Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:57, 10 lip 2013

Do góry
Ale brzozy!!!! I będą pod nimi kule Moje lule czekają do jesieni na rewolucję pod brzozami
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:43, 10 lip 2013

Do góry
aaaa poszalałam i mam brzozy muszę przygotować placyk pod nie....teraz siedzą sobie w cieniu ...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:10, 09 lip 2013

Do góry
Prosze o pomoc w zprojektowaniu rabaty. Zalezy mi na zaslonieciu czesciowo murka z kamieniami i brzegu strumienia. Mysle, ze moglaby to byc rabata w odcieniu bieli. Ladnie by nawiazywalo do koloru kory mojej brzozy. Bardzo bym chciala miec w swoim ogrodzie milorzab, ale nie jestem przekonana, czy w tym miejscu nie konkurowal by z brzoza. Inne rosliny o ktorych myslalam to biale hotensje i zebrinus(bo mam je na stanie), a takze biale wrzosy. Dodam, ze stanowisko jest poludniowe, lekko nachylone(stad moj pomysl na wrzosy). Ma okolo 7 m kwadratowych. Poniewaz moj ogrod jest duzy, to nie moge rozdrabniac sie na ilosc roslin, raczej ok. 3 gatunkow. Klomb pomiedzy oczkiem a murkiem tez jest do zagospodarowania. Dziekuje, jesli ktos pomoze mi na ladnym i praktycznym doborze roslin i miejscu, w ktorym maja rosnac.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 08 lip 2013

Do góry
Tak myślę, co u ciebie tak cicho na wątku? Znowu na wakacje wyjechałaś?

A to nowy watek już jest!!!!!! Gratuluje.

I nie będę oryginalna, podoba mi się u ciebie. Brzozy bardzo duże już są.
Małe drzewo do ogrodu 13:34, 07 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co chcesz uzyskać dzięki koronie, siedzieć pod nią? BO brzozy Doorenbos są często wielopniowe i pod koronę nie da się wejść. Od dołu są rozgałęzione bardzo często.

ma ładnie wyglądać, zasłaniać niepożądany widok i stanowić przezierny parawan dla światła.
siedzisko będzie obok pod żaglem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:27, 07 lip 2013

Do góry
Musiałam podkrzesać brzozy bo mi właziły na rośliny i zakrywały świcznice/pluskwice (przy gabionach z brązowymi liśćmi), które się szykują do kwitnienia

Brzoza po lewej ma ułamany głowny wierzchołek, krzywa jakby się upiła....

Ciachać laurowiśnie w kule czy pozwolic im zakwitnąć? Niech sobie kwitną, ścicham we wrzesniu

Małe drzewo do ogrodu 12:59, 07 lip 2013

Do góry
Co chcesz uzyskać dzięki koronie, siedzieć pod nią? BO brzozy Doorenbos są często wielopniowe i pod koronę nie da się wejść. Od dołu są rozgałęzione bardzo często.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:00, 06 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nieeee ... nie chcę koniec ... chcę więcej

jutro espeszjali for ju graby i widoczki z piętra. Dzisiaj 30 worków kory wysypałam i podkrzesałam brzozy aby jutro obfocić
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:10, 04 lip 2013

Do góry
GorAna,yolka,Joanna__ dziekuję za odwiedziny Joanna__ zapraszam do siebie na spotkanie w ogrodzie 13 tego!!!

Joanna___ - mi chodziło o "Niedźwiedzia" w tej szkółce są fajne okazy,mają stronę internetową,natomiast jeśli potrzebujesz fajnych drzew (ja wybieram się po brzozy Doorenbos) to warto pojechać do szkółki w Koronowie - tam są hektary i mają wszystko za rozsądną cenę.Zaopatrują się tam okoliczne firmy zakładające ogrody...

Rozchodniki uwielbiam,i też w miarę potrzeb dzielę z jednej kuli....ale wiadomo,że najpiękniejsze są gdy tworzą wielkie kępy i kwitną.

Joanna____ - a to bylinówka na nakielskiej to na jakiej wysokości,albo na przeciw czego???Bo ja słabo znam te okolice...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:20, 03 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Widziałam dzięgiel (czy to to samo co Odętka wirginijska?) Podoba mi się baaardzo!!! I jeszcze jak Magnolia napisała, że będą pasowały pod brzozy, to super, bo brakuje mi tam czegoś Duży buziak!

No pewnie , że odętka a ze mnie wyszedł dzięgiel buziak
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:27, 03 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Aguś ..... nic nie podpowiem bo sama się zaczynam bawić w bylinowe klocki .... zaczynam małymi kroczkami aby nie wprowadzić przesady ..... i dlatego zamówiłam sobie u Agusi dzięgiele .... i posadziłam przy lawendzie i mi się bardzo podoba ..... Pochwaliłam się (wiem to wstrętne) ale wierzę w Ciebie w wiem , że napewno coś wymyślisz .....

A gdyby zakupione bylinki poroznosić troszkę po ogrodzie aby razem nie stanowiły dla Ciebie zbytniego obciążenia (troszkę przy brzozach, troszkę przy świerkach , troszkę przy trawach ) ???? buziam , ściskam i pozdrawiam

Widziałam dzięgiel (czy to to samo co Odętka wirginijska?) Podoba mi się baaardzo!!! I jeszcze jak Magnolia napisała, że będą pasowały pod brzozy, to super, bo brakuje mi tam czegoś Duży buziak!
Gabisiowy ogród...początki....:-) 23:14, 01 lip 2013

Do góry
Witam się pierwszy raz w Twoim ogródku Jestem z okolicy.
Dużo już macie zrobione i ładnie to wygląda.Niestety nie poradzę nic sensownego,bom cienka
Jedyne co zauważyłam ii bym zrobiła to sadzonki z rozchodnika.Jak urwiesz badylka,wetkniesz do ziemi to na wiosnę masz 5-7 nowych przyrostów czyli znowu 5-7 sadzonek.Ja z jednej kępki-matki zrobiłam z 50 sztuk

Zainteresował mnie wątek "Nakielskiej".O której szkółce piszecie,bo jest kilka?
Ja przejeżdżam tamtędy prawie codziennie,jakby co to mogę coś sprawdzic jeśli coś szukasz.
Pewnie mowa o Uzdowskich,b.drogo ale rośliny zdrowe,porządne,opisane.
Potem jest jeszcze taka niewielka "bylinówka" też na Nakielskiej.Kupiłam tydzień temu b.ładne Anabelki po 13 zł.Nie wiem właściwie ile kosztują horti ale brzmiało tanio.
Kolejno ale to już ciut dalej sprzedają zbieraninę wszystkiego.Takie trzy "ogrodnictwa" ale nic nie warte.

Chętnie tez przyjmę informacje gdzie można kupic większe drzewa w normalnej cenie (klony,brzozy pozyteczne itd.) i w okolicy.

Pozdrawiam i zapisuję wąteczek Poczytam teraz dokładniej od początku,bo przyznam,że "leciałam'
Ogród z lustrem 22:04, 30 cze 2013

Do góry
Jeszcze raz obejrzałam w całości serial
Jest rewelacyjny, bardzo inspirujący.
Brzozowisko według mnie jest najładniejszym fragmentem ogrodu.
Szukałam Brzozy Himalajskiej w mojej okolicy, ale niestety nie mogę jej dostać. W internecie też nie ma.
Chciałabym u siebie posadzić ten gatunek, skąd go wziąć? Czym ewentualnie zastąpić (jakim innym gatunkiem)?
Drzewulcowo 07:21, 29 cze 2013

Do góry
Agnieszka i teraz można do ciebie z kawką przyjśćwpisuję cię do ulubionych sporo gleby do zagospodarowania masz u mnie też tylko chwasty ale szkółka rośnie i drzewka samosiewy brzozy ,czeremcha.klonik i olchapozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies