Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z rzeźbą 18:08, 17 sie 2020

Do góry
Zana napisał(a)
I dosłownie kilka foteczek z początku lipca

Leżu i rozdziewam paszczu...
Przedogródek pod dębem 18:06, 17 sie 2020

Do góry
do parku w Rogalinie nie poszedłem bo niekwiatowy.
Wstąpiliśmy do parku Działyńskich w Kórniku. Byłem kilkakrotnie. Tym razem moją uwagę wzbudziła żółtnica pomarańczowa ze swymi ciekawymi owocami.

Wierzby z gruszkami już nie ma bo uschła. W jej miejsce posadzono dwie małe wyhodowane z tej starej.

Mozna powiedzieć: gruszki na wierzbie

Ostatnio byliśmy w porze kwitnienia magnolii. Wyobraźcie sobie jak ta magnolia kwitnie, a jest tam takich dużo
Co to za krzew przeniesiony 17:50, 17 sie 2020

Do góry
Prosze o info co to za krzew
Moja działka. 17:47, 17 sie 2020

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Ula mam podpisane .
VANILI I MAGICAL

PHANTOM

Vzy Phantom ma rzadszy kwiatostan? Czy tylko na początku? Mam wyhodowane od Kindzi z patyczków .
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:26, 17 sie 2020

Do góry
For you Ewcia buziaki
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:08, 17 sie 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Musze sprawdzić gdzie jest Marcinkowo, bo widzę, że urlop spędzałaś blisko j, gdzie byłam w pierwszej połowie swojego urlopu
U mnie też susza.

Tak Grzegorz zarazil mnie Mazurami choc bardziej wole gory.
Marcinkowo jest przed samym wjazdem do Mragowa od strony Olsztyna
Ogród podzielony jest na namiastki ogrodów, największa jest różanka i ogród zakochanych to ten z lawendą. Od mamy założycielki dostałam firletki Mam nadzieję, że się rozsieją. Jest też sklepik z rękodziełem.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:00, 17 sie 2020

Do góry
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:56, 17 sie 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Uwielbiam zwiedzać - oglądać ogrody pokazowe

Ogrod niewielki ok 4 tys m kw. Kiedys byl w Mai. Motylarnia czy jakos tak.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:45, 17 sie 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Łał jakie piękności
Dziękuję

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:39, 17 sie 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko pięknie u Ciebie w ogródeczkuWianuszki powalająozdoby kosmosMasz talent Kochana
Dziękuję Basiu, czasem coś tam mi się uda. Kiedyś już próbowałam zrobić taką misę i nic mi nie wychodziło, ale ja uparta jestem no to spróbowałam kolejny raz.

Brzozowy raj 16:25, 17 sie 2020

Do góry
I rabata, która miała być hostowa, a wyszło póki co misz masz. Prowadzę nierówną wojnę z nornicami, a że chemia nie wchodzi w grę jest jak jest

Brzozowy raj 16:17, 17 sie 2020

Do góry
Druga połowa sierpnia... w ogrodzie ciągle się coś zmienia. Albo mi się tak wydaje

*.: U Szarotki :. * 15:54, 17 sie 2020

Do góry
Przedogródek doczekał się wymiany tych nędznych trzmielin kupionych przez neta.
Trawa Morning Light podrosła, Ppolar Bear zaczyna kwitnąć. Efekt zaczyna przypominać ten, który miałam w zamyśle

*.: U Szarotki :. * 15:44, 17 sie 2020

Do góry
Druga strona L-ki ze szpalerem z limek.
Lime Light śpią w porównaniu z Vanilką.
Rabata nie prezentuje się jeszcze jak należy. Korą jeszcze nie obsypana, chwasty szaleją. Ale wszystko w swoim czasie.

Najbardziej zdziwiła mnie różnorodność w wielkości i w kwitnięciu, Limelight i rozchodników, które były sadzone i przycinane (hortensje) w tym samym czasie. Szpaler z Vanilką równiutki a z Limką - bardzo nieregularny. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie takich dysproporcji.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:42, 17 sie 2020

Do góry
zecik napisał(a)
Witam Szanownych Ogrodników

Mam pięć punktów, w których mają być okazałe kolorowe rośliny. Punkty znajdują się wokół basenu - jak na zdjęciu.

Bordowymi kółkami zaznaczyłem miejsca, gdzie planuję rośliny i gdzie będą punkty wieczornego podświetlenia do roślin.

Chciałbym, aby to miejsce wyglądało efektownie i schludnie.

Szerokość kamieni to około 1,3 metra, rośliny rozmieszczone co 2,4 metra.

Myślałem o 5 czerwonych hortensjach - bo kwitną przez prawie cały okres kąpielowy.
Ponadto zakwitają w czerwcu, w potem nie latają już pewnie do nich żadne owady, trzmiele, pszczoły itp., które mogłyby przeszkadzać w kąpieli dzieci

Czy 5 czerwonych hortensji to dobry plan, czy może ktoś podsunąłby mi lepszy pomysł?

Ja bym hortensji tam nie sądziła, nie tak blisko pryskające, rozchlapywanej przez dzieci wody. Hortensje nie lubią by woda lała im się po liściach, kwiatach. Na brak owadów też nie licz, wszystko kwitnące przyciąga bzyczki. Ja dałabym tam trawy np hakonechloa, jest sporo odmian od zielonych, paskowanych po żółciutkie. Fajnie by wyglądały takie kaskady trawiaste.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:40, 17 sie 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę widoczków .
Podkuchenna

Kasiulku Łał szczęka gdzieś mi upadła
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 15:37, 17 sie 2020

Do góry
Dzień dobry,
proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu z jedną tujką

W maju posadziłem 88 tuj. Wykopałem duże dołki, wsypałem ziemie do iglaków. Ładnie rosną, ale jedna zaczyna żółknąć.

Mam matę pod nimi, ale w promieniu 50 - 60 od tuj wycinałem dziury w macie, aby ziemia "oddychała"

Pacjent widoczny na zdjęciu poniżej:

Tutaj w porównaniu do innych.

Tuje podlewałem wieczorami w okresie suszy (gdy gleba byłą sucha), ale dwa razy "zaspałem" z podlaniem.

Proszę o pomoc.
*.: U Szarotki :. * 15:36, 17 sie 2020

Do góry
Kocham mój ogród
Ogrom pracy już za mną, jeszcze wiele przede mną ale i tak każda chwila w nim spędzona to czysta przyjemność.
Wszystko w tym roku wsadzone wiec malutkie, mam czasem wrażenie że stoi w miejscu ale jak przeglądam zdjęcia jestem w szoku, że tak urosło. Serducho się raduje.

Ruszyły moje cudowne Vanilki. Cały czas się zastanawiam, które bukietówki lubię najbardziej. Kiedyś myślałam, że limki. Jak niedawno porównałam je z vanilkami to te drugie wydawały mi się piękniejsze. A od kilku dni zaczyna dawać popis polar bear i całkiem dobrze rokuje na 1 miejsce w rankingu

Szpaler z Vanilia Fraise pod nią rozpielnica Hameln.

Ogród bez reguł 15:15, 17 sie 2020

Do góry

Ogród bez reguł 15:14, 17 sie 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies