Te trawki co są na zdjęciu to carex Silver Sceptre, je mam już dawno zidentyfikowane tzn.zakup był opisany i przemyślany
Trawki nad którymi teraz debatuję to ptasie łapki...Iwonka ma je biało-zielone a u mnie widać żółty odcień.
Kupujemy najzwyklejszy profil aluminiowy w sklepie budowlanym
Jeden bok zgniatamy albo zbijamy młotkiem
Wykopujemy mały rowek, wkładamy nasz budowlany ekobord i przysypujemy ziemią dla lepszej stabilności. Gorę wykańczamy wg własnego uznania, u mnie kamień
Ewuniu, ID mam.
Tą siderosticha wygooglowałam. Ma krótsze i grubsze listki, jeśli tak można powiedzieć.
Moja jest inna.
Prawdopodobnie ptasie łapki. Tylko jak kupowałam ją, to obok siebie stały o takim samym pokroju, jedne miały paseczki z odcieniem żółtego, drugie białego. Teraz i ja i Polinka mamy niby ptasie łapki, każda ma inny odcień. Polinka szuka właśnie takiej, jak mam ja.
Ewa, a jakie masz? Bo Polinka próbuje ustalić, dlaczego niektóre ptasie mają żółtą kreseczkę ? Może są podobne, ale nie te same? Tak, jak anulkowe trawki?
O jakich tabliczkach piszesz? Są jakieś fajne do oznaczania roślin?
Mirelko, zdecydowanie Orange jest bardziej wyrazisty i ma ładniejszy pokrój. Red Pillar u mnie jest bardziej taki przygaszona czerwień i po trzech latach zrobił się brzydki krzak mimo podcinania.
Czy Ty masz Red Pillara? Jeśli nie to poszukam fotek z zeszłego roku
Ja pierwszy rachunek, jak zobaczyłam, mało nie padłam! poprosiłam żeby mi co miesiąc dawali, bo łatwiej zapłacić.
Limki masz cudne, i ponownie deszcz u ciebie, u mnie chwile i stop, ale liczę, że luniedzięki
tę suszę rekompensuje mi
powojnik Summer Snow, normalnie boski, tak długo kwitnie i nadal nowe i nowe pąki; w pobliżu Veronica Choice 2 kwiaty pokazała i dopadł ją uwiąd
a ten już całą pergolę zarasta, dach, 2 sezon u mnie
Iwonko,wróciłam Dzięki za całe studium! Trawka jest idealna, dokładnie biało-zielona z cieńkimi żdzbłami-taka jaką mi potrzeba! Będę szukać po szkółkach ptasich łapek i wtedy naocznie zobaczę. Myślałam o internetowych zakupach ale różnie mogę trafić...
O właśnie sobie przypomniałam o Tomku! Idę do niego napisać-może On wyjaśni