Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 12:30, 15 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
Oj Zojka mówisz, że O było dzisiaj :/ a ja nic nie okryłam.... no nic dzisiaj będę latać, bo w niedzielę ma być -9 .... ja nie wiem wykończy te cebulowe :/ !!!!

Aurelka nie panikuj! 0 to jeszcze nie tragedia - dziś trzeba pookrywać bo idą większe mrozy, a cebulowe w zeszłym roku kwitły w -7 i też było ok, to wiosenne kwiaty obeznane z zimą
Mirka 14:13, 15 mar 2018

zoja napisał(a)

w kwestii patyków hortensj?
chodzą mi po głowie obcięte butelki po napojach - jako nakrycia
i zestawienie patyków z okna na ziemię w cień i może jednak w większym chlodzie...

ponieważ jedyne patyki, jakie mi się ukorzeniają to takie w mega cienistym miejscu ogródka, które często podlewam...

Też to praktykowałam. Ale u mnie nie zdaje egzaminu. Sadzone w grunt u mnie najlepiej się ukorzeniają.
Zoja próbuj tak jak napisałaś, część w grunt daj i zobaczysz który sposób lepszy.
Ps. Ja jeszcze hortensji nie przycinałam.
zoja 14:22, 15 mar 2018

Mirka napisał(a)

Też to praktykowałam. Ale u mnie nie zdaje egzaminu. Sadzone w grunt u mnie najlepiej się ukorzeniają.
Zoja próbuj tak jak napisałaś, część w grunt daj i zobaczysz który sposób lepszy.
Ps. Ja jeszcze hortensji nie przycinałam.

aha...
ja tez jeszcze nie przycinałam - te patyki są wyjątkami dla testu
paulina_ns 14:59, 15 mar 2018

Ja też bardziej polecam metodę patyczki bezpośrednio w ziemię, zrobiłam na próbę dziś mi hortensja rośnie w miejscu już docelowym
Milka 15:37, 15 mar 2018

W gruncie najlepiej z patykami, no ja daję jeszcze w donice koło domu, to zamiast jednorocznych mam kwiecie
ElzbietaFranka 18:59, 15 mar 2018

A ja w tym roku spróbuję rozmnażanie przez okłady moim zdaniem to jest najlepszy pewniak. W zeszłym roku pod zobaczyłam u "Bacowej" rozmnażanie z patyków chciałam ukorzenic perowska na kilkanaście sadzonek jedna się ukorzeniła i to jeszcze później coś ja zgryzło.
To są rośliny zdrowniale jak forsycja czy wiele innych krzewów bardzo dobrze przez odkłady się rozmnażają to horty tak samo.

Zoja pozdrawiam
Anabell 19:12, 15 mar 2018

Zawsze ukorzeniałam w gruncie, raz w donicach i 20% skutku.
w ubiegłym roku wydzieliłam miejsce w prawie słonecznym potem cień dały wysokie dalie.
cały czas owinięte były włókniną, latem jeden bok był uchylony.

Wszystkie się przyjęły w tym roku w maju przesadzę.

Ja wczoraj przycięłam wszystkie anabelki dziś Polar Ber.
Limki i Phantomy poczekają
jestem przerażona w tym roku robotą.
zoja 19:14, 15 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Ja też bardziej polecam metodę patyczki bezpośrednio w ziemię, zrobiłam na próbę dziś mi hortensja rośnie w miejscu już docelowym

ale do wiosny daleko
zoja 19:15, 15 mar 2018

Milka napisał(a)
W gruncie najlepiej z patykami, no ja daję jeszcze w donice koło domu, to zamiast jednorocznych mam kwiecie

Sproboje w donice jak wiosna wroci
zoja 19:16, 15 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
A ja w tym roku spróbuję rozmnażanie przez okłady moim zdaniem to jest najlepszy pewniak. W zeszłym roku pod zobaczyłam u "Bacowej" rozmnażanie z patyków chciałam ukorzenic perowska na kilkanaście sadzonek jedna się ukorzeniła i to jeszcze później coś ja zgryzło.
To są rośliny zdrowniale jak forsycja czy wiele innych krzewów bardzo dobrze przez odkłady się rozmnażają to horty tak samo.

Zoja pozdrawiam

Tez widzialam to u Bacowej - niektorzy maja zielone rece w tej kwestii ale tylko niektorzy
Macham