Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:42, 31 sty 2018

Do góry
Izo kiedyś bardzo dawno byłam w Szwajcarii przejazdem wszędzie przy drogach w Alpach stały tyczki przymiary ile śniegu spadło. Wtedy kiedy byłam był to koniec lutego cała zimę śniegu nie było klęska turystyczna. I takie lata się zdarzają. Aż dziw bierze że w Bawarii śniegu nie ma. Można się złamać, ale wszystko ma plusy i minusy.
U nas w przyszłym tygodniu ma być zimowo więc czekamy.
U nas też słońce w nocy było -1 trzeba było skrobia szyby w samochodzie, wiatr ustal.
Możemy porozmawiać odnośnie pogody z Zachodem Europy np. Z Tobą. Nikogo nie ma ze Skandynawii nie mówiąc za wschodnia granicą Polski.
Była do wiosny.
Migawki z ogródka 13:29, 31 sty 2018

Do góry
Witam Łucja. Nie wiem czy byłam u ciebie, ale chyba nie bo bym zauważyła ogrom róż które masz. I znasz wszystkie nazwy bo sprawdzałam. Są to jeszcze. Małe krzaki ale za 2 lata to już będą inne rośliny zagluszac.
Masz piękny ogród pewnie też zapach piękny.

Łucji co się dzieje, że twoje róże maja liście pogryzione, czy z tym walczysz. Co za zwierz . Robi taki ażur.
Podobają mi się niektóre róże ale nazywasz je w skrócie. Może wieczorem jeszcze raz będę na wątku to spieszę te skróty ewentualnie podam i rozwiniesz nazwy.
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:30, 31 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Na anyżki się przerzucić też dobre. Kokosy mniam. Jadę do was to znowu nawioze słodkości.

Kokosowe uwielbiam dlatego się nimi zajadam, akurat za anyżkami niestety nie przepadam, mój eMuś tak
Ptasi gaj 11:17, 31 sty 2018

Do góry
Jeszcze 2-3 mce i nastąpi rozkwit.

Z ogródka na wsi 11:15, 31 sty 2018

Do góry
Radziu jestem i obejrzała. Bez komentarza.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:11, 31 sty 2018

Do góry
Milus witam. To zrobimy trochę ruchu na wątku. Trudno gospodyni niema. Jak ruszy wiosna że swoim maratonem kwiatowym nikt nie nadąży.
Prowadzenie wątku to jak narkotyk, odpoczynek też potrzebny.

Piękne foty fryzura mokra włoszka ładnie.
Ptasi gaj 11:02, 31 sty 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu ja też doła maksymalnego przez pogodę złapałam... Słodyczy w ustach od miesięcy nie miałam, bo się pilnuję, ale z pogodą nie wygrasz - od trzech dni zajadam się białą czekoladą, żeby czas sobie umilić Jakoś damy radę - musimy.
Pozdrawiam

Ja tam sobie folguje. Trzeba sobie te męki pogodowe czymś wynagrodzić. Trzeba jedzeniem, słodyczami no i chodzę na spacery z musu.
O było słoneczko teraz znowu chmury nadchodzą czas sięgnąć po słodkości.
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:51, 31 sty 2018

Do góry
Na anyżki się przerzucić też dobre. Kokosy mniam. Jadę do was to znowu nawioze słodkości.

Ogrodowe kreacje 10:48, 31 sty 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ależ tu się słodko zrobiłoja zajadam się ciasteczkami kokosowymi, a co
Aurelko gratulacje, sesja skończona, jeden krok do przodu, a za drugi krok trzymam kciuki

Ciasteczka Kokosowe na Śląsku wyjątkowo dobre szczególnie jak piękna je Kucharki na wesele. Anyżki to dopiero niebo w gembie.
Bylinowa łąka 00:46, 31 sty 2018

Do góry
Oj tam Gosiu w marcu jak w garncu.... Będąc w zeszłym roku w Karpaczu na świeta 17 kwietnia śniegu nasypalo do kolan, a 8 maja był mróz - 8 przez 2 dni wszystko zmarzlo u nas.
Więc już w nic nie wierzę co będzie to będzie.
Ogrodowe kreacje 00:36, 31 sty 2018

Do góry
Aurelia ja teraz leżę i kończę ptasie mleczko. Kalorie i cukier co najgorsze nie do zbicia. Ale ten tydzień jeszcze pofolguje i na tym koniec.
Michałki z Wawelu też dobre na oslode te jadam po śniadaniu.
W życiu tele nie jadłam słodyczy i tyle nie ważyłam. Coś trzeba z tym zrobić, do sklepu nie chodzić, najgorszy pierwszy dzień abstynencji potem już dam radę.
Pozdrawiam na słodko.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:46, 30 sty 2018

Do góry
Macie na wszystko czas. Zazdroszczę tego czasu i pomysłów. Kiedyś nie można było mnie oderwać od robótek. W ciężkich czasach tzw komuny nic w sklepach nie było. Stare swetry prułam i robiłam nowe. Prześcieradła farbowałam i ciuchy szyłam. Tak samo z tetrą (pieluchy) szyłam bluzki, później zwijałam na mokro i wychodziła ekstra harmonijka.

Oj te czasy piękne czasy.
Mój ogródek 22:36, 30 sty 2018

Do góry
Przyroda na głowie staje. Co zrobić ocieplenie klimatyczne na bank.
Śnieg się stopił, znowu mam wody pod dostatkiem. Byle do wiosny.
Ptasi gaj 22:29, 30 sty 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
Tak powinno być w styczniu

Pozdrawiam

Też tak uważam, a nie tam takie ciepło, pochmurno i wietrznie. Człowiek w dołek wchodzi.
Ptasi gaj 22:28, 30 sty 2018

Do góry
Jak widzisz u mnie droga, ma atest ADR więc zdrowa kwitnie jeszcze teraz. Przykryłam ją dużą plastikową donicą bo posadziłam w donicy drewnianej. W sobotę odkryłam donicę i patrzę a ona kwitnie bo światło przez dziury dochodzi.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 22:14, 30 sty 2018

Do góry
Przeglądam wątek i przypominam sadzaj wszystko na wysokościach lepiej podlać niż wyciągać rośliny z wody. Toszka dobrze radzi.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 22:05, 30 sty 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)
Niestety poziom wod jest tak wysoki, ze mamy wode w piwnicy
Tujki kiepsko sie trzymaja w tej mokrej glinie.

Skoro masz tyle wody może to piękny widok, ale poziom zawsze się będzie utrzymywał. Wszystkie iglaki trzeba sadzić na podwyższeniach przynajmniej 20-30 cm w górę. Też mam problemy wodne więc już przeszłam przez to wszystko.

Ja na twoim miejscu jeżeli źle rosną poki są zielone bym je wysadziła i zrobiła wał ziemny i w tym wale posadziła jeszcze raz.
Wykop i posadz na tej ziemi lekko zanurz korzenie (dołek ok. 5 cm rozgarnij kore) tam jest kora na tej korze i obsyp ziemią do wysokości szyjki między korzeniem a igliwiem korzenie jak będą chciały to pójdą w ziemię. Widzę, że masz tam rurę do nawadniania przed każdym podlewaniem zobacz czy mają wilgotno.

Jeszcze mi jedno przychodzi do głowy zrób od strony płotu między tujami a płotem drenaż z rury żółtej melioracyjnej z otworami.

Jak się na coś zdecydujesz to napisz to poradzę co masz zrobić z tą melioracją. Bo szkoda tui.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 21:55, 30 sty 2018

Do góry
Marta witam róża Queen of Sweden jest dostępna w Floribundzie kosztuje 29 zł w donicy. W marcu mają sprzedawać z odkrytym korzeniem. Zresztą popatrz na ich stronę.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:41, 30 sty 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

No w Rosarium wlasnie nie ma, a w Floribundzie nie patrzylam, dziekuje [/quote

Jest we Floribundzie w donicy 29 zł od marca z odkrytym korzeniem będzie sprzedawana.

Piękne przyrosty miała przez te 4 lata QoS a w 2017 to już duży krzak i dlatego pytałam czy to jeden czy kilka.
Siedzę od kilku dni i czytam o różach więc szkółki też zaliczam.

Marta jeszcze za wcześnie aby szkółki już róże miały wystawione teraz mają wszystko pochowane przed zimnem.
Ptasi gaj 20:39, 30 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Testuję mój nowy sprzęt. Daria różyczka "Roxy"

Ela, dziękuje za pokazanie, musze obserwowac moją, bo bardzo podobna, ale bez karteczki była, moja to pewnie jakas zwykła okrywowa bo teściowa 5zł za nią zapłaciła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies