Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Nasz mały raj na ziemi :) 14:26, 03 lip 2012

Do góry
siaaska napisał(a)

Piękne foty, a ten goździk biało-bordowy..niesamowity!

Irenko dziękuję Ten z bordowym środkiem podkradłam cioci i jeszcze jest malutki ale myślę że szybko się rozrośnie i w przyszłym roku będzie miał zdecydowanie więcej kwiatów

cudny, nie widziałam takiego, a lilie też piękne i zdjęcia bardzo artystyczne
Ogród Danuszy - odsłona 2 14:17, 03 lip 2012

Do góry
dzisiaj znowu nad ranem okropna burza i raz walneło znowu w dom od teraz boje sie burzy jak mój Franc(oczywiście przyszedł do łóżka i prawie by sobie wlazł) zaskoczona byłam tym bardziej że grzmoty było słychac w oddali jak na wojnie i nagle jak hukneło! strzał był mocny , nie wiem może woda tak ściąga?

popołudniu zrobiłam parę fotek zakwitły nowe lilie tu bordowa wysoka

tu biała Conca D'or kupiłam w Starym Polu 2 czy 3 lata temu

Nasz mały raj na ziemi :) 14:15, 03 lip 2012

Do góry
W domu ciesza nas teraz lilie Nie mam jeszcze swoich te dostałam od Teściowej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:08, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

wow, jakie zaproszenie ! że też mnie nikt nie informuje o takich cudach w okolicy.....

Założę nowy wątek i pokażę te lilie jestem w nich zakochana, a zwłaszcza w tych co pachną

koniecznie!
ja mam 2 piękne (jeszcze czekam na kolejne) ale nie pachną.... za to te zwykłe na tarasie pachną obłędnie !
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 14:06, 03 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

ponowiona proba...i voila , dzisiaj przyjechala !!!!

moja stara i barrrrdzooo ciezka fontanna z kamienia..., ktora bedzie "stala na powierzchni" tafli wody w moim wlasnie powstajacy oczku wodnym z liliami... a dookola w polokraglych rabatach wokol beda biale roze i lilie...
( ale te rabaty to dopiero na jesien )

na razie stoi na trawie i cierpliwie czeka...

matko...mam nadzieje,ze nie tylka ja sie nia tak zachwycam ?
ale uwierzcie mi ona jest cudna i taka stara... w towarzystwie bialych "starych francuskich odmian" roz wierze,ze bedzie wygladala bajecznie...

Wszystcy się zachwycają rzeźbą, gdyż znakomicie się wkomponuje w Twój ogród.
A ja się dodatkowo zachwyciłam perowskią w tle u mnie dopiero przymierza się do kwitnienia

Plan niesamowity, będzie cudnie, ale patrząc na to zachwycam się niesamowicie, też sie świetnie komponuje:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:15, 03 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Lilie cudne!! I ta alstrocostam tez!!! Jednoroczna chyba??

Trzeba w necie doczytać, bo nie znam rośliny, a piękna jest
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:13, 03 lip 2012

Do góry
Lilie cudne!! I ta alstrocostam tez!!! Jednoroczna chyba??
Mój mały raj na ziemi :) 12:10, 03 lip 2012

Do góry
Justi, zraszanie włącza się o 5.oo rano, więc nie bardzo mogę pobrykac (jak Twoja psinka), ale raz biegałam i uczucie...nieziemskie a lilie faktycznie cudne mi się trafiły(bałam się, że znów pomieszane cebule mogą byc...). Muszę koniecznie dokupic ! ale.....te nie pachną !?

Betysiu , marmur nie marmur piękna ta Twoja pnnica jest bardzo ! będzie (ba! już jest) ślicznym elementem w ogrodzie a za synkiem tęsknię ilekroc znika....

