Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Tu ma być ogród :) 16:44, 24 wrz 2015

Do góry
Edytko, chyba runianka pożre konwalnika.
Inspiracja fajna. Lubię tą rabatę Joli.
Ogródek Iwony 09:20, 24 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Limelight:

Anabelka wypuszcza młode kwiaty Śnieżnobiałe

Anabelle różowa invincibelle sadzona latem próbuje jej dorównać

Iwonka przecież niedawno wszystko przesadzałaś jacie jak pięknie się zgrało super pięknie gratulacje Tylko teraz będziesz się nudzić buziaki
Ogródek Iwony 23:24, 23 wrz 2015

Do góry
Kochani, przepraszam. Dziś miałam ciężki dzień. Bardo dużo nieogrodowiskowych trudnych spraw było. Dzień się skończył, idę szybciej spać, zajrzę jutro i poodpisuję

Michał, gracek to nie jest na 100 procent,ale dokładnie co to za miskant - mnie się nie pytaj, bo ja jeszcze zbyt słaba w te klocki

Pozdrawiam wszystkich
Abraham Derby - mój nowy nabytek

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:23, 23 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Wow, ja już tam siedzę
Poproszę o zieloną herbatkę, jeżeli oczywiście można

Właśnie się zaparzyła proszę

AsiaK_Z napisał(a)

Od kozuni bije przyjemne ciepełko

To prawda

Maga76 napisał(a)

Pozdrowienia dla kozy

Dziękujemy i wzajemnie

Gardener27 napisał(a)
Koza grzeje aż się musiałem rozebrać przed laptopem

Też siedzę w bieliźnie heheh

Iwk4 napisał(a)

Przy kozie super klimacik. Pierwsza siadam na ten śliczny fotel. Co za styl.
Uważaj tylko, bo żonka będzie zazdrosna o ten fotel, jak my wszystkie go zajmiemy.

Dziękuję bardzo, Siadajcie, siadajcie hehe
Co do stylu Aniu to opisałem post wyżej

Dominika11 napisał(a)

no to czuję się zaproszona

Proszę bardzo

Rumianka napisał(a)
Ale z Twojej kozy "przystojniacha" ...jest ciepła - daje niebo, do nieba do piekła za kozą będę szła....

Ale się uśmiałem, dziękuję bardzo
Kosolkowa Pasja 20:46, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to poczytałam
600 przegapiłam, więc gratulacje teraz składam. Co do klona, wymaga cięcia, zachowa ładną koronę. tylko kto go będzie ciął na 4 metrach ?
Z listy Waldka drzewek sporo nie jest polecanych przez Danusię, jako ta samo kłopotliwe, jak klon
Drzewka - fajny pomysł sadzić szpalery z takich samych drzew. Masz duży ogród, to to fajnie będzie wyglądać. Jak u Wieloszki. Jej ogród zachwyca i budowany jest na bazie powtórzeń.

Twoja rabata różano - bylinowa wygląda super jesienią
Pytałam się ciebie o wianki, ale chyba mój post się zgubił.
Miłych snów

Iwonka, faktycznie nie doczytałam że pytałaś o wianki.. A o co konkretnie??

Dzięki za info o klonie i podpowiedzi co do sadzenia drzew. Póki co,to nie drzewa spędzają mi sen z powiek.. tylko ta okrutnie złośliwa rozano- bylinowa,która chwalisz (?? Nie wiem za co). Im dłużej przy niej grzebie, tym gorzej. Mam wrażenie że przelewam z pustego w próżne i że i tak mi nie wyjdzie. No osiwieje przez nią!! Dziś kolejne pół dnia się z nią męczyłam. I oczywiście nie skończylam.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 20:32, 23 wrz 2015

Do góry
Ja bym trawki wsadziła do gruntu. Wczoraj dzieliłam ID.
Jak się ukorzenią, to wiosną szybciej wystartują. W garażu musisz pamiętać o podlewaniu, by nie ususzyć ich.

Przy kozie super klimacik. Pierwsza siadam na ten śliczny fotel. Co za styl.
Uważaj tylko, bo żonka będzie zazdrosna o ten fotel, jak my wszystkie go zajmiemy.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:22, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie krawężniki są tylko wkopane w ziemię. Mam piaszczystą ziemię i tak się stabilnie trzymają. Ale mam "6" metrowe.
Próbowaliśmy "5" i są mniej fajne.
Robiliśmy w tym roku i trzeba zwrócić uwagę, by trawnik był równo z nimi, bo inaczej źle się kosi. Ja miejscami mam trawę niżej i przy koszeniu brzeg zostaje niedokoszony. Ale mały kancik wtedy rozwiązuje problem.

Iwona, dziękuję za wskazówki, oczywiście krawężniki na poziomie trawnika to podstawa, pamiętam o tym Zastanawiam się tylko nad kolorem, ale skoro płyty mam szare to chyba bez sensu wprowadzać kolejny kolor, hm...
Nawet nie wiedziałam, że są 5cm-trowe
Ogródek Iwony 09:10, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

pięknie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:39, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czytam Gosiu o dżemie cytrynowym z cukini. Czy z dyni też znasz przepis na dżem?
Lista róż długa i same fajne
Ja chyba się jednak wstrzymam do wiosny

Iwonko, z dyni też można robić dżem. Już nieraz robiłam. Pomarańczowego jeszcze nie, ale wydaje mi się, że ten smak do dyni by pasował. Wypróbuję, jak dynie dojrzeją.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:26, 23 wrz 2015

Do góry
U mnie krawężniki są tylko wkopane w ziemię. Mam piaszczystą ziemię i tak się stabilnie trzymają. Ale mam "6" metrowe.
Próbowaliśmy "5" i są mniej fajne.
Robiliśmy w tym roku i trzeba zwrócić uwagę, by trawnik był równo z nimi, bo inaczej źle się kosi. Ja miejscami mam trawę niżej i przy koszeniu brzeg zostaje niedokoszony. Ale mały kancik wtedy rozwiązuje problem.
Ogródek Iwony 02:32, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Podoba mi się bardzo oprawienie trawnika "krawężnikiem" Chcę tak zrobić u siebie, szukałam tego rozwiązania na forum, ale chyba wszyscy wybierają kostkę granitową Cieszę się, że u Ciebie znalazłam , to od razu podpytam czy dla umocnienia ich w gruncie dawałaś tam po bokach zaprawę, aby były stabilne?
Super jest ten kadr, a te proste linie krawężników nadają ogrodowi nowoczesnego charakteru

Jeszcze dodam, że od wiosny też mam klona Odessanum i bardzo mi go w te upały przypaliło. A jak Twój dał radę?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:39, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie i świeżo.

Dziękuję
Miałam dzisiaj wolną chwilkę to zrobiłam kilka fotek
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:35, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ups
Wyglądają, jak gracki. Tylko u mnie są wklejone dwa opisy gracków. Ja znalazłam z brązowymi pędzelkami, Juzia z kremowymi.
Także na forum są dwie wersje miskanta.
Może jednak to możliwe?
Dziś np. dowiedziałam się, że są dwa rodzaje rozplenicy Hameln. Różnią się pokrojem. Może tutaj jest tak samo ?

Iwonko, jak patrzę na gracki to myślę, że to one, ale jak spoglądam na ML to też myślę, że to mogą być one Wiesz, to zależy jeszcze jaki ten pędzelek czy na zdjęciach powyżej to jest pędzelek? Bo to co pojawiłi się w zeszłym roku było bardziej zwarte, powiedziałabym, że to był taki kremowy grubszy kłos
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:21, 23 wrz 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Pięknie i świeżo.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:19, 23 wrz 2015

Do góry
Ups
Wyglądają, jak gracki. Tylko u mnie są wklejone dwa opisy gracków. Ja znalazłam z brązowymi pędzelkami, Juzia z kremowymi.
Także na forum są dwie wersje miskanta.
Może jednak to możliwe?
Dziś np. dowiedziałam się, że są dwa rodzaje rozplenicy Hameln. Różnią się pokrojem. Może tutaj jest tak samo ?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 00:15, 23 wrz 2015

Do góry
Czytam Gosiu o dżemie cytrynowym z cukini. Czy z dyni też znasz przepis na dżem?
Lista róż długa i same fajne
Ja chyba się jednak wstrzymam do wiosny
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:14, 23 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, ostatnio wywiązała się dyskusja, więc zapytam się ciebie: czy twoje miskanty Gracilimus kwitły? Jaki kolor pędzelków miały ?

Iwonko, ja nie jestem pewna czy to Gracilimus. Pojawiały się tu u mnie różne zdania na ten temat. W zeszłym roku zakwitł jeden miskant jednym pędzelkiem. Pędzelek był kremowy.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:09, 23 wrz 2015

Do góry
Edytko, ostatnio wywiązała się dyskusja, więc zapytam się ciebie: czy twoje miskanty Gracilimus kwitły? Jaki kolor pędzelków miały ?
Kosolkowa Pasja 00:05, 23 wrz 2015

Do góry
No to poczytałam
600 przegapiłam, więc gratulacje teraz składam. Co do klona, wymaga cięcia, zachowa ładną koronę. tylko kto go będzie ciął na 4 metrach ?
Z listy Waldka drzewek sporo nie jest polecanych przez Danusię, jako ta samo kłopotliwe, jak klon
Drzewka - fajny pomysł sadzić szpalery z takich samych drzew. Masz duży ogród, to to fajnie będzie wyglądać. Jak u Wieloszki. Jej ogród zachwyca i budowany jest na bazie powtórzeń.

Twoja rabata różano - bylinowa wygląda super jesienią
Pytałam się ciebie o wianki, ale chyba mój post się zgubił.
Miłych snów
Ogródek Iwony 23:28, 22 wrz 2015

Do góry
To idę poczytać o twoim klonie
edit: Poczytałam i nic strasznego tam nie było. Za to znalazłam fotki fajnego drzewka i nie tylko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies