To skarpa w trakcie modernizacji. Z jednej strony jest irga jednak z lewej strony nie chce rosnąć. Wiem, że dużo pracy jeszcze aby skarpa nabrała wyglądu. Chciałabym ją jakoś tematycznie zgrać bo póki co wydaje mi się, że jest tak trochę "naćkane". Pewnie temat urządzania skarpy nie jest odpowiedni w to miejsce ale jak możecie mi coś polecić aby to miało ręce i nogi to proszę o pomoc
Danusiu czym zadarnić resztę skarpy? Posadzić dalej irgę?
U nas już słoneczko świeci teraz, chociaż wieje i zimno. Przynajmniej wiatr osuszy...w przyszłą sobotę mam plany ogrodowe, trzeba ciąć wreszcie. I jeżeli prognozy nie kłamią, kopczyki różom rozgarnę.
Wszystko masz takie eleganckie. Schody prima sort.
Mnie też czeka dużo przeróbek. Jeszcze ta pogoda deszczowa wszystko opóźnia. U nas wszystko pozalewane leje drugi dzień wieje łeb urywa.
Pozdrawiam
U nas od wczoraj leje. Dzisiaj leje bardzo silny wiatr i ok 5 na plusie. Jutro ma być jeszcze gorzej. Byłam zobaczyć dzisiaj działkę wszystko pozalewane.
Zresztą wszędzie woda stoi.
Alejka z wiosennym kwiatami bardzo. Ładna. Za tydzień możemy chodzić z krótkimi rękawami tym należy się pocieszać więc byle do wiosny słonecznej.
Skończyłam przygotowania jutro mam gości.
A ja tam sobie bardzo chwale jałowce u mnie rosną jak na drożdżach ścianami i każdego roku duże przyrosty maja. Są bardzo dekoracyjne. Jak masz taką skarpe posadzić kaskadadowo jednej wysokości i kolorami efekt bardzo ładny.
Barwinek jest ładny, ale jak kwitnie. Rośnie bardzo szybko mój przycinam maszynka każdego roku.
Zresztą pokaż skarpe co tam rośnie.
Szmatę rzeczywiście wyrzuć lub zrób duże otwory przy jałowcach.
jeżeli chodzi o juki to się zgadzam w 100% ja też swoje powsadzałam na większej przestrzeni i w wiekszym rozstawie - zobaczymy jaki będzie efekt jak podrosną i się zagęszczą
Jak tylko znajdę w moim balaganie zdjęciowym to dam znac. Tak dorasta do metra i kwitnie cały czas trzeba ściąć przekwitłe i wyrastają nowe kwitnie do mrozów.