Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 08:45, 24 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Brzozy.

Mirka jeszcze 2 kat i przejsc nie bedziesz mogla lubie takie rozlozyste ale niestety trzeba ciac. Sosny dobrze rosna w sloncu, w cieniu rahityczne.

Mirka widze, ze robisz jusz stale nasadzenia. Dom rosnie, a ile juz masz wybudowane. Teraz to szybko sie buduje inne materiały, jak sie ma forse i dobra ekipę to w ciagu poł roku mozna mieszkac.

Mi rudbekie niecpomarzly z zeszlego roku. Werbena sie rozsiala ale maciupka. Nje wchodze na rabate bo czekam az wieksza urośnie.
Wczoraj burza dzis ładna pogoda to bedzie wszystko roslo z chwastami na czele.
Pozdrawiam
Świerk serbski - Picea omorika 01:00, 24 kwi 2018

Do góry
Nie ma sie czego bac, kopane z gruntu czyli z karpa. Z foty widac, zexdosyc ladne.
Możesz podsypac mikoryzy w granulacie chyba "zielony dom". Z nawozem sie wstrzymaj jak dajesz mikoryze. Mozssz nastepnej wiosny rzucic ziemi kompostowej lub obornika. Ziemia do iglakow lepsza i zmieszaj z rodzima i podlej po posadzeniu i to wszystko wystarczy. Iglaki lubia lzejsza ziemie.
Odnosni odleglosci sie nie wypowiadam bo to żywopłot wiec bedzie ciety, ale najpierw niech sie ukorzeniom pewnie dopiero w przyszlym roku.

Ptasi gaj 00:18, 24 kwi 2018

Do góry
Jeszcze zdj z niedzieli

Zakwitl u mnie berberys Jyliany, w jesieni i zimie powinien mieć czerwone liście u mnie ma pijedyncze

..

Japoński ogród Reni i Matiego 23:21, 23 kwi 2018

Do góry
Renii napisał(a)

Do glowy mi nie przyszlo, ze to tron, każdy uzytek dobry z trawa aby nie zmarnowac.

A dlaczego bedziesz zbierała kamienie, to ładnie wyglada a pieris wiecznie nie kwitnie.

Deren bialy bardzo ładny ale nie kazdy.

Sibrica ladny ma bardzo czerwone lodygi w zimie. DEren biały elegantisima to ten z bialozielonymi liscmi.
Japoński ogród Reni i Matiego 14:30, 23 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Reniu piekne prawie zlały się z kamieniami.pamietaj pieris to roslina kwasolubna. Traktuj go tak jak rododendrona.

Kamienie będą pozbierane, ale dopiero w następnym roku.... w tym braknie mi czasu
Ogrodowe kreacje 11:57, 23 kwi 2018

Do góry
Aurelia jablonka piekna i wczesnie kwitnie. Tarczynskie i grojeckie jeszcze nie kwitna.

Pewnie w tym roku nasadze duzo tulipanow pelnych bo piekne.
Ogrodowe kreacje 11:51, 23 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Daria będą kostrzewy, rozplenice i jeden miskant - bo zebrinus padł niestety
Do tego tawuły japońskie, derenie białe, jeżówki, werbena patagońska, hortensje bukietowe i trzmielina bialo-zielona

U mnie zebrinus padl tez po dwoch latach wyrosł. Poniewaz padł wsadzilam tam rozplenice i w zeszlym roku w tym samym mjenscu zebrinus, rozplenica i proso ktore sie wysialo. Wniosek z tego, ze nalezy czekac.
Jestem ciekawa, czy w tym roku bedzie tak samo.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:29, 23 kwi 2018

Do góry

Elu, białych plamek raczej nie mają. Ale obejrzę je dziś pod kątem Twoich spostrzeżeń. Dzięki za nie.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:19, 23 kwi 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Wstawię jeszcze zdjęcia cisów, te blade gałązki mnie niepokoją - i lecę wołać Toszkę na pomoc. A jak cięłam, nie był takich przebarwień, wczoraj zauważyłam.

Witam Gosia Toszka napisala, ze obciac to swoja droga bo widac, ze ulamane.
Ale zobacz czy nie maja czerwcy, bo na tym zdj w powiększeniu tak wyglada jak by coj bylo cos przylepione do łodyg i niektore igly punktowo maja kropki biale.
Cisy to tez moja bolaczka wiec tez obserwuje i przegladam kazdy tydzien.
Wrazie czego oprysk Polysetem.
Japoński ogród Reni i Matiego 09:05, 23 kwi 2018

Do góry
Renii napisał(a)
A z darni powstał tron dla królowej ogrodu
..

Nie wyrzucaj darni, zloz gdzies w ogrodzie korzeniem do gory przykryj folia za rok bedzie ziemia do rozsypania zawsze gdzies sie przyda. Ogród japoński to tez wzniesienia.

Japoński ogród Reni i Matiego 08:59, 23 kwi 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Przezimowały i kwitną moje pieriski hurrrra

Reniu piekne prawie zlały się z kamieniami.pamietaj pieris to roslina kwasolubna. Traktuj go tak jak rododendrona.

Odnosnie derenia bialego to rosnie tak wysoko na ile mu pozwalasz po przez ciecie. U mnie rosna i niskie i wysokie w tym roku przycinalam wszystkie.
Ptasi gaj 08:50, 23 kwi 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Elu czy dobrze pamiętam, że masz derenia białego. Noszę się z zamiarem kupna tylko zastanawiam się jaki duży urośnie.

Rosnie tak duzy na jaką wysokosc mu pozwalasz .
Ptasi gaj 23:06, 22 kwi 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Na maraton moja koleżanka , tutaj ode mnie pojechała, lokalnie w teemie jesteśmy ale ja na maraton to nienienie

Ela a twoja kałuza z kamieniem, jak tam woda jest ?

Odpisuje dzisiaj u siebie wstawiam foty bo piekna niedziela była, najpierw maraton ulice pozamykane na kilka godzin, wiec pozostal spacer.
Powyzsze foty jak pisalam z parku przepiekne kobierce tulipanowe, esy floresy to trzeba zkbaczyc w realu, szkoda, ze tok krotko mwitna.

Moja kałuza kamienista wyschla, to znak, ze poziom wody sie obniza ciesze sie bardzo bo od wrzesnia do teraz stala woda. Będę robiła melioracje.

Jutro foty z mojej działki jeszcze troche zostało do pokazania.

Ptasi gaj 22:43, 22 kwi 2018

Do góry
Kwitna grusze.

Ptasi gaj 22:41, 22 kwi 2018

Do góry
Kwitna grusze

Ptasi gaj 22:35, 22 kwi 2018

Do góry

Ptasi gaj 22:27, 22 kwi 2018

Do góry

Wstawiam foty dzisiejsze to nie Holandia to Ursynów

Ptasi gaj 22:11, 22 kwi 2018

Do góry
Bardzo się zdenerwował dzisiaj dostałam paczkę z różami we wtorek ładnie zapakowane otworzyłam ale nie wyjmowalam będzie mi lepiej przewieźć na działkę wyciągam i róże całe w mszycach.
Cześć róż bardzo ładna, część w życiu bym nie kupiła. Co za cholera w d... Mają Klienta. Już nigdy nie będę kupował w internecie człowiek napalony i potem wychodzi jak Zabłocki.

To brązowe to żółte liście

Ptasi gaj 22:02, 22 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ela przepiekne zdjecia ogrodu i warszawy lubie kasztanowce to takie dobre wspomnienia z dziecinstwa

Kasiu mam blisko do Alei Kasztanowej rośnie sporo Kasztanowej to bardzo starych, niektóre młode dosadzone. Aleja piękna wiosna jak kwitna kasztany gorzej to wygląda jak liście opanowane robactwem. Oprócz Kasztanowcow rośnie dużo drzew akacji zapach przez Dwa tygodnie unosi się z daleka.
Przy alei jest park i kościół. To właśnie w tym parku tak pięknie kwitna tulipany.

To sąsiad kasztanowca z poprzedniej foty

Ptasi gaj 22:01, 22 kwi 2018

Do góry

Kasiu jakieś pojedyncze źdźbła prosa wychodzą ale mało.
Startują trawy twarde dosyć ładnie.
Elu U Ciebie to prawdziwa piękna wiosna.
U mnie też już trawy startują.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies