Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 20:33, 04 paź 2015

Kasia73 napisał(a)

Gosiu ja z cebulami bawię się jak ty mam nadzieję że w końcu będę mogła posadzić je w docelowe miejsce i już. Pomidory mam takie zmrożone, myślisz że z owoców coś będzie?

Ps.
Bergenia świetna ja się chyba uśmiechnę o jedną sadzonkę do rozsady

pomidory na kompost
spróbowałam czerwonego zmrożonego
nie był smaczny

kiedy pokażesz swoje zakątki?

Bergenii starych mam w sumie chyba 5 sztuk, więc mogę się podzielić, za jakiś czas będę chyba je wyrzucać.
To kiedy je chcesz?
anka_ 21:19, 04 paź 2015

Malgosik napisał(a)

eM mówi, że te miskanty to najładniejsze co mamy w ogrodzie...

Gosiu nie wiem czy najładniejszy, bo dużo masz wspaniałych roślin u siebie, ale niewątpliwie to perełka.
A wiesz, że moje "milczą jak zaklęte", wszystkie miskanty kwitną a Graziella nic. Choć kępy bardzo urosły. Może w przyszłym roku się doczekam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AnnaCh 21:41, 04 paź 2015

Fajnie, załapałam się na fotki
Twoje miskanty wymiatają.
Pelargonie na 100% się ukorzenią i będziesz miała sadzonki na przyszły rok.
Iwk4 22:12, 04 paź 2015

Uwielbiam Małgoś twoją Graizellę. Czekałam na jej fotki cierpliwie.
Cebul masz bardzo dużo. ja tyle chyba nie mam, a te zeszłoroczne są o połowę mniejsze w tym roku. Nie wiem, ile będzie z nich kwitło. W tygodniu chyba zacznę je sadzić.
Bratki w zaciszu potrafią kwitnąć niemal całą zimę, posadź, jak masz do nich dostęp. Mi się wysiały młode i ładnie kwitną. W zeszłym roku nawet w styczniu kwitły
Malgosik 08:24, 05 paź 2015

anka_ napisał(a)

Gosiu nie wiem czy najładniejszy, bo dużo masz wspaniałych roślin u siebie, ale niewątpliwie to perełka.
A wiesz, że moje "milczą jak zaklęte", wszystkie miskanty kwitną a Graziella nic. Choć kępy bardzo urosły. Może w przyszłym roku się doczekam.

Może Ty masz Gracillimusa????
Malgosik 08:26, 05 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Fajnie, załapałam się na fotki
Twoje miskanty wymiatają.
Pelargonie na 100% się ukorzenią i będziesz miała sadzonki na przyszły rok.

Chyba w kuchni wylądują te pelargonie, bo na parapetach kaktusy mają swoje miejsce.
Jeszcze sadzonki pnących muszę pobrać, bo się nie zdążyłam nimi nacieszyć.
Malgosik 08:27, 05 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Uwielbiam Małgoś twoją Graizellę. Czekałam na jej fotki cierpliwie.
Cebul masz bardzo dużo. ja tyle chyba nie mam, a te zeszłoroczne są o połowę mniejsze w tym roku. Nie wiem, ile będzie z nich kwitło. W tygodniu chyba zacznę je sadzić.
Bratki w zaciszu potrafią kwitnąć niemal całą zimę, posadź, jak masz do nich dostęp. Mi się wysiały młode i ładnie kwitną. W zeszłym roku nawet w styczniu kwitły

Miejsce na bratki niestety nie jest zaciszne. W zaciszu też mi bratek kwitł do stycznia. Ale chyba zaryzykuję. Nie są drogie.
Z cebulami mam ten sam problem - są mniejsze. Dopiero wiosną się okaże, czy warto było je wykopywać i sadzić na nowo.
anka_ 08:40, 05 paź 2015

Malgosik napisał(a)

Może Ty masz Gracillimusa????

Hej kobieto nie strasz. Sadzonka niby z pewnego źródła.

Muszę przesadzić pęcherznice która je trochę zacienia. Może to jest powód. Ale na razie nie mam gdzie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kuba 08:40, 05 paź 2015

Nie wiem czy pamiętasz też mam u siebie podobne miskanty- gigantyczne i mój mąż też mówi że to najładniejsze rośliny w ogrodzie- tylko drzewa i te potwory, na miniatury nie patrzy
Malgosik 09:19, 05 paź 2015

anka_ napisał(a)

Hej kobieto nie strasz. Sadzonka niby z pewnego źródła.

Muszę przesadzić pęcherznice która je trochę zacienia. Może to jest powód. Ale na razie nie mam gdzie.

w wątkach huczy o pomyłkach, zwłaszcza że podobna nazwa
dotychczas to raczej Gracillimus był zamieniony na Grazielle
ale u Ciebie może być odwrotnie
u Iwonki było porównywanie zdjęć obydwu odmian i rozpoznawanie