Hejo. Mam kolejne pytanko do ekspertów. Wiadomo teraz duże upały. Trawnik podlewa deszcz, jeśli nie ma deszczu podlewam ja wieczorami. Podeślę zdjęcia. Pojawiło się dużo suchych zdzbel trawy. Posiana była 2.5 miesiąca temu. Nawieziona. PH ok 6. Wiele zdzbel z polnej trawy która się wysiala uschnelo. Dlatego trawnik z góry wygląda jakby był deczko przyschniety. Czy te suche zdzbla znikną po zimie? Czy polna trawa może dorastać? Proszę doradzić z zdjęć czy trawnik jest w dobrej kondycji. Kosze co 4 dni na 6 cm.
U mnie narazie tylko tyle
Jakie mielibyście pomysły na wykorzystanie ? Kiedyś kryto domy słomą, w dzisiejszych czadach pogodowych to chyba zbyt delikatny materiał. Tak sobie myślę.
Fajne zakupy. Szukałam nazwy mojej budlei z której zrobiłam sadzonki lecz nie znalazłam
Szkółka którą odkryłyście miała chyba dużo bylin a to miejsce zamieszkania ciekawie urządzone jedną tylk trudność widzę....w koszeniu
Rutewka trochę wyblakła już dosyć długo kwitnie mam 3 krzaki. Myślałam jak osobno posadzę to się rozkrzewia, ale chyba rutewka lepiej wygląda jak gęściejszy krzaczek. Może się jeszcze rozkrzewia.
To Memory jedna z trzech.
Po prawej miał być miskant Siuks, ale to jakaś gigantyczna trawa. Po prawej jest Siuks który jest niższy a o to mi chodziło aby przed Memory posadzić niższe miskanty a "Siuks" właśnie taki jest i wczesnie zakwita i bardzo ładnie się przebarwia
Dziękuję bardzo Dorotko.... Zauważyłam, że im starsze są rośliny (hortensje, róże, jeżówki) tym łatwiej znoszą upały. Chyba system korzeniowy jest bardziej rozbudowany. Aż się sama dziwię, że na tak piaszczystej ziemi i w mocno nasłonecznionym miejscu hortensje dają sobie radę .
Wreszcie zakwitła, królowa mojego ogrodu, lawenda! Nawet zrobilam zdjęcie.
Udało mi się kupić wymarzony dereń kousa, ale nie wygląda na szczęśliwy w moim ogrodzie. Dbam, podlewam, liście nadal przyklapnięte
Od kilkunastu dni jest upał, deszczu jak na lekarstwo.
Ostatnio mój ogród trochę zaniedbałam. Rośnie mała ogrodniczka i to ona jest teraz najwazniejsza
Te akurat sa rozowe, a biale tez mam, ale szczerze szybko brzydna. To jest Herbstfreude i matrona.
U nas poszlo bardzo wiele rzeczy nie tak. Dzis sie dowiedzialam, ze kaloryfery nie przyjda juz po raz 4-ty, bo trzy przyszly wlasciwe a czwarty w czasie produkcji sie popsul. Padam doslownie
Bylam na dwoch godzinach z trenerem psow i moimi przyjaciolmi. Chodzi o ekstytacje naszych psow- tak bardzo sie lubia, ze na poczatku nie mozliwy jest spokojny spacer, tylko trzeba ciagle ich korygowac.I cwiczylismy dzis.Psy i my padnieci.Eddie zjadl jeszcze w aucie swoje sniadanie i po wejsciu po domu padl i lapa nie rusza
Gaillardia kwitnie od wielu tygodni i konca nie widac