Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:40, 10 sie 2020

Do góry
Kupilam hortensje bukietowa w takim malym sklepiku ogrodniczym i pani nie znala nazwy, pomozecie?

Hortensja pachnie przecudnie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:38, 10 sie 2020

Do góry
Danusiu dziekuje za mozliwosc ogladniecia Twojego Ogrodu. Jestes wspaniala osoba. Ogrod jaki jest wszyscy tu wiedza, a dla tych, ktorzy go nie widzieli na zywo napisze, ze jest jeszcze piekniejszy niz na fotkach tutaj

Pachnący ambrą 14:18, 10 sie 2020

Do góry
Rudolfina napisał(a)

I dochodzimy do miejsca gdzie będę potrzebować pomocy. Ta skrzynia, jak już stąd wyleci zostanie zastąpiona żywopłotem ze szmaragdów, żeby je już pociągnąć na całej długości ogrodzenia. No i muszę jakoś zmienić linię rabat żeby ukryć studzienkę w trawniku. Jakieś 2-3m za studzienką rośnie orzech, którego nie chciałabym ruszać. W wątku z pojedynczymi pytaniami na temat rabat dyskutowałam już o tym, ale teraz, za sprawą przeniesienia skrzyni, koncepcja trochę się zmieniła. Myślałam, żeby żeby powiększyć tę rabatę do czerwonej linii, tak:

Albo tak:

Może tak być? Która koncepcja lepsza?

Jestem za pierwszą wersją. Im „prościej” tym efektowniej Koszenie też o wiele latwiejsze
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 14:15, 10 sie 2020

Do góry
Zobaczcie na moim osiedlu
Jak pytałam ludzi, czy wiedzą od czego im bukszpany usychają, to uslyszałam, że to zaraza, trzeba je wykopać i spalić
Nigdy nie słyszeli o ćmie, nawet Pani w osiedlowym sklepie z nasionami i środkami ochrony roślin nie słyszała o Lepinoxie
Jak mówię, żeby go sobie kupili i opryskali, bo im gąsienice zaraz całe zjedzą to słyszę " A to najwyżej zjedzą" Masakra
Przecież na taki okaz trzeba chyba ze 30 lat czekać.

A tyle wyzbierałam przed chwila u sąsiadki, na szczęście dała się namówić na zakup Lepinoxu

Zieleń, drewno i antracyt 14:15, 10 sie 2020

Do góry
Prócz pomidorów obrodziła mi w tym roku jeszcze fasola i buraki
Nic nie poradzę na zmianę widoków, nowe mogę jedynie przysłonić.

Ogród w mieście-ogrodzie 14:09, 10 sie 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 14:08, 10 sie 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:41, 10 sie 2020

Do góry

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:29, 10 sie 2020

Do góry

scielam szalwie calkiem i juz odrosly

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:26, 10 sie 2020

Do góry
Anitka napisał(a)
Mam kilka tysięcy fotek do wrzucenia z odwiedzonych ostatnio ogrodów. Nawet jeszcze jeden z zeszłego roku ze Szkocji. U mnie niewiele się dzieje, nudą wieje, więc powolutku będę umieszczać kolejne relacje. Może ktoś znajdzie jakieś pomysły dla siebie. Plusem obecnej sytuacje jest to, że jest bardzo mało ludzi w tych miejscach i nawet nie trzeba specjalnie kadrować, by ich nie było na zdjęcia. A jeszcze jak pojedzie się w tygodniu i na domiar złego trafi w nie najlepszą pogodę to prawie jak zwiedzanie indywidualne. Jedynie apart mi odmówił współpracy. Woda się dostała do niego. Ale już działa. Na szczęście.
Opisów będzie tylko mało, bo jeszcze nie opanowałam pisania lewą ręką
Na początek zapraszam do Ogrodu japońskiego w Jarkowie. Wacław mnie namówił, że wart jest zobaczenia. Nie są to ogrody w moim stylu, ale uważam, że nie można się ograniczać tylko do tego co mamy u siebie. Bo gdzie ja bym mogła pojechać, by zobaczyć coś takiego co mam u siebie i i po co Widziałam już sporo takich ogrodów, ale ten ogród wywarł na mnie duże, pozytywne wrażenia. Mam nadzieje, że są też osoby, które lubią ogrody w takim stylu.
Relacja świeżutka z wizyty z połowy lipca tego roku. Na szczęście nie padało Obecna pogoda służy temu miejscu. Zapraszam na relację:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/491-ogrod-japonski-w-jarkowie?page=2

Przepiękne widoki!
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:23, 10 sie 2020

Do góry
Magical moonlight

virgin

floksikowo

Pachnący ambrą 13:22, 10 sie 2020

Do góry
Myślę ciągle nad tą rabatą od frontu i chyba pozostanę przy tej wersji:

Nad obsadzeniami będę się zastanawiać pewnie dopiero zimą. Natomiast w najbliższym czasie chciałabym jeszcze wytyczyć rabatę przed domkiem i placem zabaw dzieciaków oraz rabatę przy tarasie. Próbuję sama coś wymyślić ale mam wrażenie, że tych małych rabat robi się za dużo i jest straszny nieporządek. Może ktoś zerknie i oceni czy coś z tego będzie, czy mam wymyślać dalej?
Na głównym planie nowe rabaty są zaznaczone czerwoną linią.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:19, 10 sie 2020

Do góry
Róże na wyciągnięcie dłoni zaglądają przez okno

Ogród w mieście-ogrodzie 13:18, 10 sie 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:17, 10 sie 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:15, 10 sie 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:14, 10 sie 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W chwili obecnej jeden z najpiękniejszych ogrodów na Forum, gratuluję i stale się zastanawiam kiedy ten ogród tak dojrzał, wydaje się jakby dopiero co zakładany był

Dzięki Sylwia. Bo on cały czas się zakłada...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:09, 10 sie 2020

Do góry
jesli bede miala dostep to pokaze a jak nie to link do artykulu

Basiu wyjazd udany ale bardzo meczacy, mielismynapiety grafik i pakowanie bylo koszmarne
jak podjechalismy pod magazyn w Boleslawcu pelnym autem, pani wyciagnela nam z magazynu dwie palety. Wszyscy zwatpili ale Emus dal rade

tu jeszcze nie wszystko, tylne siedzenia wgladaly podobnie

a potem bylo jeszcze wnoszenie maszyny do domu

roslin tz przywiozlam ale z sadzeniem czekam nakoniec upalow
Ogród w mieście-ogrodzie 13:09, 10 sie 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Andrzej, czy Ty chcesz mieć najazd koleżanek z forum, się pytam

No nie mogę się doczekać a skrzynka pocztowa pusta!

Kojak napisał(a)

Nie zapominajcie o kolegach

Tomek, jako że się odgrażałeś w ub. roku że przyjedziesz, powierzam Ci funkcje organizatorskie oraz montaż ekipy, załadunek i przywóz. Ja zapewniam serwis na miejscu.
Termin: póki co, dowolna sobota.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies