Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moja codzienność - ogród Oli 20:02, 05 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, zapowiada się pięknie. Wydaje mi się, że w tym roku chyba jeszcze więcej zrobiliście niż w poprzednim. Miłej niedzieli dla pracusiów.
Co do zawilców... Ja przesadzałam niedawno, ale nie odważyłam się dzielić. Zrobię to wiosną. Przez to przesadzanie słabo zakwitły.

Iwonko zdecydowanie więcej niż w zeszłym sezonie eM pracuje na okrągły zegar...
Ogródek Iwony 19:53, 05 paź 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Oj tak, wczorajszy dzień był piękny!
Jak będę dzieliła żurawki to planowałam postawić doniczki w garażu, raczej pamiętam o podlewaniu, ale jak zapomnę. No cóż się okaże

Aniu, Gosia ci odpowiedziała, ma rację
Może faktycznie dziel szybko i sadź do gruntu
A jak nie zdążysz, to wiosną
Ogródek Iwony 19:52, 05 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Trawy masz po prostu wyśmienite. Uwielbiam je u Ciebie oglądać.
Gratuluję udanego grzybobrania
Werbena piękna,,ja jej niestety nie mam ;(

Aniu, werbenę koniecznie musisz mieć, jest cudownym dopełnieniem kompozycji. Podaj mi na pv adres zimą z dopiskiem werbena, to zbiorę ci trochę nasion i wyślę.
Trawki - to moja nowa miłość.

Ogródek Iwony 19:40, 05 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Grzybków to zazdroszczę, u nas że grzybów nie ma prawie wcale, a jak sa to same robaczywe

Szkoda, susza nie sprzyja. Te grzybki - to efekt deszczów jakiś czas temu, ale nie pamiętam już kiedy padało i na razie się nie zapowiada. Znowu robi się sucho. W takiej sytuacji grzyby nie urosną. Niestety.
Ogródek Iwony 19:37, 05 paź 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Iwonka, Graham cudny, słoneczny! Ty mnie nim zaraziłas, i Mała Mi. Czekam na moje dwa egzemplarze!
Robisz coraz piękniejsze zdjęcia. Zresztą i widoki coraz to ładniejsze u Ciebie! Zazdroszczę grzybkow, mieliśmy dziś jechać do lasu, ale nie wyszło.. Znam się dosyć dobrze na grzybach, ale rydza nigdy nie upolowalam. Musiałabym iść z kimś, kto je rozpozna i pokaże jak on wygląda w swoim środowisku
Pozdrawiam!

Ola, jak Thomasa zobaczyłam u Małej Mi, zapragnęłam go mieć. Ma go też Ana na swojej różance. Znalazłam go wiosną w doniczce w pobliskiej szkółce. Kosztował 15 zł. Wdzięczny krzew różany. Ciekawa jestem, jak przeżyje zimę. Sporo urósł w tym roku. Dziś pracowałam na rabacie obok niego i tak miło się patrzyło na jego kwiaty
Co do rydzów, to zasługa Zbyszka. Ja nie umiem zbierać grzybów. Nawet przestałam chodzić na grzyby. Z moim niedowidzeniem nie ma szans na grzybki. Chyba, że na nie wejdę
Pomagam za to w czyszczeniu ich
Kiedyś pojechaliśmy w odwiedziny do Zbyszka siostry i Zbyszek poszedł na grzyby. Znalazł wtedy 120 rydzów wzdłuż leśnej drogi (specjalnie liczyliśmy - wżyciu nigdy naraz tyle nie znalazł ). spotkał wtedy panią, która twierdziła, ze ona takich nie zbiera, bo myśli, ze trujące. Dlatego było ich tyle
Rydz, jak przekroisz nogę ma pomarańczowy sok na obwódce. I na języku nie może szczypać. Nie może mieć goryczki.
Ogród z tatarakiem w tle 13:20, 05 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wyszło bardzo elegancko Kasiu.
Masz coraz ładniejszy ten twój ogród.
Widzę, że te twoje róże cały czas kwitną. Lubię takie.

Dziękuje Iwonko Ciesze sie, ze Ci sie podoba mój ogródek, a róze są wspaniałe-ciągle kwitną i pachną z daleka

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:31, 05 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, jak ty masz pięknie. Co to jest ta trawka na ostatnich fotkach ?

To jest carex Evergold
Ogród na glinie 08:27, 05 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Uwielbiam Małgoś twoją Graizellę. Czekałam na jej fotki cierpliwie.
Cebul masz bardzo dużo. ja tyle chyba nie mam, a te zeszłoroczne są o połowę mniejsze w tym roku. Nie wiem, ile będzie z nich kwitło. W tygodniu chyba zacznę je sadzić.
Bratki w zaciszu potrafią kwitnąć niemal całą zimę, posadź, jak masz do nich dostęp. Mi się wysiały młode i ładnie kwitną. W zeszłym roku nawet w styczniu kwitły

Miejsce na bratki niestety nie jest zaciszne. W zaciszu też mi bratek kwitł do stycznia. Ale chyba zaryzykuję. Nie są drogie.
Z cebulami mam ten sam problem - są mniejsze. Dopiero wiosną się okaże, czy warto było je wykopywać i sadzić na nowo.
Ogrodowy song 07:09, 05 paź 2015

Do góry
Ulżyło mi, jak Danusia pomogła.
Teraz będzie ci łatwiej spojrzeć w nowy sposób na ogród. Wieczorem poszukam kilka inspiracji nasadzeń, coby pasowały kształtem. Miłego dnia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:54, 05 paź 2015

Do góry
Reniu, jak ty masz pięknie. Co to jest ta trawka na ostatnich fotkach ?
Rododendronowy ogród II. 00:46, 05 paź 2015

Do góry
Bogdziu macham z pozdrowieniami. Przeczytałam, że wracasz do zdrówka. Odpoczywaj. Pozdrowienia dla M.
Ogródek Iwony 23:14, 04 paź 2015

Do góry
Muszę się pochwalić: Zakwitł wreszcie Grosse Fontanne
Dziś jego pierwszy dzień

I jeszcze Graham Thomas ma takie ciepłe kolory o zachodzie słońca - nie mogłam się powstrzymać

Ogródek Iwony 23:11, 04 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziś było mało grzybów. Tylko dwa sita i sporo na kolację - właściwie część wysmażonych zamroziłam na później
Tydzień temu M poszedł na godzinkę, zabrakło miejsca we wiaderkach, dostał wiadro 10 litrowe od pewnego grzybiarza, aby miał w co nazbierać. W efekcie dorabiał sita, 5 dużych sit i sporo do smażenia
A na skupie był rekord: 240 kg prawdziwków skupionych przez weekend

Heheh tylko pozazdrościć, super
Ogródek Iwony 23:09, 04 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Ale super, U nas tylu nie ma

Dziś było mało grzybów. Tylko dwa sita i sporo na kolację - właściwie część wysmażonych zamroziłam na później
Tydzień temu M poszedł na godzinkę, zabrakło miejsca we wiaderkach, dostał wiadro 10 litrowe od pewnego grzybiarza, aby miał w co nazbierać. W efekcie dorabiał sita, 5 dużych sit i sporo do smażenia
A na skupie był rekord: 240 kg prawdziwków skupionych przez weekend
Ogródek Iwony 23:05, 04 paź 2015

Do góry
Wieczór w promieniach zachodzącego słońca. Było dziś pięknie

Ogródek Iwony 23:01, 04 paź 2015

Do góry
Dzisiejsza kolacja i grzybki miłości (zawsze dostaję od M rydze i kanie, bo to moje ulubione )

Ogródek Iwony 22:53, 04 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Inspiracja Danusi fajna. Szkoda, że nie znałam tej trawy jak rabatę hortensjową robiłam, bo bym ja dała zamiast Trzcinnika Overdam. Chociaż może w przyszłym roku mój trzcinnik lepiej będzie wyglądał jak się porządnie rozrośnie

Mirelko, muszę zobaczyć, jak twój Trzcinnik wygląda.
Ja mam Trzcinnik Ostrokwiatowy Karl Foester od wiosny i go uwielbiam
Czerwiec :

Wrzesień:

Październik:
Ogródek Iwony 22:26, 04 paź 2015

Do góry
Agnieszko, Sylwio, Jolu , dziękuję pięknie. Cieszę się, że zaglądacie i się podoba. Pozdrawiam serdecznie.

Olga, bardzo dobrze, że przygarnęłaś pieska. Będzie dozgonnym przyjacielem. Czasami ludzie są okrutni. I nie tylko dla zwierząt.

Małgoś, na drugi rok też zamówię obornik. Dostałam go tyle, że jeszcze sąsiadów obdzieliłam. Wszyscy byli zadowoleni Przerobiony, odleżały, a dżdżownic w nim było co niemiara

Violu, uważaj, bo twój M będzie zazdrosny o nową miłość

Aniu, a jak teraz będziesz sadzić do doniczek, to gdzie będziesz przechowywać? Zima długa, ja bym się bala, ze zapomnę o podlewaniu, gdybym w garażu np. zostawiła

Ogródek Iwony 22:16, 04 paź 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
To również efekt dobrej gleby w ogrodzie.
Z miejsca da się to zauważyć.

Waldku, witaj u mnie.
To nie jest efekt dobrej gleby, tylko efekt dobrze uprawionej gleby, bo sama w sobie - to piasek. Ale nauczyłam się, by w ten sam piasek nie sadzić, bo to nie ma sensu. Więc dodaję kompost, obornik, teraz dodatkowo M zwozi mi glinę we wiaderku, więc mieszam to wszystko z rodzimą ziemią.
Na początku miałam mało kompostu, to kupowałam ziemię z worka o odpowiednim ph.
Ogród na glinie 22:12, 04 paź 2015

Do góry
Uwielbiam Małgoś twoją Graizellę. Czekałam na jej fotki cierpliwie.
Cebul masz bardzo dużo. ja tyle chyba nie mam, a te zeszłoroczne są o połowę mniejsze w tym roku. Nie wiem, ile będzie z nich kwitło. W tygodniu chyba zacznę je sadzić.
Bratki w zaciszu potrafią kwitnąć niemal całą zimę, posadź, jak masz do nich dostęp. Mi się wysiały młode i ładnie kwitną. W zeszłym roku nawet w styczniu kwitły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies