Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Konieczki 07:33, 23 wrz 2015

Marta ją z pytaniem budowlanym widzę że chodnika z płyt nie masz zakończonego kraweżnikiem? Tak można? Nie rozłazi się Wam na boki? Pytam bo sama taras chce mieć z tych płyt i bardzo pasuje mi bez kraweżnika
waldek727 07:37, 23 wrz 2015

jazzy napisał(a)

Ps. Ja w sumie też nadal wiem, że nic nie wiem...
Czy jest ktoś taki kto na podstawie zdjęcia pokroju, wyglądu liścia i kiźka potrafi rozpoznać który to gracek?

Na forum jest przynajmniej jedna taka osoba która potrafiłaby rozpoznać Twoje trawki.
MirellaB 07:47, 23 wrz 2015

Zdjęcia porównawcze bardzo fajne
Dobrze masz,że mogłaś ten dekiel zakryć w rabacie. Ja mam dwa dekle i dwa kominki. Takie cuda na środku z przodu domu. Staram się je zamaskować, ale to nie wygląda dobrze - przyjdzie i na to czas.

Nigdy wcześniej nie byłam u Ciebie, więc zdjęcia powtarzane jak najbardziej,bo tyle stron trudno przejrzeć, a poza tym też są nowe osoby na O
Bardzo ładnie masz
jazzy 15:15, 23 wrz 2015

Jagodaa napisał(a)
Niby mało zdjeć, ale i tak nie da sie ukryć, ze super sie robi. bardzo mi sie podobają Twoje rabaty i w ogóle ... Dom i płyty, i ogrodzenie. Tak jasno i nowocześnie .

Gabisia napisał(a)
Jazzy, ale pięknieje Twój ogród!
Fajne takie porównania zdjęciowe som
Zdjęć nie żałuj nam, ich nigdy dosyć!

Ewa777 napisał(a)
Marta, niema możliwości, żebyś nas zanudziła zdjęciami
Super jest Bardzo mi się podobają te zdjecia porównawcze - dużo pracy włożyliście w tym roku w ogród Buziaki

Dla takich postów warto żyć!
Dzięki dziewczyny! Od razu człowiek jakiś pewniejszy, że idzie we właściwym kierunku
Buziaki
jazzy 15:17, 23 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Witaj Tu Mirella
Pytałaś na wątku u Iwonki o krawężniki wyznaczające rabaty.
U mnie w ogrodzie właśnie rabaty linie proste, wszystkie wytyczone krawężnikami, w kilku miejscach umocowane zaprawą.

Jak dla mnie krawężniki to najlepsze rozwiązanie, zielsko nie wrasta tak jak w kostkę,kanciki fajnie się robi

Jeżeli masz ochotę to zapraszam do mojego wątku. Ogród w trakcie robienia,ale rabaty wszystkie są wyznaczone

Witaj Oczywiście lecę do Ciebie Dziękuję, że do mnie zajrzałaś
jazzy 15:22, 23 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
U mnie krawężniki są tylko wkopane w ziemię. Mam piaszczystą ziemię i tak się stabilnie trzymają. Ale mam "6" metrowe.
Próbowaliśmy "5" i są mniej fajne.
Robiliśmy w tym roku i trzeba zwrócić uwagę, by trawnik był równo z nimi, bo inaczej źle się kosi. Ja miejscami mam trawę niżej i przy koszeniu brzeg zostaje niedokoszony. Ale mały kancik wtedy rozwiązuje problem.

Iwona, dziękuję za wskazówki, oczywiście krawężniki na poziomie trawnika to podstawa, pamiętam o tym Zastanawiam się tylko nad kolorem, ale skoro płyty mam szare to chyba bez sensu wprowadzać kolejny kolor, hm...
Nawet nie wiedziałam, że są 5cm-trowe
jazzy 15:22, 23 wrz 2015

siakowa napisał(a)
MArta, Malkulkowa też ma krawężniki, gośka z kwadratowego też chyba

Ja to się już tam boję zaglądać
jazzy 15:25, 23 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
Marta ją z pytaniem budowlanym widzę że chodnika z płyt nie masz zakończonego kraweżnikiem? Tak można? Nie rozłazi się Wam na boki? Pytam bo sama taras chce mieć z tych płyt i bardzo pasuje mi bez kraweżnika

Można można a nawet trzeba chociaż jak to woli
Te płyty są trzymane zaprawą po bokach na całej długości Nic się nie rozłazi.
jazzy 15:25, 23 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Na forum jest przynajmniej jedna taka osoba która potrafiłaby rozpoznać Twoje trawki.

No jak mogłam w to zwątpić
jazzy 15:30, 23 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Zdjęcia porównawcze bardzo fajne
Dobrze masz,że mogłaś ten dekiel zakryć w rabacie. Ja mam dwa dekle i dwa kominki. Takie cuda na środku z przodu domu. Staram się je zamaskować, ale to nie wygląda dobrze - przyjdzie i na to czas.

Nigdy wcześniej nie byłam u Ciebie, więc zdjęcia powtarzane jak najbardziej,bo tyle stron trudno przejrzeć, a poza tym też są nowe osoby na O
Bardzo ładnie masz

Dzięki
Ten dekiel zupełnie przypadkowo tam wypadł Miałam fuksa
Ale drugi dekiel od studni z tyłu domu jest beznadziejny, krzywy i wygląda jak przez okno Denerwuje mnie bo sterczy na środku i obok jeszcze mój pomysłowy teść zrobił jakiś "kranik"...
Ale chyba mam już pomysła jak to zamaskować