Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

mateuszmichn 22:56, 15 paź 2015

Luki napisał(a)
Paweł, ojj taka byłaby piękna, ale na południowej wystawie nie wypali (a raczej się spali) takie zestawienie roślin i jak na razie przez rok nic nie wymyśliłem

Może zamiast host, to bergenie. U mnie w słońcu dobrze rosną i do tego trawki
inag 23:22, 15 paź 2015

Luki napisał(a)

Ilonko
patrz jaki zbieg okoliczności, ja też mam jedną siostrę i nie specjalnie rwie się do ogrodniczkowania U siebie Polarki też posadziłem

Z tego wniosek, ze jednak jakaś równowaga w przyrodzie musi być
Co do hortensji to mam nadzieję, ze będziesz zadowolony bo inaczej mnie wyklniesz
Iwk4 07:36, 16 paź 2015

Ja długo się decydowałam na hortensję. Ostatecznie wybór padł na Polar Bear. Też liczę na zadowolenie.
Katkak 08:15, 16 paź 2015

Luki napisał(a)
Danusiu dziękuje liczę na duży efekt hortensji w przyszłym roku, chciałem je dlatego posadzić teraz bo sadzone jesienią są znacznie ładniejsze niż te sadzone wiosną, jednak mają więcej czasu na puszczenie korzeni. Trzmielina jak nie tutaj będzie musiała kiblować w doniczkach, a tego nie chce.

Iwonko ja tą trzmielinę chyba posadzę i to nie dlatego, że jestem do tej wersji przekonany, ale dlatego, że nie chce mi się zabezpieczać 25 doniczek na zimę, a przecież w demolkach i przesadzaniu jestem specjalistą więc jak nie będzie grać lub będę potrzebował w inne miejsce to przesadzę
Za wszystkie opinie dziękuję, zimą będę jeszcze myśleć.

Głosuję na trzmielinę. Jak ją będziesz przycinał to będzie fajna obwódka, także zimozielona, a jednak jak różna niż bukszpanowa .
Luki 09:08, 16 paź 2015

Mateusz jakby to delikatnie powiedzieć gdy znalazłem w korzeniach bergeni jednego opuchlaczka, który na 90% był przyczyną pojawienia się ich u mnie bergenia poleciała z hukiem na ognisko i mam na nią focha no i w sumie nie przepadam za tą rośliną, ale kto wie

Ilonko mam nadzieję, że dzięki posadzeniu hortensji jesienią będą miały czas się dobrze ukorzenić by już w przyszłym roku zachwycić chociaż w połowie tak jak twoje

Iwonko pozostaje czekać na przyszły sezon i nasze hortensje bo ja u siebie też posadziłem 5 krzewów

Kasiu trzmilinka już rośnie i mam nadzieję, że będzie dobrze wyglądać, jak nie to wiadomo łopatę mam
lindsay80 10:38, 16 paź 2015

Luki napisał(a)
jakby to delikatnie powiedzieć gdy znalazłem w korzeniach bergeni jednego opuchlaczka, który na 90% był przyczyną pojawienia się ich u mnie bergenia poleciała z hukiem na ognisko i mam na nią focha no i w sumie nie przepadam za tą rośliną, ale kto wie

mam tak samo, jakoś ciągle się do nich nie przekonałam.
JulkAd 20:45, 16 paź 2015

Ja mam u siebie mam obwódkę z żółtej trzmieliny i jest ok ....szybko rośnie, ładnie się rozkrzewia i można ciąć jak się chce .....rabata hortensjowa super
Madzenka 21:10, 16 paź 2015

Tnę trzmielina w kostkę i fajnie to wyglada.
mateuszmichn 21:14, 16 paź 2015

Luki napisał(a)
Mateusz jakby to delikatnie powiedzieć gdy znalazłem w korzeniach bergeni jednego opuchlaczka, który na 90% był przyczyną pojawienia się ich u mnie bergenia poleciała z hukiem na ognisko i mam na nią focha no i w sumie nie przepadam za tą rośliną, ale kto wie

Hmmm no to nie namawiam skoro masz focha
Luki 19:51, 17 paź 2015

Edyto jest wiele innych ładniejszych roślin chociaż gdybym miał duży ogród może znalazła by bergenia gdzieś miejsce.

Julita trzmieliny mam od dawna i do tej pory bardzo dobrze ze mną współpracowały, mam nadzieję, że to się nie zmieni

Marzenko Na razie muszę zagęścić te małe sadzonki, ale za dwa sezony na pewno się połączy... o ile miejsce nie zmieni