Ostatnio zachwycam sie takimi widiczkami. Brzozy z laka keietna cudowna w swojej prostocie.
U nas codziennie popaduje. To nie sa jakies ulewy ale wystarczajce by podlac caly ogrod.
Kasiu on kupowany 7 ostremu to trudno pamiętać nazwę. Nie miałam pojęcia co kupuję trawa to trawa a jednak trawa trawie nie równa. Pójdę jutro do ogrodnika gdzie kupowałam i się dowiem oni mają dużo traw więc będą wiedzieć.
Wczoraj zaczęłam oglądać w szkółkach foty miskanta graziella można dostać zawrotu głowy każdy wstawia inne foty. Co mi po focie jak on się przebarwia powinnam byc fota jak zaczynają tak jak u mnie pierwsze dni kwiatostanu.
On w różnych stadiach ma inny wygląd pokażę z poprzednich lat.
16 sierpień 2018 r tak tak wcześnie rozwinięty bardzo ciepłe lato
Chciałabym Ci pokazać jak bardzo zmienia się wygląd rabaty w zależności od pory roku. Jeśli jest to rabata frontowa, to jako jedyną, widzisz ja codziennie, przez cały rok. Dlatego tak istotne są te zimozieloności.
front u mnie lewa i prawa strona
styczeń
marzec
maj
czerwiec
sierpień
To, co najbardziej cieszy oczy, czyli liście i kwiaty, jest od maja do października. Dlatego te zimozieloności są ważne.
Zdjęcia potem usunę.
Te dalie ciemnolistne mam 2.I po raz pierwszy w tym roku .
Ja mam je z bulwy.
Ale jak chcesz to mogę spróbować, zebrać z nich nasionka ??
Tylko mi sie przypomnij.
Wczoraj zaliczyłam jeszcze ogrody Spectabilis w Dobrzycy. Byłam tam kilka lat temu, trochę się zmieniło ..
Kupiłam jeszcze rzutem na taśmę kilka bodziszków o ciekawych listkach. Jutro je obfocę za dnia bo zostały w garażu. I pierwiosnki lekarskie, bo widziałam w necie piękne ich połączenie z bodziszkiem black beauty.
Kiedyś za nimi nie przepadałam, a teraz zmiana ...
Capnęłam nasiona takiego nachyłka, w kieszeni miałam mix nasion z jeżówek i kłosowców. Muszę to wszystko na wiosnę wysiać, może coś wyrośnie.
Jutro inspekcja na działce, zobaczymy jak daleko jest front robót.
Byłam dzisiaj w ogrodzie Andrzeja z ogrodu w mieście ogrodzie
Wspaniały ogród, ale fotki tylko niektóre udane, więc nie wrzucam do wątku Andrzeja, bo wstyd
Andrzej, dzięki za miłe popołudnie
Iwonka
jesteśmy tylko troszkę zakręcone a jeśli sprawia nam to przyjemność i odciąża głowę od innych problemów ....to czemu nie korzystać z takiej kwiatoterapii ....
ciekawi mnie co tam chcesz zmieniać ale już nic ,a nic nie mówię ,bo to co do tej pory pozmieniałaś ,to na sam plus .....
zmieniamy lepsze na jeszcze lepsze
ja teraz walczę z tym kawałkiem ogrodu -od jutra zamierzam wykańczać dół tej skarpy
dosadzę dąbrówkę na spód i białe jeżówki pomiędzy seslerie