Monika352 - dziękuję, że zajrzałaś ! zapraszam częściej

Gosia - no to ja już nie wiem co myslec o naszych Ogrodowiskowych snach....
Mój mały raj na ziemi :) 11:55, 03 lip 2012

Do góry
Ufff ale dziś gorąco Anulko Ty to masz fajnie, możesz teraz w bikini latać przy włączonych zraszaczach
Śliczne lilie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:55, 03 lip 2012

Do góry
justi napisał(a)

Pozdrawiam Miła

Ja ciebie też, prawie w tym samym czasie byłyśmy u siebie

i lilie na nowy tydzień pierwsza byłą czerwona, teraz powoli kolejne kwitną

ta powoli też zaczyna

Bardzo mi się spodobała ta lilia. Cudny kolor. Lubię te smolinosy

A ja nawet nie pamiętałam, że taką mam i wiem jak ją zwą, dzięki Justi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:42, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pozdrawiam Miła

Ja ciebie też, prawie w tym samym czasie byłyśmy u siebie

i lilie na nowy tydzień pierwsza byłą czerwona, teraz powoli kolejne kwitną

ta powoli też zaczyna

Bardzo mi się spodobała ta lilia. Cudny kolor. Lubię te smolinosy
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 11:38, 03 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

moja stara i barrrrdzooo ciezka fontanna z kamienia..., ktora bedzie "stala na powierzchni" tafli wody w moim wlasnie powstajacy oczku wodnym z liliami... a dookola w polokraglych rabatach wokol beda biale roze i lilie...

ale uwierzcie mi ona jest cudna i taka stara... w towarzystwie bialych "starych francuskich odmian" roz wierze,ze bedzie wygladala bajecznie...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie CapsLock mi się wcisnął, to krzyk z zachwytu! Uwielbiam takie klimaty. Jak dla mnie - nawet nie musi mieć oczka wodnego, możesz ją skąpać w różach
Odleciałam...
Kurcze, no cuuuuuudne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:24, 03 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Tak aparat koniecznie zabierz na te cudne lilie.
Irenko proszę cię kochana popracuj jeszcze troszkę nad aparatem bo masz takie piękne różności,a ja muszę je przez mgłę )))))))No żartuję już się nie denerwuj na mnie większość zdjęć jest ok ))))))))))
Od razy zaznaczam,że mnie coś pada na oczy i jakość zdjęć do bani )))))))))))
Ładne zakupy poczyniłaś u mnie jakoś już się towar ciekawy skończył teraz jakieś dostawy sezonowych będą i koniec
Cudne lilie,lawendy wszystko
Z pomocy się ciesz będziesz miała więcej czasu na odpoczynek i podziw w swoim ogrodzie,a nie tylko praca

To prawda, niektóre foty jak przez mgłę, sama to widzę, ale uczę się
Teraz to mnie czekają zakupy, bo gotowa rabata pod starym wiązem i trzeba ja obsadzić, jak pomyślę ile tego trzeba, to trochę mnie to przeraża, chodzi o koszty; no i powiększona jest rabata z rh, mają już tyle miejsca, że niech no tylko psikusa mi nie robią, mają rosnąć szybko i pięknie; ale tam na obrzeże chcę trawy i wyszło, że potrzeba mi 100szt, a większe okazy drogie i myślę, co i jak zrobić...
buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:16, 03 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
wow, jakie zaproszenie ! że też mnie nikt nie informuje o takich cudach w okolicy.....

Założę nowy wątek i pokażę te lilie jestem w nich zakochana, a zwłaszcza w tych co pachną
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:46, 03 lip 2012

Do góry
Gabrysiu, Anitko, dzięki za odwiedziny Wczoraj trochę pogrzebałam w ogródku, wcześniej głównie zjadaliśmy owoce i groszki i KUPOWAŁAM - znowu
Tawułki moje też kwitną, muszę zrobić zdjęcia Lubię je
A zmiana - lubię zmiany Tamten tytuł był do bani, teraz wiadomo czego można się spodziewać

Sałata lodowa dała czadu, rozdałam większość sąsiadom dookoła Tylko główek nie zawiązuje - nie wiem czemu, może jeszcze dłużej musi rosnąć??

