Elu co robisz z gaurą na zimę? Zabezpieczasz ją jakoś? Mam pierwszy rok, w zasadzie dopiero wsadziłam małe sadzoneczki. To dobra wiadomość, że się sieje
Materiał na dachy nadal dobry - trwałość do 30 lat. Ale nie ma rzemieślników, którzy to potrafią (są w Holandii i północnych Niemczech) i nie tak się robi słomę na dach. Mój stryj - dekarz, wie, jak to się robi (kiedyś i takie dachy robił) ale taką słomę to trzeba inaczej wyhodować i żnąć. Z żyta najlepsza ponoć.
Z tej swojej zrobisz chochoły do róż. Wyściółkujesz truskawki, pustą glebę między siatką a żywopłotem a jak posiekasz, to i jako ściółka na rabaty będzie dobra. W balocie może też sama się rozłożyć od środka ale to trzeba czasu i przerośnie chwastem na zewnątrz.
Witam,
wymienię sadzonki konwalnika na Hakonechloa All Gold, albo ostrokrzewu Golden Gem
Mam około 30 sadzonek konwalnika, wszystkie ukorzenione w doniczkach,
pozdrawiam
Sylwio, mistrzostwo to ważny stopień w karierze rzemieślniczej, dobre słowo "dążyć do mistrzostwa" - droga daleka i długa, więc ... zrobiłam taki bukiet na przyjazd Mamy.
Witam, czy ktoś miał może taką przypadłość na trawniku jak na załączonych zdjęciach? Na całym trawniku są tylko dwa takie obszary gdzie występuje sucha trawa. W pozostałej części ogrodu jest ok.
Dodam ze trawnik ma 3 lata, jest podlewany 3x w tygodniu automatycznie. Nawożenie zgodnie z zaleceniami saletra amonowa + siarczan potasu. Na wiosnę był nawieziony yara mile.
Bardzo proszę o wskazówki co z tym zrobić?
Moim zdaniem za sucho i brak składników odżywczych. Ja daje nawóz co 20 dni. Masz dużą powierzchnie. Nie podlewaj z węża tylko zraszaczem. na taką powierzchnię idealny jest zraszacz pulsacyjny zwany również bijakowym. ja włączam co 2-3 dni na min 30 min.Daj nawóz,a le poczekaj na deszcz. nie rozpuszczaj go poprzez podlewanie. Z doświadczenia wiem, ze wtedy słabiej działa. jednak musi on głęboko wsiąknąć.