Zawsze po wizycie u Danki wracam zauroczona nie tylko roślinami, układem, rabatami ale także dodatkami ogrodowymi. Na wątku u Danusi wrzuciłam zdjęcia rabat - u siebie wstawiam ku pamięci dodatki.
Cudne palenisko rdzawe na które miałam ogromną ochotę i po obejrzeniu na żywo nadal mam
Rzeźby, niebanalne. Zaraz przy wejściu stojak ze starymi narzędziami ogrodowymi. I kamienne grzybki. Świetne!
mam dwie takie jablonki, niestety w tym ogrodzie slabo rosna, daje im ostatni sezon, jesli wiosna nie ruszą oddam. najwyrazniej moja ziemia im nie słuzy. w poprzednim ogrodzie rosły fantastycznie, zadna jablon nie wygladala tak uroczo przy kwitnieniu jak Royal Beauty
Chryzantemy zaczynają już kwitnąć. Pokażę Wam co zrobiłam z jedną chryzantemą. Nazwę odszukam .
Ta była kupiona jako niska ale od początku miała 60 cm wysokości Jest u mnie drugi rok .Jest ładna ale wiotka. Wiosną przygotowałam sadzonki .Posadziłam w doniczkach.
Ponieważ za długo stały w małych doniczkach wsadziłam je do ziemi i teraz wyglada tak
Skarlona ma drobniejsze kwiaty i jest ładniejsza. Zachował się kolor gałązki są sztywne a całośc kulista.