Groszki, groszki - te wysokie na płocie mają już ponad 1,8 m wysokości Klęska urodzaju, też rozdaję sąsiadom

Ciemiernik korsykański odbił od korzenia a wszystko przez to że nie hciało mi się opróżnik doniczki i sobie stała na tarasie...

Tego nabytku z Oświęcimia jeszcze nie pokazywałam - agapant - uwielbiam W ub roku kupiłam podobnego (35 zł), ale w tym roku nie zakwitł. Ten kosztował 14,9 więc mam nowy

I z bliska - jeszcze nie kwitnie:

Lilie przy wejściu nadal cieszą:

Pomidor i cukinia w skrzynce kwitną, wezmę je pod Augustów - w skrzynce nie przeżyją bez podlewania, a jak tam je przesadzę będą miały szansę przetrwać

Obkulkowany (z grubsza) wrocławski bukszpan variegata:

Rabaty z tyłu - za domem - kolorowe żurawki prawie jak kwiaty:

Duża hosta zakwitnie - zostawiłam tej też kwiatostany:

Pomidorki gruszkokształtne, żółte (pear shaped) - pewnie dojrzeją niebawem:

I borówki
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:34, 03 lip 2012

Do góry
Wooow nie mam czasu czytac wszystkeigo..ale to oko, lilie i ta panna z kamienia.....boskie.....
Wróć, bo źle napisałam BOSKIE....załuguje na wielkie litery..
Dzięki za regularne odwiedziny
I u siebie napsiałam, ale taki busz..to tylko 1-2 lata..... byliny już na drugi rok są obfite w kształtach i ilości.... od nich szybsza mogę być tylko ja..... w przybieraniu na pojemności..... na sczęśćie nie mam czasu jesć..to się jakoś trzymam....
Ogród pełen motyli...... 06:52, 03 lip 2012

Do góry

Teraz na działce zaczynają królować lilie....

słoneczników też zawsze u mnie dużo, boje lubię....

Ciasno sie tu zrobiło.....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 06:49, 03 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Wszystcy się zachwycają rzeźbą, gdyż znakomicie się wkomponuje w Twój ogród.
A ja się dodatkowo zachwyciłam perowskią w tle u mnie dopiero przymierza się do kwitnienia
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 06:18, 03 lip 2012

Do góry
Witajcie KOchani
alez ja sie ciesze, ze nie tylko mi sie ONA podoba ...
obok niej nie bede nic stawiac...bedzie tylko ona w bardzo prostym, plaskim i skromnym owalnym oczku, w sroku biale lilie wodne a ok 2m po bokach w ksztalcie waskich polksiezycow zaplanowalam po rabacie... biale roze i biale lilie... oczko bedzie na srodku trawnika a daleko na koncu ogrodu moje bialo-filetowe rabaty...i to wszystko...
bylam wczoraj w centrach ogrodniczych i ogladalam roze...sa jakies resztki w pojemnikach ale bardzo wiotkie i brzydkie a w dodatku drogie ... za 1-na taka w donicy mam 3 na jesien ( z golymi korzeniami) ale za to wybor niesamowity...wiec cwicze cierpliwosc i czekam do jesieni...
dziekuje wam za mile slowa i opinie!!!!
milusiego dnia KOCHANI !!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:24, 03 lip 2012

Do góry
Tak aparat koniecznie zabierz na te cudne lilie.
Irenko proszę cię kochana popracuj jeszcze troszkę nad aparatem bo masz takie piękne różności,a ja muszę je przez mgłę )))))))No żartuję już się nie denerwuj na mnie większość zdjęć jest ok ))))))))))
Od razy zaznaczam,że mnie coś pada na oczy i jakość zdjęć do bani )))))))))))
Ładne zakupy poczyniłaś u mnie jakoś już się towar ciekawy skończył teraz jakieś dostawy sezonowych będą i koniec
Cudne lilie,lawendy wszystko
Z pomocy się ciesz będziesz miała więcej czasu na odpoczynek i podziw w swoim ogrodzie,a nie tylko praca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies