Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 12:27, 25 sie 2015

agam napisał(a)
Ola przed hortkami na froncie jaką masz rozplenicę?
Kupiłam ostatnio odmianę Magic, posadziłam przed limkami, a teraz dumam czy nie za wysoka będzie.
A tak poza tym to pięknie jest, czyściutko, elegancko, roślinki dobrane perfekcyjnie, bardzo, bardzo mnie się podoba u Ciebie . O altanie nie wspomnę, pokazałam nawet eMowi a on że mi taką samą zrobi. Uśmiałam się że hej, bo w pokoju syna żyrandol i karnisz już pół roku poprawia...

Magic śliczna a jak będzie za wysoka to najwyżej przesadzisz ja w końcu swoje Moudry posadziłam bo zaczęły już podsychać w doniczkach. Na deszcz u nas dalej nie ma co liczyć... a ten wiatr od ponad tygodnia zaczyna mnie już denerwować
Jak minęło pół roku to chyba czas przypomnieć
leon60 12:28, 25 sie 2015

Zielona napisał(a)
...a ja lubię Twoje topiary. I rzeczony /który nie jest lipą!/ i lipę /która jest moją ulubioną rośliną u Ciebie/. Dzisiaj, jako dojrzałe rośliny, są najbardziej widoczne w ogrodzie. Kiedy jednak serbowe ekrany podrosną, wszystko nabierze doskonałych proporcji.

Olu nożycoręka. Nadszedł czas kwitnienia ketmii... Zawsze będę wspominać Twoją, ale... przyznaję, że to, co robicie teraz, godnie zastępuje nawet najpiękniejszy okaz hibiskusa.

Buziak.

Martuś dla Ciebie chyba już ostatnie kwitnienie ketmii cmok

leon60 12:29, 25 sie 2015

Juzia napisał(a)
Łojoj! Pięknie wszystko zgrane!
Nawet szpaler z hortek piękny hehehe A jego długość to chyba do Guinessa trzeba zgłosić

Juziu chyba dłuższe by się znalazły
Wczoraj o 21-ej na samych limkach zgniotłam 32 opuchlaki....
leon60 12:30, 25 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Tak też myślałam, Ola kupiłaś je gdzieś w lokalnej szkółce czy zamawiałaś przez internet? - jeśli to drugie to poproszę o namiar, bo na te wrzośce poluję od wiosny i nie spotkałam jeszcze, a chcę je mieć.

Dla mnie i lipa i tuja to takie elementy rozpoznawcze Twojego ogrodu i rozumiem Twój sentyment do nich, nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być!

na miejscu niestety nie znalazłam, może dlatego, że większość bez opisów niestety
namiary wysłałam na pw

Malgosik napisał(a)

właśnie na nie poluję
nie myślałam, że one aż takie ładne...

ładne i bezproblemowe, nawet nie podlewam
leon60 12:31, 25 sie 2015

nawigatorka napisał(a)
I ja mam dwie stare lipy przed domem. Trzeba było dopasować do nich podjazd,wejście do domu....wszystko - by ich nie wycinać.starsze ode mnie podobno nie są ale były tu przede mną i sadzil je nieżyjący juz mąż sąsiadki.wiec zostały i dobrze

Twoje drzewa są charakterystyczne i można z nich odczytać,że choć podporządkowane teraz formaą do współczesnego ogrodu tak na prawdę są pamiatką przeszłości i nie bez przypadku zostały. A kto jak nie ogrodnik wie,że do rośliny można mieć sentyment....

Asiu widzę, ze doskonale mnie rozumiesz
leon60 12:31, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Dziękuję.
Moje w tym roku mimo, ze na słońcu, są jakieś zielone, słabo wybarwione i mnie to martwi, bo efektu nie ma. Moje zlewają się z korą, chyba je podsadzę jakimś dywanem

moje w pierwszym sezonie też były zielonkawe

Iwk4 napisał(a)
Co do starych drzew: Ja mam dąb w ogrodzie. Zostaje, bo sam zadbał, by być u nas, ma ładną koronę i jest w herbie naszej gminy

Iwonko i tak trzymaj !
leon60 12:33, 25 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
Olu ja cię nie krytykowałam przecież masz piękny ogród sama widzisz i inni też ja tylko napisałam że to jedno drzewko mi się nie podoba ale to nie znaczy że jest brzydkie.
Miałam swój wątek ale skasowałam bo mam jeszcze na innym forum. Tam mam zaprzyjaźnione osoby i jestem już tam dosyć długo.

Nie odebrałam tego jako krytykę tylko wyrażenie własnego zdania za co szanuję i doceniam

polinka napisał(a)
MISTRZOWIE!!! Ola jesteście niesamowici i wiesz co...cieszę się bardzo, że Cię znam Tylko wirtualnie ale z radością Wam kibicuję!

Domek zimowo-letni jest dokładnie taki jak sobie wyobrażałam Piękny!

Kochana mam nadzieję, ze kiedyś nadejdzie dzień w którym spotkamy się w realu
Dziękuję Ci bardzo

nawigatorka napisał(a)
A jeszcze dopytam-jak juz jest altana to czy nie zmieniła się wizja co do drzewa obok?

raczej nie chyba że jakieś nowe pomysły ?

Pszczelarnia 12:34, 25 sie 2015

leon60 napisał(a)

Lubię szczerość to prawda nie zamierzam nikogo linczować za wyrażanie własnej opinii.
Dobrze, że mamy różne gusta przynajmniej ogrody czymś się różnią w przeciwnym razie w każdym byłoby to samo

Kocham bioróżnorodność ogrodową i w ogrodach.