Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 11:05, 05 paź 2020

Do góry
Magara, Mary, Gosiek - bardzo miła rozmowa o liściach się wywiązała Jesień jest, liście zaczynają spadać, temat absolutnie na czasie
Ja niestety nie mam takich hurtowych ilości, jak Wy. Raczej sobie donoszę z zewnątrz.

Zieleń, drewno i antracyt 11:01, 05 paź 2020

Do góry
Wczoraj wieczorem na chwilę wyszło słońce i kolorem pochwalił się też klon Ginnala. Bardzo go lubię, jak urośnie będzie pięknie

Słońce dodało uroku również resztkom Swany(muszę suchulce w końcu wyciąć) i Chopinów oraz daliom.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 11:00, 05 paź 2020

Do góry
Aneta tylko zwróć uwagę na to, że jak zrobisz takie zestawienie z śliwami wiśniowymi to zimą zostaną Ci tylko trawy i przekwitnięte hortensje o ile ich nie zetniesz.

Pomiędzy trawami mam posadzone po dwa krzewy hortensji, a rabata ma szerokość 1,40 bez krawężników, a z krawężnikami 1,60.

Tak hacone posadziłam na obwódkę

Lecę zobaczyć do Ciebie
Datura/Bieluń 10:52, 05 paź 2020

Do góry
jestem ponownie, tym razem mam do oddania dobrze ukorzenioną sadzonke, roczną, niestety, za duża na warunki balkonowe, które zaoferowała moja mama.
Tylko odbiór własny - Łódź-Retkinia. Kolor kwiatów będzie żółty lub różowy (nie mam pewności, bo jeszcze nie kwitła.

Ogród bez reguł 10:49, 05 paź 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Śliczne astry - ja swoje zamordowałam. Dałam złe warunki, typu zesłanie, tam gdzie sucho i ciemno no i padły.

Renia - pora się zrehabilitować i znów je zaprosić do ogrodu
Swoją drogą zdolna jesteś - myślałam, że astrów nie da się zamordować

Podwórkowa rehabilitacja 10:45, 05 paź 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Wczoraj podzieliłam i przesadziłam w inne miejsce te wielkie kępy Hakonechloa macra 'Aureola' Od kwietnia 2016 przybrały na masie.
Kupiłam 5 sztuk z czego dwie wróciły jakby do zielonej postaci.
Było 11 lipca

I dziś

Hosty oddałam.

Po drugiej stronie wejścia (to wejście do mojej roboty )taka sama zamiana host na Hakonechloa.
Było

I wczoraj komórką cyknęłam.

Reniu bardzo podobają mi się te twoje widoczki ogrodowe.
Zarówno latem i teraz bardzo ładnie się prezentują.
Hakonki tak wielkie aż przysłoniły hosty ??
Ogród bez reguł 10:44, 05 paź 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Cudowną sobotę miałaś, a i stanowisko obserwacyjne nie odbiegało od okoliczności pogodowych. Boskie widoki.
Wiesz, tak sobie siedziałam, i patrzyłam, i odczuwałam błogostan
Lubię ten mój ogródeczek

Ogród bez reguł 10:40, 05 paź 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Patrzę, patrzę i.... słońca mi brak. Burza jakaś idzie
U mnie wczoraj popołudniu wyszło słonko na chwilę
Mam nadzieję, że dziś u Ciebie też jest

Ogród bez reguł 10:36, 05 paź 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Jest astrowa moc

Magleska napisał(a)
Asia bosko
w takich okolicznościach przyrody ,to można odpoczywać -tylko siedzieć i się gapić

astry cudne wszystkie

Margerytka40 napisał(a)
Śliczne te astry Asiu

Ogrodowe wariacje 10:28, 05 paź 2020

Do góry
Wrzuciłam pytanie w wątku o projektowaniu, ale umieszczę też tutaj.
Nie wiem jak rozmieścić trawy i hortensje na tej rabacie, gdzie Danusia doradziła mi drzewa.

"Tak bym zrobiła, ta rabata potrzebuje wysokości, jednakowe drzewa fioletowe lub bordowe na wysokim pniu, nie patyczki niskie"

Czy drzewa mogę posadzić przed hortensjami oraz czy pomiędzy hortki sadzone po 3 szt. w 85 cm odstępach, miskanty ML powinnam lekko wysunąć do przodu, czy mogą być w tym samym rzędzie z hortensjami. Może po trzy obok to za dużo? Chciałabym to przesadzanie zrobić jeszcze w tym tygodniu.

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:25, 05 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Też bym nie ścinała. Czy ta roślina zasycha na tyle ładnie, że można ją wykorzystać do suchych kompozycji? Masz może zdjęcie z wiosny?

Niestety nie mam suszonych kwiatow z wiosny, jak scinac to pewnie teraz. Ale listki sa dekoracyjne takze i bez kwiatow.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies