Akurat warzywnik to mam skromniutki. Rukola, szczypiorek, jarmuż, seler naciowy, ogórki, fasolka, cukinia. Truskawki i borówki. A w foliaczku pomidory i papryka.
Sprawdzonego przepisu na pesto z rukoli nie mam. Ale dziś będę robić to zdam relację czy dobre. Rukola, pestki słonecznika i trochę czosnku i oliwy z oliwek. Plus na koniec trochę posiekanych pomidorów suszonych.
Kocimiętki ciągle kwitną. Dołączyła do nich różowa ślazówka Uwielbiam i pozwalam się jej rozsiewać. Trudno się ją przesadza a więc gdzie się wysieje i w miarę pasuje tam zostaje. Dla jednej kępki specjalnie przesuwałam krawędź rabaty
Ech, ja też ciągle się nie mogę zdecydować. Chyba na razie na próbę zrobię małe poletko żurawiny i zobaczę jak się sprawuje. Czyli zwiększę ilość żurawiny x 3. Nie będę na razie kończyć jagodnika obrzeżem i dam sobie czas na zastanawianie się.
To ja dziewczyny na pamiątkę zostawię zakątek stworzony na okoliczność sobotniego spotkania. Dziękuję za czas spędzony z Wami. Jak zawsze pełen pozytywnej energii i uśmiechu.