Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anka_ 13:01, 15 mar 2018

Sylwuś paczka doszła. Ogromne dzięki za wielkie serducho. Niespodziankę też znalazłam, pochwalę się jak urosną.
Buziaki dla ciebie i chłopaków.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
zoja 13:04, 15 mar 2018

abiko napisał(a)

Aaa i zebrano całą kwotę potrzebną na leczenie Julka, Tobie i wszystkim pozostałym baaardzo dziękuję

siła netu potwierdzenie, że na koncu kabelka są żywe serducha
17:05, 15 mar 2018
przeczytałam o nowej rabacie ech co za moc

zwłaszcza, że ja ledwo ogarniam swój watek ...za ogrodem nie moge nadążyć ....sama jestem ze wszystkim ....pomoc mam tylko w dobrym słowie.... rób ile zrobisz tyle będzie

nie wiem jak u ciebie Sylwia ale u mnie regularne plewienie musi być!!! bo tyle mam chwastu i trawy na rabatach że nie widac tulipanów ....a ziemia nadal mokra i ciężko uciągnąc snieg jakis nadaja to znowu z tydzień trzeba bedzie czekac żeby jako tako obeschło.

sylwia_slomc... 22:37, 15 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Sylwia czytam, że masz kreta, ja też mam ;( ryje wzdłuż płotu i pod kostką a to dla mnie najgorsze. Przylazł pewnie na opuchlaki bo u mnie plaga. Z drugiej jednak strony ziemia którą wykopuje jest bardzo fajna rozpulchniona, pozbierałam do donic. Szarpią mną mieszane uczucia polubić czy nie polubić tego gościa.

Ja już wiem, że nie polubię mimo jego uroku jako futrzaka. Mogę lubić jednego, ale nie całe stado.....
Co za dużo to i świnie nie chcą ......tak się u nas mówi
sylwia_slomc... 22:39, 15 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
No widzisz wszyscy coś tam mają jak nie urok to.... Nie ma idealnie. Jak czytam wątki to już nie wiem co lepsze piach czy glina, dolina czy wyżyna.

Każde ma plusy i minusy, a i tak walczyć musimy na tym kawałku planety, który posiadamy.......a może to ona posiada nas
sylwia_slomc... 22:40, 15 mar 2018

Gosialuk napisał(a)

Też zbieram ziemię z kretówek do donic. Jak się gość namęczył, to przynajmniej jakaś korzyść z tego będzie.

A ja nie zbieram bo u mnie to klajster w doniczce zbija się na kość, pęka i woda bokami przy podlewaniu ucieka
sylwia_slomc... 22:40, 15 mar 2018

Katkak napisał(a)

Ja robię rak samo .

A ja nie
sylwia_slomc... 22:41, 15 mar 2018

Milka napisał(a)
U was też praca wre. Wianki wpisują się w styl ogrodu. Nowa rabata, tak dumam, jak o kiedys obrobisz, jak to wydorosleje
Jak się ociepli, wykopie trawe dla Marioli, wyślę na twoje dane.
Patyki rozowej anabelki powtykalam, teraz nie pamietam, ktore sa ktore
Zobaczymy czy coś z nich bedzie.

Możesz wysłać do mnie, Mariola sobie odbierze, blisko maMiło, że pamiętałaś
sylwia_slomc... 22:44, 15 mar 2018

abiko napisał(a)
Sylwia dzisiaj dowiedziałam się, że na kreta skutkuje włożenie żwirku z kuwety kota. Może spróbuj, koty masz

Aaa i zebrano całą kwotę potrzebną na leczenie Julka, Tobie i wszystkim pozostałym baaardzo dziękuję

Ale fajnie, chłopczyk ma szanse zdrowiećŚwietna wiadomośćZ kretem będę walczyć. pewnie po tych falach zimna, bo już mam głowę spokojniejszą dzisiejsza impreza już za nami Teraz jeszcze tylko jedna osiemnastka i dwa wesela i ....koniec
sylwia_slomc... 22:46, 15 mar 2018

anka_ napisał(a)
Sylwuś paczka doszła. Ogromne dzięki za wielkie serducho. Niespodziankę też znalazłam, pochwalę się jak urosną.
Buziaki dla ciebie i chłopaków.

Cieszę się AniuJa też dzisiaj brzozy odebrałam, ale nawet pudełek nie ruszyłam żeby zajrzeć bo nie miałam kiedy. Dom pełen gości, dopiero co pojechali