Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Igielnik 10:07, 24 lip 2020

Do góry

Igielnik 10:06, 24 lip 2020

Do góry

3,5 metrowe szmaragdy po przesadzeniu (zdjecia) 09:36, 24 lip 2020

Do góry
Witam,

Kupiłem w zaufanej szkółce 50 sztuk 3,5 - 4 metrowych szmaragdów kopane z ziemii, bryła korzeniowa pouszkadzana mniej lub bardziej. Thuje stoją u mnie już blisko 2 miesiące. regualrnie podlewam etc. Więskzość z nich pozrzucala trochę igieł, pobrązowiała odrobinę, ogólnie straciła na wyglądzie trochę

Ogrodnik jak je zobaczył powiedział, że nie ma tragedii, muszą swoje przechorować i na wiosnę będzie lepiej; niepokoi mnie tylko ich kolor tzn taki jasno blado zielony + niekiedy broązowienie igieł. Zaleził podsypać jakiś nawóz wolno działający np substral 100 dni do iglaków i tak tez zorbiłem - zobaczymy co z tego będzie.

1. Czy jeszcze można coś zrobić, żeby pomóc thujom przetrwać ten trudny okres?
2. Wczoraj położyłem agrowłókninę na mniejszej ich cześci ale po tym, co tu czytam powinienem się jej pozbyć?
3. Co zrobić zeby thuje ładnie się zagęściły? To podejrzewam, że w przyszłym sezonie już?
4. Planuję tak czy siak dać na wierzhch korę przekompostowaną z Atheny (tą w workach 50l) - dobry pomysł? Czy może kora dekoracyjna tzn zwykła to lepszy pomysł?

Pozdrawiam i liczę na jakieś wskazówki.
Wyglad thuji poniżej.

Anna i Ogród 09:34, 24 lip 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

WItam! Trafiłam do Ciebie w ramach poszukiwań zestawienia seslerii z tawułą i... zostałam na dłużej ogród piekny, zachwycający!!! Ale wracając do tego zestawienia podpowiedz mi proszę jaką średnicę mają tutaj kulki tawuł i na jaką wysokość rośnie Ci sesleria? Jaką masz glebę? bo u mnie ciężka glina i obawiam się że sporo piasku będę musiała dosypać, żeby sesleria u mnie zechciała rosnąć...
Zieleń, drewno i antracyt 09:27, 24 lip 2020

Do góry
No chyba muszę i nawet chcę trochę tam jeszcze dosadzić Ale rzeczywiście sporo sadzonek jest jeszcze mała i liczę na szybki rozrost. U nas za bardzo nie pada.
Ogród kwiatowy 09:26, 24 lip 2020

Do góry
U mnie zakwitła magnolia.

Kwitną Alstromerie. Długo za nimi chodziłam i wreszcie je mam.

Jedyna dalia, którą będę przechowywać. Generalnie kończę z daliami, tylko tę zamierzam zostawić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies