Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Liliowo i kolorowo:) 11:12, 15 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia zdrowia, szczęścia wszelkiej pomyślności, aby Ciebie em kochał i aby powietrze było czyste nad Waszymi głowami. Pozdrawiam

Bardzo Ci dziękuje Dawno mnie tu nie było, Tobie też Elu wszystkiego dobrego A powietrze u nas to MASAKRA!!!!
Odcienie zieleni 2 14:56, 12 lut 2018

Do góry
Wszystkiego dobrego w 2018 roku dziolcha Kaj bywasz, że cię tu nie ma.

Wszystkiego dobrego kochana.
Dziołcha juz jesteeeem, buziaki
Odcienie zieleni 2 14:51, 12 lut 2018

Do góry
Ewelina czego zamilkłaś. Przynajmniej się od czasu do czasu odezwij.

kochana już odmilkłam, poprawię sie,
mam teraz wolne, wiec jestem
Odcienie zieleni 2 14:35, 12 lut 2018

Do góry
Witam Ewelina. Dlugo nie bylam. Masz ładne graby posadzone i bukszpany. Turxyce jak to turxyce raz ladniejsze raz gorsze.
Tak jak pisalam zmarzlo duzo, ale juz wszystko wrocilo do normy.
Kwitnienie minelo bo nie mialo co kwitnac. Za to odrosty duze energia musiala byc gdzies skierowana z kwiatow na odrosty.
Bardzo ucierpialy rodod, azslie - niektore. Roze prawie wszystkie oprocz pnacych na nowo musialy sie odradzac, mam opoznienie rozane.

Przesylam dla Ciebie dziołcha

Wspołczuje strat szczegolnie rh, ja bym sie zapłakała gdyby moim sie coś stało
Miło, dziękuje kochana za kwiatuszka
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 11 lut 2018

Do góry
Sprawdziłam róża munstead Wood bardzo ładna zanotowałam i kupię wiosna.
U mnie róża musi mieć ładny kolor, pięknie pachnieć, być zdrowa i powtarzać kwitnienie to są dla mnie najważniejsze cechy które mi odpowiadają.

To się uśmiałam z tych najważniejszych cech - zatem uprzejmie proszę o listę
Chyba jeszcze zapomniałaś dodać że musi zimować bez problemu .
A ja zauważyłam że różę które nie powtarzają kwitnienia sa wg mnie najładniejsze niestety.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 11 lut 2018

Do góry
Mira róża i pięciornik którym się tak zawsze zachwycam piękny. Tyle kwiecia.
Moje też w zeszłym roku wyjątkowo pięknie kwitly cięte wiosną. Był mokry rok i może dlatego. Aż muszę foty zobaczyć. Czy twoje były cięte wiosna czy nie.

Ja stale nie pamiętam jak to z cięciem pięciornika u mnie było bo akurat pielęgnuje go mój mąż od kiedy powiedziałam że chcę wymienić na żywopłot z buka.

Mój jest już wiekowy bo ma chyba już z 10 lat. Pewnie nawiozę go wiosną - nigdy tego nie robiłam.

Na razie w zimowej aurze ale widzę że po 20 lutego coś ma być na plusie ?

Ogród Muszelki 22:56, 10 lut 2018

Do góry
Muszelka witam i ja. Byłam, ale nigdy zima. A o zachodzie słońca to Marzenie.
Czy to tej zimy tyle śniegu. Chociaż u nas na początku stycznia drzewa też były z takimi czapkami mokrego śniegu na fotkach Zmrożone. Pięknie.
Kopczyki/odchody na trawniku 10:23, 10 lut 2018

Do góry
Drobne kopczyki to po dżdżownicach. Miód na trawnik. Otwory w trawniku to normie, jeszcze są mniejsze myszki od nornic nie pamiętam nazwy w Łazienkach biegają stadami i też wychodzą z takich jamek.

Jurajski Ogród 22:42, 07 lut 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Witam Agnieszko oglądam znowu. Niedługo wiosna i trzeba nabrać ochoty do roboty. Oglądam u ciebie piękne zbocza ukwiecone.
Chciałam zapytać jak nazywa się tan krzak berberysach na tej focie. Ma piękny kolor. Czy to berberysach atropurpurea nana karlowaty.
Mam admiralow kilka które też piękne ale byłby mi potrzebny taki kolor.
Te różyczki to bonika co robisz ze u ciebie takie równe u mnie te badyle wyrastają co niektóre na 1,5 M.
Idę dalej oglądać.
Sezon 2017 u Hanusi 15:33, 07 lut 2018

Do góry
Widzisz doczekałaś się śniegu. U nas czwarty raz napadal ale ok 5 cm mamy tem razem mróz dzisiaj 12 na minusie w dzień piękne słonko. Jutro ma padać.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:22, 07 lut 2018

Do góry
Sylwio jak babcia przedwojenna to w tym wieku sporo się może dziać nie zawsze ale. Życzę zdrowia wszystkim bo choroby grasuja taka pogoda.
Widzę że u ciebie śniegowa brak a mówią że na południu dużo napadalo. U nas też ledwo ale biało i mroznie.
Pozdrawiam

Babcia w tym roku kończy 88 lat. Mrozu było dzisiaj -3 stopnie. Dobrze, że tylko tyle
Mirkowy ogród (początki) 13:36, 07 lut 2018

Do góry
Mirka witam. Byłam u ciebie na wątku od końca do 561 bo szukałam u ciebie wpisu jak sadzisz serby. Komuś poleciłam stronę.Wiesz co zauważyłam, że ja u Ciebie jest po kilka razy na stronie w twoim wątku - lubię Cię za bardzo. Ha Ha Ha

Pada śnieżek i jest mróz zbawienie na moją mokrą działkę. Jeszcze wczoraj eM pompował wodę z tzw suchego oczka bo jak przyjdzie mróz to w ziemi woda odpłynie nim się ziemia rozmrozi to już wszystko odpłynie pod spodem.

Ja w zeszłym tygodniu pelargonie obcięłam i oczyściłam. Już je mam 4 lata i ładnie kwitną. Jak kupię nowe to jakoś tak słabo rosną w pierwszym roku w następnych latach jak się rozbujają to do samych mrozów.

Haha Elu ja też cię lubię.
Co do pelargoni to i ja mam nadzieję że moja ładnie zakwitnie.Lubię te babcine kwiaty. Moja znajoma tak rozmnaża pelargonię zwisającą. Każdego roku ma swoje sadzonki.
U mnie śniegu brak, dziś pięknie słonko świeci.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:00, 07 lut 2018

Do góry
Sylwio jak babcia przedwojenna to w tym wieku sporo się może dziać nie zawsze ale. Życzę zdrowia wszystkim bo choroby grasuja taka pogoda.
Widzę że u ciebie śniegowa brak a mówią że na południu dużo napadalo. U nas też ledwo ale biało i mroznie.
Pozdrawiam
Ogród z koniczynką 11:12, 06 lut 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Donice wyszorowane i czekają...Żurawie dziś znowu darły dzioby, aż słychać ich klangor na odległość...a krecisko szaleje...Wkurzająco działa na mnie...

Witam. Przecież kret nie będzie ryl gdzie woda w stoi ryje tam gdzie sucho musi się czymś odżywiać. Jeżeli wody gruntowe u sąsiada to gdzie ma pójść coś za coś.
Widzę, że nawiozłaś sporo piachu na działkę nie miałaś wyjścia bo jak żyć w wodzie ciągle podtapienia. Na twoich fotkach górkę piękna, ale cała ta woda spływa z tej górki do ciebie to płynie za płotem w świerki. Piękna działka w pięknym terenie jak to się mówi coś za coś.
Już byłam na twoim wątku nie pamiętam kiedy i czy się wpisałam pamiętam foty z tym ogromem śniegu i nietypowym bałwan.
Szybko wszystko rośnie i daje to efekt piękne są te rzeźby drewniane ale jak się Mieszka obok lasu i ma się eM złota roczkę trudno ich nie mieć.
Podoba mi się ta drabina mam sporo takich belek ale trzeba je okorowac muszę pomyśleć nad tym.

Też mam problemy wodne taka gleba glina i nie przepuszcza opadów, ale zrobiliśmy wewnętrzna melioracji 3 studnie 3 suche oczka i jakoś dajemy rade.
Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 00:14, 06 lut 2018

Do góry
Mirka witam. Byłam u ciebie na wątku od końca do 561 bo szukałam u ciebie wpisu jak sadzisz serby. Komuś poleciłam stronę.Wiesz co zauważyłam, że ja u Ciebie jest po kilka razy na stronie w twoim wątku - lubię Cię za bardzo. Ha Ha Ha

Pada śnieżek i jest mróz zbawienie na moją mokrą działkę. Jeszcze wczoraj eM pompował wodę z tzw suchego oczka bo jak przyjdzie mróz to w ziemi woda odpłynie nim się ziemia rozmrozi to już wszystko odpłynie pod spodem.

Ja w zeszłym tygodniu pelargonie obcięłam i oczyściłam. Już je mam 4 lata i ładnie kwitną. Jak kupię nowe to jakoś tak słabo rosną w pierwszym roku w następnych latach jak się rozbujają to do samych mrozów.
Bawarka 23:44, 05 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ta żółta pięknie zwinięta i kolor ładny.
Bawarka 23:41, 05 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ta w lawendowym kolorze który uwielbiam bardzo ładna te trzy róże.
Była fota New Dawn - ona jest cudowna.Pewnie znasz nazwy podałabyś to poszperam gdzie u nas są.
Bawarka 23:39, 05 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Nie wiem czy to ta sama ale chyba nie ma inne płatki bardzo ładna.
Bawarka 23:38, 05 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Piękna róża lubię ciemne róże.
Bawarka 23:30, 05 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Elu, znalazlam te fotke, zobacz, to stary dom, zniszczony...a jak ladnie mozna go upiekszyc...I tak ukwieciony, ma swoj nietuzinkowy charakter...

Bardzo ładna dekoracja. Jak by nie było dekoracji każdy by popatrzył i powiedział ale rudera, a tak zachwyca się pięknym bluszczem i hortami.

Moja siostra nie ma ruiny tylko połacie cegły które nie są moim zdaniem wykorzystane. Już jej mówiłam mieli piękny bluszcz trój klapowy przepiękny jesienią. Wnuki się porodziły a w tym bluszczu wszelkie robactwo z osami i trzmielami na czele latały wszędzie nie można było usiedzieć na dworze. Trzeba było bluszcz ściągnąć. Od dwóch lat odrasta.Pokażę jej, że można obsadzić różami. W lecie jej zawiozę i nie będzie miała wyjścia trzeba będzie posadzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies