inne przecenione byliny, też nieopisane, chociaż w większości domyślam się co to jest. Renata moje agastache już przekwita i jest nieciekawe. Czy dalej chcesz sadzonki, czy poczekasz do przyszłego roku? Wydaje mi się, że teraz przesadzać takie drapaki nie ma sensu. Tylko oszpecą rabatę.
Przycinanie - cięcie tui 08:13, 23 sie 2020

Do góry
Bylinowa łąka 07:28, 23 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu pieknie.
Widze sianokosy u ciebie. Wszystko rośnie jak na drożdżach bo dobre warunki glebowe glina ma dużo witamin.
Domek ładny taki w sam raz na spędzenie czasu po ciężkiej pracy. Ile ma metrów bez tarasu?

Rdest też muszę kupić to piękna roslina. Ja to zamowie w Albamarze mają ładne sadzonki bo u nas w szkółkach nie widziałam. Przy okazji jeszcze zamówię astry wrzosolistne.

Pozdrawiam

Elu sianokosy późno w tym roku przez ciągłe wcześniejsze opady.
Domek ma wymiary 4 na 5 m, a taras 2 na 6,4, bo jeszcze z boku schodki dochodzą. Na dwie osoby wystarcza w zupełności, a okazjonalnie więcej też się zmieści.

Rdest himalajski od dawna mi się podoba. Nawet miałam zamawiać, tylko w Albamarze drogo. W szkółce ładne sadzonki po 12 zł były. Jeszcze na wiosnę się tam wybiorę, bo to tylko pół godziny jazdy od Rzeszowa.
Jeśli mowa o zakupach, to z tych róż jestem bardzo zadowolona.

Przycinanie - cięcie tui 02:23, 23 sie 2020

Do góry
Cześć, jestem nowy na forum więc witam wszystkich

Jak widać na poniższych fotkach robię sobie z tui zielony tunel, pytanie czy to już czas aby je przyczepić do metalowego stelaża ? Kupiłem na allegro trytytki (opaski zaciskowe) 780x9.0 z myślą, że im grubsze (ale bez przesady) tym lepsze - nie będą się wżynać w pień "drzewka" (na ostatnim foto średnica rurki to 5cm). I jeśli to już ten czas, to w których miejscach je chwycić ? Zaznaczam, że chcę aby rosły dalej aż do czasu gdy góra się złączy i złapie jeszcze trochę "objętości". No i po przejrzeniu tego tematu zdałem sobie sprawę, że fajnie byłoby je przyciąć po bokach bo się mocno rozrosły, ale o tym może później Nie wiem czy są to tuje brabanty czy szmaragdy, ale postaram się dowiedzieć. Były sadzone w 2012 roku z urośniętych już do 30-40cm roślinek.

Z góry dziękuję za wszelki odzew i wskazówki, zależy mi aby doprowadzić ten projekt do końca zgodnie z jego pierwotnym zamysłem

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:46, 22 sie 2020

Do góry
Muszę wyciepać pięciorniki żółte ,wkurzają mnie ,niby kwitną ale te które przekwitają są takie bure
myślałam o różach okrywowych Bonica ,będę na jesień zmieniać co nieco na tej rabacie to chyba dam tam te róże co myślicie o tym ?

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:25, 22 sie 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
Bożenko jak najbardziej można nazwać ogrodem. Jest cudnie.

Jolu no dziękuję Ci bardzo jeszcze mnóstwo roboty przede mną ,teraz muszę zająć się planowaniem rabaty wokół altanki

tak pomyślałam że plan mogę mieć ,będzie czekał cierpliwie a wkurza mnie ta altana jak tak stoi samotna na ogrodzie
Na fotkach widać gołe patyki Dębów błotnych ,narazie nie wykazują chęci do życia poczekam do wiosny może się wezmą

Pszczelarnia 22:49, 22 sie 2020

Do góry
Szersze kadry dla orientacji w terenie

Moja "przyziemna" :) pasja 22:49, 22 sie 2020

Do góry
Pomocy, one mi zjadają kwiaty hortensji! W zeszłym roku nie miałam prawie wcale płatków, a teraz widzę, że już kilka kwiatów łysieje i znalazłam te robaczki. Zakładam, że to coś z pluskwiaków, wczoraj godzinę szukałam i nie znalazłam takich samych w necie. A jest ich inwazja. W domu na Jurze obsiadły nas stadami, co usypiało czujność na kleszcze.

Co to jest?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies