Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Anna i Ogród 12:31, 20 mar 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
współczuję walki z wszami, ja też z miesiąc walczyłam :/

Teraz w te pieniądze wszy luksusy. Moje dzieci miały regularnie co 2 tygodnie były takie środki że śmierdzialo na odległość trzeba było siedzieć kilka godzin z tym na głowie. Wszyskie dzieci na klatce miały nikt się nie przyznał jedno od drugiego dostawało tego świństwo.
Teraz w aptece kupujesz smaruje zmywacz i po krzyku.
Trzeba dzieciom profilaktycznie pluskać raz w tygodniu octem i będzie dobrze.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:21, 20 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zawitka odpowiedziałam dokładnie na moim wątku.

Byłam widziałam dzięki
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:19, 20 mar 2018

Do góry
Kasiu nie pojadę tłum. Mnie przytłacza. Wszędzie to samo.
Ptasi gaj 12:18, 20 mar 2018

Do góry

Tylko raz jak wypuszczają młode liscie na ok 3-4 cm. Miedzian zostaje ma białe plamki na liściach ale potem schodzi.

Dobrze róże nawieź nawożenia lub oborniki zmieszaj z ziemią. Skóry z banana pokrój i zmieszaj z ziemią mogą być suche.
Jak róża dobrze nawieziona to i choroby się jej nie imaja.

Dzięli kochana dostosuję się do zaleceń i zobaczymy może mnie polubią
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:18, 20 mar 2018

Do góry
Zawitka odpowiedziałam dokładnie na moim wątku.
Ptasi gaj 12:14, 20 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A jak się w zaspę wpadło to ciężko się było wygrzebać bo nie raz była po szyję Tej zimy najwięcej miałam 10 cm śniegu

U nas dwa razy był śnieg też ok 10 cm pierwszy raz to bardzo mokry. Teraz wcześniej przymroziło i jak padał to był mróz więc suchusienki.

Właśnie w tym była przyjemność, że do szyi się wypadało i trzeba było się wygrzebac. Nie raz pomagali ale to buty w śniegu zostawały.
Co tu dużo mówić nie są to zimy co kiedyś. Rzeki wylewaja na łąki ale teraz na lodowiska jeżdżą.
Ptasi gaj 12:07, 20 mar 2018

Do góry
MonikA napisał(a)

Pięknie powschodziły

Orliki bardzo ładnie, aż jestem zaskoczona zasilane w dobrej ziemi i jeszcze do tej ziemi daje zawód granulowany więc powinny fobie dobrze radzić.

Dziwna sytuacja ze stipa siałam w rządkach i są przerwy. Siałam też do małych doniczek i na 20 w trzech nie weszły nasiona z tej samej paczki na pewno posiałam bo sprawdzałam nasiona nie wypuścił.
Moim zdaniem nasiona były za głęboko przysypane piszą, że 0,5 cm pod powierzchnią bo za płytko.
Lepiej wg mnie siać do małych doniczek bo z kuwety pewnie trzeba przesadzać do doniczek mając na uwadze wioskie roślinki to aptekarska robota.
Ptasi gaj 11:58, 20 mar 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Pytałam już czy na targi się wybierasz ?

Kasiu chyba odpisywałem, ale jeszcze raz nigdzie nie jadę tłumy mnie zniewalają wszędzie wszystko to samo. Pojadę gdzie kolwiek w środku tygodnia i też kupię co będę chciała bez tłoku.
Ptasi gaj 11:55, 20 mar 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Elu wyczytałam u Bogusi ze pryskasz swoje róże miedzianem na wiosnę żeby nie były bez liści ile razy i w jakich odstępach bo nakupowałam jak potłuczona i wiem że zawsze mam kłopoty z nimi

Tylko raz jak wypuszczają młode liscie na ok 3-4 cm. Miedzian zostaje ma białe plamki na liściach ale potem schodzi.

Dobrze róże nawieź nawożenia lub oborniki zmieszaj z ziemią. Skóry z banana pokrój i zmieszaj z ziemią mogą być suche.
Jak róża dobrze nawieziona to i choroby się jej nie imaja.
Mirkowy ogród (początki) 11:46, 20 mar 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Basiu dla Ciebie fotki.Zobacz co u mnie bobry wyprawiają.

Dziwne, że rzucają się na grube drzewa one raczej młode lubią.
Można uratować te drzewa oblepić jakąś elastyczna masa albo obwiązać siatka z drutu bo szkoda co prawda to wierzby rosną jak chwasty ale zawsze to drzewo.
Bobry są chronione, ale już za dużo tej zwierzyny która same szkody robi.
Ptasi gaj 07:39, 20 mar 2018
Do góry
Chciałam pokazać moje wysiewy szara ziemia bo przysypalam piaskiem

Stipa 2 kuwety. Tydzień temu tez wysiałam już wschodzi.

Orliki od Sylwii też 2 kuwety.

Mam wysiane jeszcze petunie i rudbekia.

Pięknie powschodziły
Ogród pod Górą 00:08, 20 mar 2018

Do góry
Witam Paweł ekstra pomysł i wykonanie, to kolejny ogród z poprzedniego masz już doświadczenie. Nim dom powstanie to ogród już będzie gotowy.
Będę zaglądać i powiedzenia we wszystkim czego się dotknie.

Juz nie wiem czy pytałam czy santolinę pociąć na wiosnę on srebrzysta.

Pozdrawiam
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 22:09, 19 mar 2018

Do góry
Klaudyna napisał(a)
a to zdjęcie to koniec sezonu 2017 w tym roku będę kończyć

Będę szczera bardzo duży chaos na tej skarpie. Musisz to uporządkować. Bosko nie bosko, ale nie podoba mi się to piękna skarp, piaszczysta czyli sucha tak jak napisałaś musisz sądzić rośliny które lubią słońce i lekka ziemię.

Brzozy deremboz piękne, ale czy wieś, że brzoza potrzebuje dosyć dużo wody? Ma bardzo płytki system Korzeniowy .
Moim zdaniem powinnaś brzozy posadzić pierwszy szereg bliżej granicy czyli u samej góry jak chcesz jeszcze posadzić drugi to na przemian.
Po grupuj te rośliny.
Posadz w grupie kocimietke która kwitnie przez całe lato, perowska, lawende, trawę stipę, macierzanke piaskowa, wrzosy, werbena patagonska. Wiele innych roślin w suche miejsca.
Wyrzuć folie spod tych krzaków. Możesz rozłożyć stare firany lub kartony na ziemi i nasypać korę.
Jeżeli chodzi o randap to nie pryskaj tylko weź wiaderko i pędzlem maluj rośliny. Jak pryskasz ziemia jest skażona.

To tyle chce tylko pomóc i nic więcej. Są to piękne skarpy ale trzeba je ładnie zagospodarować. Jak masz jeszcze, jakaś nie Zagospodarowaną skarpę to pomyśl o schodkowym formowania. Masz podkłady kolejowe to możesz zrobić więcej schodków.

Pozdrawiam
Anulajda w raju 20:53, 19 mar 2018

Do góry

Jak zobaczy wiosnę w tulipach na razie są w ziemi to że zemdleje od 5 lat nie sądziłam bo bażanty cebulki wydziobywaly. Pod wpływem ogrodówisko znowu nasadzilam.

mój też uwielbia tulipany )) i róże ))ale mam wrażenie tak nie dokońca jak ja

Elu mam nadzieję że doceni to Twój eM
Anulajda w raju 20:44, 19 mar 2018

Do góry
anulajda napisał(a)

o,to,to to ))))

Jak zobaczy wiosnę w tulipach na razie są w ziemi to że zemdleje od 5 lat nie sądziłam bo bażanty cebulki wydziobywaly. Pod wpływem ogrodówisko znowu nasadzilam.
Anulajda w raju 20:02, 19 mar 2018

Do góry

Asiu ja też mam finansowe kart Blanc z, ale chodzi o to ile tego kupujesz czy ty oszalałas kto przy tym będzie robił już z krzaków ciebie nie widac. I lament tego nie da się słuchać.

o,to,to to ))))
Anulajda w raju 20:01, 19 mar 2018

Do góry

Piękne róże prawie w jednej tonacji oprócz trzech ostatnich. Ta ostatnia przepiękna. Muszę skopiować listę. A gdzie zamawiasz?

ostatnia przepiękna a jeszsze domówiłam do niej Teasin Gorgia bo coś mnie bierze na energetyczne kolory
przedostatnia do rządku bo mi wypadłą\
a następną Alwick to z chciejstwa jest
Zamawiałam w ros... flo... i w roz ...
Anulajda w raju 19:11, 19 mar 2018

Do góry
asiak napisał(a)
A mój eM nic nie mówi na moje zakupy Mogę kupować ile chcę, może dlatego, że ja płacę

Asiu ja też mam finansowe kart Blanc z, ale chodzi o to ile tego kupujesz czy ty oszalałas kto przy tym będzie robił już z krzaków ciebie nie widac. I lament tego nie da się słuchać.
Anulajda w raju 19:07, 19 mar 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
U mnie śnieg powoli topnieje i bardzo dobrze bo mam już go dosyć tej zimy, niby nie było go jakoś dużo ale przy tych mrozch które były to mam wrażenie że wieki na rabatach oglądam.
Cześć miskantów udało mi sie ściąć na początku lutego przed śniegami ale jeszcze naście sztuk czeka na nożyce, wiosną bede się części pozbywać bo już zaczyna się robić ciasno na rabatach tak więc część przesadzę do donic a częćś rozdam

Ale żeby nadchodzącej wiośnie wyjść na przeciw to zamówiłam sobie kilka róż Austina
William Morris
Princess Anne
Darcey Bussell
Lady of Megginch
Heathcliff
William Shakespeare 2000
Alnwick Rose
Lady Emma Hamilton
Crown Princess Margareta.

Piękne róże prawie w jednej tonacji oprócz trzech ostatnich. Ta ostatnia przepiękna. Muszę skopiować listę. A gdzie zamawiasz?
Anulajda w raju 18:54, 19 mar 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
eM nie wie o wszystkich zamówieniach i teraz kombinować muszę...

Jakby mój wiedział to marny mój los. W tygodniu jadę na działkę z synem i wtedy przemy am wszystkie moje chciejstwa. Z nim kupuje tylko te co jemu się podoba.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies