Ola, oglądanie i pinowanie już mi nie wystarcza. Zaadoptuj mój ogród, bo ja już na adopcję jestem za stara. Ja też tak chcę. Tak pięknie, ze smakiem, kolorowo, ze słońcem i niezmarzniętymi roślinkami.
Adoptujesz?
I ten trawnik. Ach, och, aaaaaaa...
Witaj Ola. Zaznaczyłam sobie twój wątek. Pięknie u ciebie jest już. Muszę w poniedziałek zacząć od początku, bo teraz zaczął się weekend i nie mam czasu. Pozdrawiam.
No właśnie nie pamiętam Ileś tam cm niżej nie można ścinać... Zimuje bez problemu, tzn. u mnie tak jest. Czytałam, że jeśli jest mrożna zima to dobrze jest przykryć śniegiem, oczywiście jak jest
Kilka razy już padło pytanie o gęstość sadzenia RB i zawsze odpisywałam, że nie wiem bo na oko sadzę. Poszłam do ogrodu z latarką i wychodzi, że co 25 cm.
Co oznacza punkt krytyczny?
Właśnie u siebie pytałam się o zimowanie ID, a tu czytam, jak na zawołanie
Przy okazji: Polinko, jak gęsto sadziłaś Red Barona, bo ja chyba mam za rzadko.
Czemu u Ciebie Irga ma kolor czerwonych owoców, u mnie wpada w pomarańcz? Czy są różne odmiany?
Owoce wyglądają, jak mini jabłuszka
Idę dalej szukać świdośliwy. U mnie róże już przemarzły. U ciebie cieszą oczy
Czy ktoś mi powie, jak Ice Dance zachowuje się zimą i wiosną? Czy to jest zimozielona trawka?
Edit:
Właśnie przeczytałam u Polinki, że wiosną przycinała suche końcówki. I czytając u niej doszłam do wniosku, że między ID dam szafirki
Iwonko, ta brązowa trawka to Carex Bronzita. Troszkę urosła od lata.
W lipcu posadziłam ją zbyt gęsto. Ładnie urosła i ją rozsadzałam. Na tej rabacie zostały tylko trzy.
Rabatka w trakcie przeróbki, ale wiosną dokończę. Teraz nie dam rady.
Hej, jestem już w domu. Wszystko w porządku. Wszystko odbyło się bez komplikacji, pewnie kciuki pomogły.
Teraz sobie troszkę poodpoczywam.
W ogrodzie smutno.
Za to w domu w wazonie cieszą kwiatki od M.