Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Co i jak? Nowicjuszka 22:35, 21 lut 2018

Do góry
Mirka zobacz jak mogą urosnąc choiny na moim wątku.
Wietrzny ogród 22:32, 21 lut 2018

Do góry
Magda jak chcesz zobaczyć cisy to na moim wątku dzisiaj umieściła foty z Łazienek. Ściana która się ciągnie kilkadziesiąt metrów puszczone na żywioł tylko Góra przycinane. Są też drzewa choin kanadyjskich.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:23, 21 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

to czyli odpadają z tamtąd ok
w takim razie -może na razie póki są ładne ,to te brzózki bym tam zostawiła.....
muszę dłużej pomyśleć nad wykopaniem ich stamtąd tak w lecie wyglądały

Jeżeli te brzozy maja tam zostać to zrób otoczki z dużych kamieni przy każdej brzozie chodzi mi o taki Murek oporowy i podsyp ziemią. Może być prosty lub półokrągły. Szkoda ich wykopać, ale w takiej pochylenia skarpie nie będą dobrze rosły. Pamiętaj brzozy maja bardzo płytki system Korzeniowy i też podczas suszy muszą być podlewane, będzie woda ściekami poniżej.

Pisze i doradzam już za dużo tego.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:13, 21 lut 2018

Do góry
Moim zdaniem te brzozy powinnaś poniżej posadzić albo w ogóle usunąć i posadzić drzewa które rosną do góry albo na pniu szczepione mam na myśli klony lub miłorząb pięknie się przebarwiajace jesienią jeszcze wiąz holenderski wąsko rośnie.
Co zauważyłam, że żwir obok schodów jest bardzo wysoko wysypany wylewa się na schody. Czy tam jest cokół wysoki jeżeli tak to obniż do jakiegoś poziomu i wypoziomuj schodek żwirowy i w to miejsce wsadz hortensje i zrób nawodnienie. Możesz ten schodek podeprzeć kamieniami aby się nie osypywal bo tam stromo.
Poniżej hortensji które są kwasolubami posadzić też jakies niskie rośliny kwasolubami będzie ładnie tak ja to widzę.

Masz tam dużo miejsca brzozy w trójkąt w jakimś kącie.

Masz ładnie tylko trochę kosmetyki trzeba zrobić jak w każdym ogrodzie.
Pozdrswiam

Ogród z wilkiem zamkn. 21:44, 21 lut 2018

Do góry
Magda na moim wątku Wstawilam choiny z Łazienek jak chcesz to zerknij.
Ptasi gaj 20:27, 21 lut 2018

Do góry
Wstawiam jeszcze dzisiejsze foty z Łazienek wysokich choin kanadyjskich pewnie kilkadziesiąt lat maja ale są piękne.
To dla Magdy z Ogrodu z Wilkiem dla Gobasi i dla wszystkich którzy zajrza na wątek i kogo Choina kanadyjska interesuje.

Tutaj 3 choiny razem

Zbliżenie pnia

Ptasi gaj 18:23, 21 lut 2018

Do góry
To krowa i biedronka w jednym. Jeszcze oczar w tym samym ogrodzie - botaniczny.

Pomnik przyrody

Cis w Łazienkach spory to dla Magdy z Wietrznego ogrodu. Zresztą od ALeji Ujazdowskich też cisy są posadzone.

Ptasi gaj 15:56, 21 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiejszy spacer piękna pogoda krowa na prostym drzewie pojadą. Czego to nie wymyślą.

Hehe też widziałam tę krowę
Ptasi gaj 15:40, 21 lut 2018

Do góry
Dzisiejszy spacer piękna pogoda krowa na prostym drzewie pojadą. Czego to nie wymyślą.

Ogród pod Górą 15:37, 21 lut 2018

Do góry
Paweł jak oktawa to oktawa wszystkiego dobrego. 2 czy 3 nie ważne przed jedynka. Ważne na ile się czujesz.
Pozdrawiam
Ogród pod Górą 15:20, 21 lut 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Ela - Ehh te istoty ludzkie może kiedyś przyjdzie taki dzień że człowiek się zakocha

Ehh trzeba koniecznie. Co to za życie w pojedynkę.

Co i jak? Nowicjuszka 08:44, 21 lut 2018

Do góry
Mirka jeszcze się nie obudzilas. Czas zacząć coś pisać wiosna nadchodzi.
U mnie odpisałam na twoje pytania odnośnie tui.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 08:39, 21 lut 2018

Do góry
Mira104 napisał(a)
Elu jak długo masz już choiny kanadyjskie? Zastanawiam się ile czasu muszę czekać, aby moje też takie duże urosły.

Jeszcze raz napisze te mają ok 7-8 lat były przesadzanie w wilgotne miejsce kupowane też ok 1 1 metra ale dosyć ładne. Po przesadzanie 2 sezony się aklimatyzowaly centymetrów dorosły. Teraz maja ok 3 m. Rosną w tym miejscu 3 szt nie można zrobić foty z tyłu bo zarośnięte przywieszka takie same. Jedna ma 2 przewodniki.

Te poniżej mam od 2014 roku były wyższe 1,5 M 18 szt 15 pod płotem rośnie a 3 szt porozrzucane po ogrodzie te były kupowane w dużych donica kupiłam 20 2 szt się zmarnowały przywieźli zasuszone. Choina potrzebuja wilgotne go podłoża. Te 18 nie były jeszcze cięte dopiero w tym roku będą. Ładnie rosną.
Poniżej jedna z luźno posadzonych

7
Po prawej stronie w okresie wypuszczenia bombelkow odrostow piękny widok w realu

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:24, 20 lut 2018

Do góry
Witaj Piotruś. Obejrzałam do mojego ostatniego wpisu października. Nie było cię więc cisza zapanowała. Masz palmiarnie w domu. Już bliżej wiosny niż dalej oby bez przymrozkow.
Pozdrawiam

No palm mam trochę i tych innych dziwaków też jest trochę ale wszystko śpi na razie jeszcze, oczekując wiosny i ciepła by móc wyjść na zewnątrz i poczuć wiatr w liściach.
Coś zakupów planuje ache chyba tak troszkę lepiej niż po inne lata bo boje się że potem nie zdołam tego ogarnąć.
I każdy chyba oczekuje tej naszej wiosny z utęsknieniem.

Ogród za grosze 21:14, 20 lut 2018

Do góry
Ewo witam. Wiem, że oglądasz swój wątek bo jak można tak milczeć. Jest dobrze będzie dobrze tu teraz i zawsze.
Pozdrawiam.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:05, 20 lut 2018

Do góry
Witaj Piotruś. Obejrzałam do mojego ostatniego wpisu października. Nie było cię więc cisza zapanowała. Masz palmiarnie w domu. Już bliżej wiosny niż dalej oby bez przymrozkow.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 15:48, 20 lut 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Skalniak zima tez fajnie wyglada
jak sie nazywaja te trawki ze strusimi piuropuszami? takie same rosna u nas przed przedszkolem i bardzo mi sie podobaja a nie wiem jak sie nazywaja

Jak śniegu nie ma to tak, chociaż jak przykryty śniegiem też efekt pagórkow.
Nazwa mi wypadła z głowy jak sobie przypomnę to napisze.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:38, 20 lut 2018

Do góry
Dawno nie byłam widzę jakieś buty zabiegany wieczorem zajrzę.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:35, 20 lut 2018

Do góry
Izo moje trawy to NN jak kupowałam w 2013 r. Patrzyłam na kwiatostany miały mikre 2 łodygi szkółkarz powiedział że po 5 latach będzie pani rozsądzala i tak się dzieje. W każdym razie każda trawa inny sort. W lecie jak zaczynają rozkwitać i w lutym najpiękniejsze są.

Zima jest u Ciebie? U nas trochę mroz łapie słoneczko pięknie swieci. Pozdrawiam.
Ogród Cioci cz. 3 14:34, 20 lut 2018

Do góry
Witam Małgosiu. Czy już śnieg u ciebie bo w Szczyrku bajecznie byłam w poprzednim tygodniu a to rzut beretem do ciebie.
U nas też braki śniegu ma przyjść mróz. Piękna pogoda dzisiaj u nas słoneczko już wysoko w nocy było - 5 w Wawie na wsi zawsze o 3 stopnie więcej.
Idę na spacer szkoda siedzieć w domu.

Pozdrawiam

Tak u mnie śnieg jest podobnie jak w Szczyrku. No cóż niech się narciarze jeszcze ucieszą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies