Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

achimee 13:23, 19 lis 2020

popcorn napisał(a)

Też bardzo lubię podglądać moje... Mogłabym tak gapić się na nie godzinami... To taka fajna kuroterapia... Kto ma kury zrozumie o co chodzi...
Pozdrawiam
Magda70 13:39, 19 lis 2020

popcorn napisał(a)

Myślę że 10 czy 15 to i tak jest za dużo Sadź na zdrowie

pozdrawiam!!!

hehe,..ja zmieściłam do skrzyni 8 szt.

W tym roku jeszcze nie mialam co rozdawać ale myślę, że kolejny to już będzie 3 rok i będę mogła jeść garściami
popcorn 13:54, 19 lis 2020

Kuroterapia! Dobre! Prawie jak zoo, ale można je pogłaskać, no i jedzą robaki z ręki hahaha

Madzia, nie mogę się też doczekać! Dopiero co sadzone, ale za jakiś czas będzie co skubać w kwietniu kiedy niczego innego nie ma jeszcze!

pozdrawiam!
popcorn 16:28, 19 lis 2020

Przesadziłam ukorzenione patyki hortek strong anabelle z warzywnika wzdłuż domu. Mam nadzieję urośnie ładny szpaler Wiosną będę tu porządkować, bo jest busz jeżowkowo-budlejowy. Budlejki wiosną przytnę, wykopię i posadzę rzędem jednak, pięć w kupie wygląda jak kupa budlejek... haha

Kurki zamknnięte, jak się ciemnawo robi to one momentalnie wracają do kurnika. I dobrze, bo lisów jest w okolicy sporo. Posprzątałam im dzisiaj, jutro ma być pięć stopni maks, więc pewnie nie wyściubię nosa z domu cały dzień...

fajnie się pokręcić coś porobić będzie mi tego brakowało całą zimę, ale zaległości książkowe nadrobię, nie ma tego złego
sylwia_slomc... 18:15, 19 lis 2020

Melduję, że karczochy ugotowałam, po konsumpcji już jesteśmy i zgodnie doszliśmy do wniosku, że te zachwalane serduszka nas nie porwały, ale łodyżki....uuuummmmm łodyżki to jest to, pyszne No i padła decyzja, że kwiat będzie szedł do wazonu w przyszłości, a łodyżki na talerz Będziemy sadzić na kwiat i na łodyżki Mniam
popcorn 19:07, 19 lis 2020

Haha dobrze wiedzieć!!! Jeszcze nigdy nie udało mi się nie zabić karczochów i wątpię że w tej ziemi mi się uda .. może w donicach??? Zobaczymy, spróbuję wiosną...

Buziaki!!!
kami 19:44, 19 lis 2020

A ja u Ciebie, jakoś ze 3 lata temu karczochy zobaczyłam i tak zaczela się przygoda.
Ja te osty przed mrozami wykopuję z gruntu do tunelu. Z końcem maja mniej więcej wykopuje z tunelu do gruntu. Bez żadnej donicy. Chcą żyć, ziemia gliniasta.
Dzisiaj ściełam te główki. W sobotę się przesadzi.

Natomiast okry wychodować mi się nie udaje.
popcorn 19:55, 19 lis 2020

Hodujemy na wiosnę

Dzięki za wskazówki. Wezmę sobie do serca

Buziaki!!!
sylwia_slomc... 20:02, 19 lis 2020

popcorn napisał(a)
Haha dobrze wiedzieć!!! Jeszcze nigdy nie udało mi się nie zabić karczochów i wątpię że w tej ziemi mi się uda .. może w donicach??? Zobaczymy, spróbuję wiosną...

Buziaki!!!

Karola u mnie w gliniastej urosły( no poprawionej kompostem, ale potem zamulonej trzykrotnie
sylwia_slomc... 20:05, 19 lis 2020

Ja dziś zakopcowałam korzeń trocinami bez przesadzania tego dużego, jeden malutki przeniosłam koło hoteliku dla owadów z drugiej strony i też dostał kopiec z trocin, ale przeniosłam go z całą ziemia na korzeniu, więc nawet nie wie, że miejsce zmieniłMusiałam bo by go glebogryzarka zjadła