Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 16:47, 23 wrz 2013

Do góry
A oto dyskusja na temat cebulowych - gatunki w sktrócie ale wszyscy wiedzą o jakie chodzi :
ana_art napisał(a)
wiesz gladiatry były u nas w takim niby regale, nie w kartonach Munt fakt był jeden w kartonie do tego 3 czy 4 Quiny. W L zaś czosnków było sporo

gladiatry - czosnki gladiatory
Munt - czosnek Moyunt Everest
Quiny - Quin of the night
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:09, 23 wrz 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witajcie kochani! Nie bywam ostatnio na forum z braku czasu, stąd moje pytanie: o co chodzi, do licha, z tymi insektami? To jakiś nowy skrót? Pozdrawiam was baaaardzo gorąco!
widzisz nie można mieć zaległości to inne określenie biedronki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 23 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no miało być.... ale co począć jak one tam tak leżały i uśmiechały się do mnie? a jeszcze muszem zamówić irysy i jeszcze dumam czy nie dokupić angeliq, ale to dopiero wtedy jak obsadzę rabatę rozplenicową i zobaczę ile mi jeszcze zostanie tych co mam

Oj wiem, wiem. Pięknie się uśmiechają i wołają kup mnie, kup mnie!
Ja właśnie nakupcyłam irysów. Ale cebulkowe. I teraz trochę żałuję bo to takie co kwitną już w marcu..A u mnie zima do maja:/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:59, 23 wrz 2013

Do góry

no i co jak myślicie????
rabata ma ok 6x3m

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:52, 23 wrz 2013

Do góry
Tosia napisał(a)

a miał być już koniec cebulkowego szaleństwa ja aż się boję iść do sklepu by nie skończyc podobnie
no miało być.... ale co począć jak one tam tak leżały i uśmiechały się do mnie? a jeszcze muszem zamówić irysy i jeszcze dumam czy nie dokupić angeliq, ale to dopiero wtedy jak obsadzę rabatę rozplenicową i zobaczę ile mi jeszcze zostanie tych co mam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:48, 23 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Gosiu bardzo mi miło, ale że miałas tyle cierpliwości by siedzieć od początku.... podziwiam Zarówno tulipanami, czosnkami jak vanillką będziesz zauroczona!
Ja dzisiaj zaszłam do B po wodę dla młodego i widzę a tam szachownice dwie leżą... i wyszłam z tymi szachownicami, kolejnymi 5 paczkami exotic emporio (mam ich teraz 200cebul) i 10 paczkami kolejnych szafirków...

a miał być już koniec cebulkowego szaleństwa ja aż się boję iść do sklepu by nie skończyc podobnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:28, 23 wrz 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aniu- oj posiedziałam sobie nad twoim wątkiem od początku, zwabiłaś mnie tymi tulipkami i muszę powiedzieć że cudownie podgląda się jak powstaje twój ogród- który już teraz jest cudny, na wiosnę to dopiero będzie. Kupiłam dziś w biedronce polecane przez Ciebie i Madżenkę tulipanki exotic empror, dodatkowo wzięłam też czosnki gladiatory- zaskoczyła mnie cena, a miałam sobie je odpuścić, a tu taka miła niespodzianka
Pozdrawiam serdecznie
Gosiu bardzo mi miło, ale że miałas tyle cierpliwości by siedzieć od początku.... podziwiam Zarówno tulipanami, czosnkami jak vanillką będziesz zauroczona!
Ja dzisiaj zaszłam do B po wodę dla młodego i widzę a tam szachownice dwie leżą... i wyszłam z tymi szachownicami, kolejnymi 5 paczkami exotic emporio (mam ich teraz 200cebul) i 10 paczkami kolejnych szafirków...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:20, 23 wrz 2013

Do góry
Marzenko powiedz kiedy kwitną u Ciebie szafirki i irysy?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 23 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Zauważyłam że Ci nie odpowiedziałam Tosiu ja w tamtym roku sadziłam w październiku przed przymrozkami i po przymrozkach
link do pogody
http://www.yr.no/place/Poland/

Nic nie szkodzi, Danusia mi odpowiedziała

Kiedyś nie nadążałam tylko u Marzenki, teraz i u Ciebie jestem do tyłu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:19, 23 wrz 2013

Do góry
Sylwia DZIĘKI ! ja nie umiem w garden robić a Tobie tak cudnie wychodzi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:03, 23 wrz 2013

Do góry
Sylwia umówmy się że tam nic nie ma jakie będą drzewa nie wiem, jeszcze nie wymyśliłam czy to będa kuliste wiśnie czy buk, a może właśnie ambrowiec. Z kuchni mam taki obrazek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 23 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)

Madżen... rozumiem, że przyjeżdżasz? Może żeby Wam apetyt zaostrzyć pojadę tam fotki zrobić, co? Odwiedzam te ambrowce od jakiegoś czasu. Już nawet jeden Pan z obsługi się ze mnie śmieje, że rozmawiam z ich roślinami.
jak miło hahahah ze mnie też się śmieją w pobliskim ogrodniczym. A z ciekawości w jakiej cenie są i jakie wielkości?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 22 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ach, żeby to było takie prostę i móc złożyć w kostkę takie drzewko i w walizkę upchnąć

Jak już znajdziesz patent to daj znać bo potrzebuję 3 ambrowce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:20, 22 wrz 2013

Do góry
ach, żeby to było takie prostę i móc złożyć w kostkę takie drzewko i w walizkę upchnąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 22 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Wiem że mam mały ogród w porównaniu do Ciebie ale właśnie tak robiłam

Wiesz co... Ja swój ogród i tak zmniejszyłam. Podzieliłam na dwa. Pewnie zerknęłas na fotki: z boków dzialki wychodzą takie dwie rabaty, a między nimi jest przejście do mniej atrakcyjnej części. Na jej środku rośnie platan, ktory M. kupił mi z okazji rocznicy ślubu. Będzie tam część z truskawkami, borówkami, ogniskiem, kompostownikiem etc. I nie planuję tam spektakularnych roslin. Z czasem pewnie zarosniemy i tam, ale póki co wazniejsze jest dla mnie to, co widzę z okna.

Widziałam u Danusi, że pytalaś o ambrowca. U nas są cudne... I moje wymarzone gum ball, ale też tradycyjne w róznych wielkościach. Jest też piękny 3-metrowy okaz. Może wpadniesz na zakupy? Nocowanie u mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 22 wrz 2013

Do góry
Marta ściana będzie zgodna z projektem Jeśli miałabym Ci doradzać to rób rabata po rabacie, wsadzanie roślin to tu to tam bardzo zniechęca bo efektu brak, a jak zrobisz jedną rabatę i zobaczysz efekt to skrzydła Ci urosną, nie zniechęcisz się i nawet nie spostrzeżesz się a będziesz miała pięknie zagospodarowany ogród. Wiem że mam mały ogród w porównaniu do Ciebie ale właśnie tak robiłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 22 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no widzisz bo ona ma podobne klimaty do Twoich w domku, prawda?

Bardzo mi się podoba Jej dom i to, ile rzeczy robi sama. Ja tez lubię takie DIY. Mam w domu sporo mebli "z odzysku". Część odnowiłam/przerobiłam sama. Znoszę czasami takie graty, że M. załamuje ręce. Ale każdy ma jakiegoś bzika, prawda?

U Any w domu jest bardziej skandynawsko, z białym tłem. Ale pięknie. U mnie raczej ciepłe barwy.

Co do Twojego ogrodu - to niesamowite. Ma się wrażenie, że jest skończonym dziełem, a Ty piszesz o drzewach przed oknem, o wodnych ścianach. Apetyt rośnie w miarę jedzenia?

Ja zastanawiam się, od czego powinnam zacząć. Czy zaplanować jedną rabatę i od początku do końca ja zrealizować, czy jednak, żeby nie było śmiesznego efektu, w różnych miejscach po kilka roślin wsadzać. Zimę chyba spędzę na robieniu wizualizacji, a wiosną... obrobię bank, haha.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 22 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)

A wyobraź sobie, że znam Ją, ale nie z Ogrodowiska, tylko z Jej bloga! Ależ świat jest mały... A u Niej rzeczywiście pięknie.
no widzisz bo ona ma podobne kliamty do Twoich w domku, prawda?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 22 wrz 2013

Do góry
oooo i mam dylematy co zrobić z tym kawałkiem co ma być kiedyś ściana wodna, jutro zrobię fotę żeby było łatwo wytłumaczyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 22 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
A Ty ne wiesz, że tu Ań jak mrówków u innej Ani, która ostatnio się nie udziela, a ma niesamowity styl

A wyobraź sobie, że znam Ją, ale nie z Ogrodowiska, tylko z Jej bloga! Ależ świat jest mały... A u Niej rzeczywiście pięknie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies