Nie bardzo pamiętam skąd mam tę hortensję ogrodową. Może kupiłam w ubiegłym roku, a może podarowała mi Kasia z Dębicy. Hortensja jest bardzo młodziutka, ale zakwitła dwoma kwiatami. Niebieskimi Zobaczę jak będzie wyglądała w przyszłym roku.
Żeby mieć w ogrodzie hortensje niebieskie, czy fioletowe, muszę je wybarwiać. Od wiosny będę próbować z kilkoma.
Ta z tego dueciku była w ubiegłym roku fioletowa. W tym ciemnoróżowa.
Gosiu to Pink Anabell NCHA2 o sztywniejszych łodygach. Jak przekwita robi się beżowa.
Świecąca trawka to rozplenica Hameln Gold.
Stipę poczochrańca przycięłam i dlatego mało widoczna na zdjęciach, ale widać ją w głębi rabaty, po lewej stronie na zacytowanym przez Ciebie zdjęciu. Na innych rabatach też jej pełno. Siewek niezliczone ilości.
Chcesz sadzonki hakonechloa macra że znanego zródła?
Zbierz nasiona nachyłka bo on jednoroczny.
Na Mazury jeżdżę przynajmniej 2 razy w roku. Przejeżdżam zawsze przez Mrągowo, a nie słyszałam nigdy o tym ogrodzie pokazowym. Następnym razem muszę tam zajechać. Dzięki za informację
Wyprawy to także inspiracje, pokaże Wam które mnie się spodobały
Super kącik z ławeczką, zastanawiam się nad podobnym przy donicy przy domu
Gorący zakątek - idealny do saloniku bo latem tam jest bardzo upalnie...
Biały żwirek a raczek otoczaki mam tylko na kawałeczku przedogródka pod kulkami z bukszpanu i tują. Chciałam je w ten sposób trochę wyeksponować (wydobyć ta soczysta zieleń). Reszta tej samej rabaty jest obsypana kora. Dom jak dostanie elewacje tez będzie biały Na razie proporcjonalnie bieli jest więcej ale jak bukszpany urosną to będzie tego naprawdę niewiele.
Czy dalej będzie źle? Kostka jest brudna od gliny, ale faktycznie jak patrze na te foty to ta biel pięknie kontrastuje z zielenią bonsai i bukszpanu ale z reszta niekoniecznie.
Cały przod poza rabata jest do zrobienia na przyszły rok. Zobaczę jak będzie z trawa , elewacja i resztą jak wszystko będzie zrobione - ale na pewno będę miała to na oku dziękuję.
Widzę,że za długo na tyłku nie usiedzisz podróże zwiedzanie spacery , świetne miejsca odwiedzasz
Skrzyp w takiej masie faktycznie fajnie wygląda ..taka zwiewna chmurka