Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życie w wiejskim ogrodzie 18:52, 19 lip 2020

Do góry
Flower1 napisał(a)

Bosko dosłownie, podziwiam.

Madziu dziękuję

Życie w wiejskim ogrodzie 18:49, 19 lip 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Pięknie a warzywnik wprost zachwycający

Dziękuję, bylina z tego miejsca dla Ciebie.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:42, 19 lip 2020

Do góry
Anusia napisał(a)
Warzywnik na mega poziomie. Nie widziałam nigdzie takiego. Jak co sezon robi na mnie wrażenie. Pietruszkę rzeczywiście masz obłędną u mnie w połowie jest taka .

I mnie w tym sezonie ogród warzywny zaskoczył obfitością. W ubiegłym roku była susza w tym bardzo mokro, ma to ogromne znaczenie dla roślin.

Kolekcja moich kosmosów z warzywnika ...

Życie w wiejskim ogrodzie 18:38, 19 lip 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
jestem w niebie i do tego będę mogła się obżerać

Jak mi karczowniki nie pożrą wszystkiego to będę miał fajne zapasy na zimę.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:32, 19 lip 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Przepięknie... normalnie słów brak. Bardzo fajna ławka.

Miejsc do odpoczynku jest wiele ale zawsze najważniejsze jest otoczenie wokół.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:29, 19 lip 2020

Do góry
Zwracam się z prośbą o podsunięcie pomysłu na wykonanie poniższej rabaty. Chcę aby było minimalistycznie. Mam 11 sztuk Hortensji Anabelle i z racji tego, że rabata nie jest za szeroka chciałem posadzić te hortensje poprostu w szpalerze, licząc na to, że po jakimś czasie się rozrosną.

Za rabatą będzie opaska wysypana kamieniem, a w stronę działki też już chcę wchodzić więc rabaty nie poszerzę.

Tutaj rabata z drugiej strony

Według Was warto coś dosadzić, aby nie było łyso? Czy zostawić same Hortensje aby uzyskać efekt mniej więcej jak poniżej (tutaj chyba odmiana Limelight)
[zmoderowane]
Życie w wiejskim ogrodzie 18:22, 19 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dalie masz w rządkach ??

Tak Aniu, wszystkie posadzone w rządkach. Podpierają się o siebie i na siatce, nie konkurują z innymi roślinami, to poletko przeznaczone jest tylko i wyłącznie dla dalii.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:16, 19 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
Ty nie masz części warzywnej i części ozdobnej.... ty masz cały ogród ozdobny!!!

Chcę taki warzywnik w przyszłości.
Jak kupię działkę to mi zaprojektujesz????

Kochana u mnie wszystko metodą prób i błędów, zanim bym do tego u Ciebie doszedł to byś mnie już 20 razy przepędziła

Jesteś bohaterem swojego ogrodu wiec dasz i radę w warzywniku.

Pomarańczowy przejął kontrolę w tym tygodniu, jest go od groma a to nie jest mój ulubiony kolor, czuję że bukietów będzie moc

Taka słodka mordka przychodzi do mnie od sąsiadów ... pasuje to kwiatków kolorystycznie

Do góry

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja to się bardziej boję czy jak będzie wiało, albo po deszczu to nie podetnie gałązek na tej siatce.....zobaczymy, też muszę cos wymyślić i nawet jakiś pomysł mam

Sylwia póki co jest ok. , ta siatka jest dość elastyczna więc lepszy luz niż sztywne upięcie podczas nawałnicy lub ulewy.

Dalie prawie już wszystkie obsypały się kwiatami, codziennie się nimi zachwycam.

Do góry
beta napisał(a)
Przemek, ale ty masz wymuskany ten warzywnik. Powiem Ci ze ciężka praca się opłaca. Jest bosko!!!

Dziękuję Ta część ogrodu bardzo szybko się zmienia. Warzyw ubywa a bylin jakby coraz więcej.

Znalazłem w końcu czas na ciecie bukszpanów, topiary to punkt obowiązkowy na rabatach.

Liliowo i kolorowo:) 17:38, 19 lip 2020

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 17:30, 19 lip 2020

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 17:25, 19 lip 2020

Do góry

No i liliowo

Liliowo i kolorowo:) 17:18, 19 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wszystkie kwiaty piękne, ale dziś zachwycam się hakonką. U mnie rosną beznadziejnie, w tym roku wpadłam na pomysł, że wykopię jedną i podsadzę hortensje w donicach. Szału nie ma, ale żyją. Też mam taką hortensję w donicy jak wyżej w kolorze bardzo mocnego różu, krzak duży a kwiatów nie za wiele. Trzymana w zimie w budynku gospodarczym, wiosną nie wyglądała na przemarzniętą to dlaczego nie kwitnie? Może nawozu za mało dostały.

Hakonki u mnie w tym roku są ładne i się rozrosły bo pogoda dla nich dobra, co chwile leje ale za to lawendy już w niektórych miejscach gniją w środku. Hortensje w donicach kwitną obficie, podlewam od wiosny z nawozem magiczna siła do hortensji. Zimą co jakiś czas ciut wody, żeby ich nie przesuszyć. Teraz się zastanawiam, czy mi się zmieszczą 5 szt zimą bo urosły. No i obcinam suche kwiaty dopiero wiosną. Teraz lilie i masy nabierają bukietowe. Kwitną też floksy, tylko u mnie co chwila ULEWA

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:20, 19 lip 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Mme Boll z towarzystwem

No przepraszam - tu już nie Doświadczalnia, ale Wzorcownia bylinowo-różana.
Od tych wszystkich przesmacznych fotek, tak mi się pomąciło w głowie, że koniecznie muszę iść się luftować na dwór.
Bosko, o Pani! Hahaha!
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:20, 19 lip 2020

Do góry
Eddiego przyjaciolka jest wilczurem Nie zrazil sie do tej rasy, pomimo ze przez samca zostal pogryziony. Twoja tez tak sie brudzi?

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:12, 19 lip 2020

Do góry
Kasia, u mnie to samo. Jedzą pyłek z werbeny a potem znoszą jaja na kapuście heh

Bóg ja nie pryskam, co zjedzą to zjedzą, mączlika też mam ale nie na wszystkim. Trzeba dobrze myć potem warzywa...

Jola, nasiona mam i Ci dam, patisony w kolorze białym, żółtym i zielonym. Hodowałabym wszystko tylko po co w smaku takie same

Ogarnęłam trochę chwastów, kury mają w czym grzebać. Przewróciłam też kompost, zaczyna się coś dziać pod spodem

Fajrant na dziś!

Fasola dobrze sobie radzi
Wizytówka - mój kwiatowy ogród 16:11, 19 lip 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:10, 19 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję W altanie spędzam dużo czasu, to coś tam kombinuję, robię bukieciki bo kwiatów mam dużo. Lubię się nimi cieszyć.
Dla Ciebie Garden of roses

Cudne polaczenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies