Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:12, 22 wrz 2013

oooo i mam dylematy co zrobić z tym kawałkiem co ma być kiedyś ściana wodna, jutro zrobię fotę żeby było łatwo wytłumaczyć
ana_art 21:13, 22 wrz 2013

Zielona napisał(a)

A wyobraź sobie, że znam Ją, ale nie z Ogrodowiska, tylko z Jej bloga! Ależ świat jest mały... A u Niej rzeczywiście pięknie.
no widzisz bo ona ma podobne kliamty do Twoich w domku, prawda?
Zielona 21:38, 22 wrz 2013

ana_art napisał(a)
no widzisz bo ona ma podobne klimaty do Twoich w domku, prawda?

Bardzo mi się podoba Jej dom i to, ile rzeczy robi sama. Ja tez lubię takie DIY. Mam w domu sporo mebli "z odzysku". Część odnowiłam/przerobiłam sama. Znoszę czasami takie graty, że M. załamuje ręce. Ale każdy ma jakiegoś bzika, prawda?

U Any w domu jest bardziej skandynawsko, z białym tłem. Ale pięknie. U mnie raczej ciepłe barwy.

Co do Twojego ogrodu - to niesamowite. Ma się wrażenie, że jest skończonym dziełem, a Ty piszesz o drzewach przed oknem, o wodnych ścianach. Apetyt rośnie w miarę jedzenia?

Ja zastanawiam się, od czego powinnam zacząć. Czy zaplanować jedną rabatę i od początku do końca ja zrealizować, czy jednak, żeby nie było śmiesznego efektu, w różnych miejscach po kilka roślin wsadzać. Zimę chyba spędzę na robieniu wizualizacji, a wiosną... obrobię bank, haha.

ana_art 21:50, 22 wrz 2013

Marta ściana będzie zgodna z projektem Jeśli miałabym Ci doradzać to rób rabata po rabacie, wsadzanie roślin to tu to tam bardzo zniechęca bo efektu brak, a jak zrobisz jedną rabatę i zobaczysz efekt to skrzydła Ci urosną, nie zniechęcisz się i nawet nie spostrzeżesz się a będziesz miała pięknie zagospodarowany ogród. Wiem że mam mały ogród w porównaniu do Ciebie ale właśnie tak robiłam
Zielona 22:06, 22 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Wiem że mam mały ogród w porównaniu do Ciebie ale właśnie tak robiłam

Wiesz co... Ja swój ogród i tak zmniejszyłam. Podzieliłam na dwa. Pewnie zerknęłas na fotki: z boków dzialki wychodzą takie dwie rabaty, a między nimi jest przejście do mniej atrakcyjnej części. Na jej środku rośnie platan, ktory M. kupił mi z okazji rocznicy ślubu. Będzie tam część z truskawkami, borówkami, ogniskiem, kompostownikiem etc. I nie planuję tam spektakularnych roslin. Z czasem pewnie zarosniemy i tam, ale póki co wazniejsze jest dla mnie to, co widzę z okna.

Widziałam u Danusi, że pytalaś o ambrowca. U nas są cudne... I moje wymarzone gum ball, ale też tradycyjne w róznych wielkościach. Jest też piękny 3-metrowy okaz. Może wpadniesz na zakupy? Nocowanie u mnie
ana_art 22:20, 22 wrz 2013

ach, żeby to było takie prostę i móc złożyć w kostkę takie drzewko i w walizkę upchnąć
Madzenka 22:57, 22 wrz 2013

ana_art napisał(a)
ach, żeby to było takie prostę i móc złożyć w kostkę takie drzewko i w walizkę upchnąć

Jak już znajdziesz patent to daj znać bo potrzebuję 3 ambrowce
Zielona 08:28, 23 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jak już znajdziesz patent to daj znać bo potrzebuję 3 ambrowce

Madżen... rozumiem, że przyjeżdżasz? Może żeby Wam apetyt zaostrzyć pojadę tam fotki zrobić, co? Odwiedzam te ambrowce od jakiegoś czasu. Już nawet jeden Pan z obsługi się ze mnie śmieje, że rozmawiam z ich roślinami.
ana_art 09:24, 23 wrz 2013

Zielona napisał(a)

Madżen... rozumiem, że przyjeżdżasz? Może żeby Wam apetyt zaostrzyć pojadę tam fotki zrobić, co? Odwiedzam te ambrowce od jakiegoś czasu. Już nawet jeden Pan z obsługi się ze mnie śmieje, że rozmawiam z ich roślinami.
jak miło hahahah ze mnie też się śmieją w pobliskim ogrodniczym. A z ciekawości w jakiej cenie są i jakie wielkości?
Syla 10:43, 23 wrz 2013

Aniu, czy na rabacie z zawijaskiem bukszpanowym zostaje klon który tam obecnie rośnie ??? bo wiem , że kiedyś nie pozwoliłaś go ruszyć ..... zrób jeszcze zdjęcie z kuchni z widokiem na tę rabatę ..... Czyli tak jak Dana proponowała trzy stożki rozumiem z ambrowca ?