Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

AnnaCh 20:27, 23 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Wirtualnie siedzicie ze mną na tym pustym fotelu, a ja na drugim
Koza beczy, pali i pozdrawia No i herbatkę przygotowuję

Wow, ja już tam siedzę
Poproszę o zieloną herbatkę, jeżeli oczywiście można
AsiaK_Z 20:27, 23 wrz 2015

L00zak napisał(a)

Dzięki, teraz jak czytam to powtórzę się:
Mam wrażenie, że wszyscy na forum są jak w blokach startowych i czekają na sygnał startera - WSADZAMY

Ale zabrzmiało

Od kozuni bije przyjemne ciepełko
L00zak 20:29, 23 wrz 2015

Aniaaa napisał(a)
Michał ale pięknie u Ciebie i Ty to wszystko sam...chwalenia mojego nie ma końca no i fajny masz nick- Loozak

Twoja koza osławiona już Lubię kózki..Dawno temu między naszą działką a działką sąsiada był stary płot drewniany,własność naszego sąsiada.Sąsiad miał też kózkę..dorodną kozę..a jakże Jakież było nasze zdziwienie gdy jednego razu zobaczyliśmy kozę na naszej działce jak "kosiła" nam trawnik przy okazji zostawiając "nawóz".I pytanie..jak zwiała z sąsiadowego podwórka...a więc..płot był spróchniały,tak napierała na niego kopytkami,że pękło parę starych dech i tak to koza Mańka (dzieci ją tak nazywały) zawitała do nas w gościnę..był płacz i rozczarowanie dzieci jak sąsiad po nią przyszedł By otrzeć wnukom łzy mój tato postarał się i przyniósł na pocieszenie dwa króliki,to dopiero były niezłe kosiarki

Witam w moim skromnym wątku Miło Cię widzieć
Super historia z kozą w roli głównej

Co do pierwszej części, to większość prac planuje sam, rozplanowanie już miałem od pierwszego postu w głowie, teraz staram się to realizować. Bardzo chciałbym więcej roślin, jednak jak mówią tu doświadczeni w temacie: z ogrodnictwem nie ma się co śpieszyć i tego się trzymam, a drugie dno jest takie, że to sezonowy domek, więc nie mam serca zostawić tego jako samograja
W niektórych pracach pomaga mi jeden młody człowiek, który jest tu na miejscu. Samemu pewnych prac nie zdołałbym zrobić sam
Gardener27 20:29, 23 wrz 2015

Koza grzeje aż się musiałem rozebrać przed laptopem
L00zak 20:30, 23 wrz 2015

Aniaaa napisał(a)
No i jesteś mistrzem dzielenia traw

To dopiero moje drugie dzielenie
Iwk4 20:32, 23 wrz 2015

Ja bym trawki wsadziła do gruntu. Wczoraj dzieliłam ID.
Jak się ukorzenią, to wiosną szybciej wystartują. W garażu musisz pamiętać o podlewaniu, by nie ususzyć ich.

Przy kozie super klimacik. Pierwsza siadam na ten śliczny fotel. Co za styl.
Uważaj tylko, bo żonka będzie zazdrosna o ten fotel, jak my wszystkie go zajmiemy.
L00zak 20:32, 23 wrz 2015

Maga76 napisał(a)
A dlaczego trawy dopiero na wiosnę? A nie teraz? I dlaczego cebule do donic?
Chyba się zgubiłam. Odpowiedzcie proszę.
Ja nakupiłam mnóstwo tulipanów i narcyzów i chcę sadzić w weekend - chyba mogę co?
Pozdrowienia dla kozy

Dlatego, że będą dopiero w planowanych miejscach, które jeszcze nie są zaprojektowane w całości, więc w ciemno nie chcę sadzić
Dominika11 20:32, 23 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Wirtualnie siedzicie ze mną na tym pustym fotelu, a ja na drugim
Koza beczy, pali i pozdrawia No i herbatkę przygotowuję

no to czuję się zaproszona
Rumianka 20:33, 23 wrz 2015

Ale "zagrałeś" beatlesowo z tymi trawkami, czy jednak w doniczach przetrwają zimowe kaprysy pogodowe? Chyba, że zadołujesz doniczki w ziemi. Ale z Twojej kozy "przystojniacha" ...jest ciepła - daje niebo, do nieba do piekła za kozą będę szła....
Maga76 20:35, 23 wrz 2015

Ach - rozumiem. Ja też jeszcze do końca nie wiem czy wsadzam w miejsca docelowe, ale mimo wszystko wolę wsadzić - bo trawa to taki "chwast" trochę i można zawsze przesadzić, a z przechowywaniem w donicach mam złe doświadczenia - właśnie przesuszają się dość szybko i marnieją niemiłosiernie..
A cebulek też nie będziesz wsadzał do ziemi?