Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anabuko1 17:10, 14 mar 2018

Ale u ciebie Sylwio pięknie, wiosennie, słonecznie.
U mnie dziś słoneczka nie było. Ale i tak przyjemnie bo ciepło.
Czyli Nowa rabata powstaje.
Nowe prace, nowe radości, nowe roślinki.
To prawda najbardziej widać ogród na zdjęciach z poprzednich ;wcześniejszych lat.
Ja początkowych mam mało.
Ale już kilka lat mam.
I wówczas widać jak dużo więcej było trawnika. Ile nowych rabat powstało. Jak rośliny urosły.
sylwia_slomc... 17:15, 14 mar 2018

anabuko1 napisał(a)
Ale u ciebie Sylwio pięknie, wiosennie, słonecznie.
U mnie dziś słoneczka nie było. Ale i tak przyjemnie bo ciepło.
Czyli Nowa rabata powstaje.
Nowe prace, nowe radości, nowe roślinki.
To prawda najbardziej widać ogród na zdjęciach z poprzednich ;wcześniejszych lat.
Ja początkowych mam mało.
Ale już kilka lat mam.
I wówczas widać jak dużo więcej było trawnika. Ile nowych rabat powstało. Jak rośliny urosły.

Aniu dzisiaj od rana deszczowo i ponuro....i zimno, wilgotno, ogólnie mało przyjemna auraFotki jeszcze niedzielne
marba 19:47, 14 mar 2018

Twój ogród, Sylwio, rośnie ja na drożdżach i pięknieje w oczach. Wianki cudne. Kiedy Ty, dziewczyno, znajdujesz na to wszystko czas? Podziwiam.
sylwia_slomc... 21:41, 14 mar 2018

marba napisał(a)
Twój ogród, Sylwio, rośnie ja na drożdżach i pięknieje w oczach. Wianki cudne. Kiedy Ty, dziewczyno, znajdujesz na to wszystko czas? Podziwiam.

Staram się Basiu żeby wszystko ładnie rosłow biegu między jedną a drugą robotą urywam chwilkę na to czy tamto, wianki robiłam w nocy
kamila66 22:35, 14 mar 2018

Sylwia czytam, że masz kreta, ja też mam ;( ryje wzdłuż płotu i pod kostką a to dla mnie najgorsze. Przylazł pewnie na opuchlaki bo u mnie plaga. Z drugiej jednak strony ziemia którą wykopuje jest bardzo fajna rozpulchniona, pozbierałam do donic. Szarpią mną mieszane uczucia polubić czy nie polubić tego gościa.
ElzbietaFranka 23:49, 14 mar 2018

No widzisz wszyscy coś tam mają jak nie urok to.... Nie ma idealnie. Jak czytam wątki to już nie wiem co lepsze piach czy glina, dolina czy wyżyna.
Gosialuk 00:26, 15 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Sylwia czytam, że masz kreta, ja też mam ;( ryje wzdłuż płotu i pod kostką a to dla mnie najgorsze. Przylazł pewnie na opuchlaki bo u mnie plaga. Z drugiej jednak strony ziemia którą wykopuje jest bardzo fajna rozpulchniona, pozbierałam do donic. Szarpią mną mieszane uczucia polubić czy nie polubić tego gościa.

Też zbieram ziemię z kretówek do donic. Jak się gość namęczył, to przynajmniej jakaś korzyść z tego będzie.
Katkak 05:07, 15 mar 2018

Gosialuk napisał(a)

Też zbieram ziemię z kretówek do donic. Jak się gość namęczył, to przynajmniej jakaś korzyść z tego będzie.

Ja robię rak samo .
Milka 06:06, 15 mar 2018

U was też praca wre. Wianki wpisują się w styl ogrodu. Nowa rabata, tak dumam, jak o kiedys obrobisz, jak to wydorosleje
Jak się ociepli, wykopie trawe dla Marioli, wyślę na twoje dane.
Patyki rozowej anabelki powtykalam, teraz nie pamietam, ktore sa ktore
Zobaczymy czy coś z nich bedzie.
abiko 09:37, 15 mar 2018

Sylwia dzisiaj dowiedziałam się, że na kreta skutkuje włożenie żwirku z kuwety kota. Może spróbuj, koty masz

Aaa i zebrano całą kwotę potrzebną na leczenie Julka, Tobie i wszystkim pozostałym baaardzo dziękuję