Miło Cię Bogusiu gościć u mnie, parę stron wstecz dałam nawet zdjęcia wspomnieniowe z naszego spotkania u mnie. Czas szybko leci.
Vanilka jest cudna, ale ma ogromne kwiaty i niestety pod ciężarem deszczu ostatniego bardzo się wygina. Mam dużo odmian musze kiedyś zrobić listę od numeru 1 do....
Ostatnio zagościła u mnie Ania, pamiętasz zapewne ze spotkań i zobacz sobie jakie te hortensje są u mnie ogromne pomimo, że bardzo je tnę na wiosne.
Dziękuje, róże szybko zaczeły kwitnąc drugi raz a niektóre kwitną ciągle, nie wyrabiam z cięciem. Hortensje giganty, po ulewach w ogrodzie jak w śmietniku, muszę isc porządkować. Plaga ślimaków, pędraków mnie dobija. Bobo coraz ładniejsze.
Wiecie co? - dziś mija mi rok od zarejestrowania się na O. Jak szybko ten czas minął No ale wiadomo, w dobrym towarzystwie...
Dziękuję bardzo za przyjęcie mnie do tego zacnego grona
Ja z wiśniami na ten rok skończyłam. Mam konfitury, sok i suszone. Produkcja domowej granoli ruszyła , po pierwszej porcji już śladu nie ma
Wczoraj wieczorem powyciągałam trochę kłosów ze stipy. Trochę się przerzedziła i nie jest taka ciężka. Może to jest sposób...
Ogród wspaniały i zadbany. Masz dużo ciekawych roślin. Czy w doniczkach masz wsadzoną mulenbekię i rdest główkowy? W tym roku też się na nie skusiłam. Bardzo mi się spodobały, a u Ciebie są bardzo fajnie wyeksponowane. Mam pytanie czy one mogą zimować na dworze, czy to raczej rośliny jednoroczne? Może masz już jakieś doświadczenie z nimi? Chciałabym je w przyszłym roku również mieć, a u mnie w ogrodniczych trudno upolować coś innego niż tradycyjne, np.: pelargonie i petunie.
Widzę, że rośliny u Ciebie nie trzymają się reguł Bergenie u mnie już daaawno przekwitły a u Ciebie nadal umilają życie.